Skocz do zawartości
wwseba97

DUST 514

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli gry jeszcze nie ma w oficjalenj wersji to po co dają vouchery ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tym jak to napisałem zobaczyłem, że znajomy z PSN grał w Dusta, ale bez dopisku "beta". :o Teraz już całkiem nie wiem jak przedstawia się sytuacja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tym jak to napisałem zobaczyłem, że znajomy z PSN grał w Dusta, ale bez dopisku "beta". :o Teraz już całkiem nie wiem jak przedstawia się sytuacja...

Szukalem na PSN tej gry ale nie jej nie znalazlem.

Z drugiej strony jak by gry nie bylo to po co voucher ?

A na oficjalej stronie nie ma zadnej informacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Beta wydłużona jest do nie wiadomo kiedy bo twórcy stwierdzili, że to crap i dużo zmieniają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Beta wydłużona jest do nie wiadomo kiedy bo twórcy stwierdzili, że to crap i dużo zmieniają.

Ciekawe czy się wyrobią przed końcem ważności mojego vouchera :\/

Edytowane przez hsv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie możesz zarejestrować się na stronie ??? BTW. jeśli masz Ps+ to masz bete bez zbędnych kombinacji. Tyle, że instalka 2 gb i 3 aktualizacje po 2 gb ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie możesz zarejestrować się na stronie ??? BTW. jeśli masz Ps+ to masz bete bez zbędnych kombinacji. Tyle, że instalka 2 gb i 3 aktualizacje po 2 gb ;d

Na stronie rejestracja jest zamknięta. Mam Ps+ ale nie sprawdziłem czy mogę to ściągnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie polecam strasznie nudna i ograniczona :/

Widziałem opinie ale chciałem zobaczyć jak to wygląda po prostu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radze poczytać o tej grze trochę by zrozumieć czemu niektóre rzeczy są takie jak są. Np. tracenie ekwipunku lepszego niż podstawowy wiąże się z tym że będzie można było go produkować i sprzedawać. Wprowadzony zostanie model ekonomiczny, połączony po jakimś czasie z ekonomią EVE online. Będzie można budować fabryki czy kopalnie na powierzchni planet i wszystkim handlować na markecie.

Tutaj gracze z EVE i Dust testują ostrzał z orbity :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uogólniając - jak się w to gra, do czego można to porównać ? Jak nie przepadam za FPSami (poza BFem i Bioshockiem) tak uwielbiam kosmiczne klimaty i każda gra w takim uniwersum ma u mnie plus 2 za klimat :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie nijak się gra, to beta, wielu elementów brakuje lub jest niedopracowanych, a to co jest ciężko przyrównać do jakiegoś istniejącego fps'a. Oprócz oczywiście aspektu biegania i strzelania masz rozbudowany element "fitowania" czyli ubierania postaci lub pojazdów, wybierasz jakie moduły, dodatki czy uzbrojenie, to jest jak w EVE i nie będę się raczej rozpisywał, jest to dużo bardziej zbliżone do RPG niż do tego co dotychczas otrzymywaliśmy w FPS'ach. Po filmikach widać że pojazdy są potężne ale i drogie. Graficznych wodotrysków brakuje, twórcy wychodzą z założenia że planety są w większości jałowe, jak to jest w rzeczywistości i tylko istnieje infrastruktura typu fabryki i kopalnie. Brak roślinności, bujnych kwiatków i krzaczków co by podziwiać jak się pochylają gdy ktoś koło nich pierdnie. Warto poczytać blogi o tej grze, w zamyśle ma właśnie zapewnić rozrywkę na poziomie drużynowym/korporacji, a nie jednostki. Później walki między fabrykami toczące się będę o NASZE fabryki czy o nasze terytoria, flota w EVE będzie walczyć na orbicie, piechota w Dust na powierzchni.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałbym dodać ważne info, otwarta Beta już wkrótce, 10 stycznia planowane jest przeniesienie wszystkich danych z serwera testowgo "Buckingham (Public test server)" Dust i EVE na już główny serwer Dust i EVE "Tranquility (Live server)". Niedawno dodali nowek klastery do głównego serwera. Pewnie jak ustabilizują serwer otworzą dla wszystkich, ciekawe tylko ile problemów nowych wyniknie z tego ^^

http://community.eveonline.com/news/newsFromEve.asp?newsTitle=extended-downtime-on-january-10-for-dust-514-migration-to-tranquility

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze wyjdzie z tego pierwsza gra ktora wciagnie mnie w multi na dluzsza chwile...

Edytowane przez zdun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra będzie bardzo długo się rozwijać, podejrzewam że model ekonomiczny będzie strasznie długo testowany zanim ruszy w 100%, gospodarka w EVE kształtowała się przez lata i licząc na oko 98% wszystkiego co można nabyć w grze pochodzi z produkcji graczy, gra udostępnia tylko sposoby nabycia surowców podstawowych o które i tak gracz musi się pofatygować, w EVE podstawowym źródłem były asteroidy, gdy ruszyły prace na Dust wprowadzono w EVE możliwość wykorzystywania planet. Pojawił się wtedy PI (Planetary Interaction) pozwalający na zakładanie fabryk i kopalni na planetach. Surowce wydobywane poprzez PI są innego typu niż z asteroidów więc poszerzyło to tylko rynek, prawdopodobnie to gracze Dust będą mieli większe możliwości wykorzystywania ekonomicznie planet niż EVE. Twórcy zapowiedzieli że możliwość sprzedaży przedmiotów przez Dust'owca graczowi EVE i odwrotnie, będzie udostępniona po oficjalnej premierze. Ostatni patch w EVE dodał do list przedmiotów na markecie wyposażenie piechoty tylko narzazie nie ma samych przedmiotów w obiegu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli ktoś jest zainteresowany to tu można łatwo zgarnąć zaproszenie do bety http://dust-514.pl/konkurs-do-zgarniecia-zaproszenia-dust514/

Sam gram w betę od dawna (niemal od samego początku) i muszę przyznać że zrobili spory postęp jeśli chodzi o stabilność samej rozgrywki, nie tnie się już tak jak na starcie i jest o wiele lepiej. Jak już koledzy wyżej wspominali jutro dust migruje na oficjalny serwer eve a jako że w eve gram od wielu lat czekam z niecierpliwością ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ograłem betę i stwierdzam, że ta gierka ma bardzo duży potencjał, ale sukcesu to ona nie odniesie. Jest zbyt rozbudowana dla przeciętnego FPSowca, a to co już w grze mamy jest podane w bardzo nieprzystępny sposób. Słaba grafa, sporadyczne spadki animacji, wielkie mapy plus max 24vs24, kosmiczny klimat z blasterkami, wszechobecne statystyki i tona tekstu, przez który trzeba się przebić, żeby coś ugrać. Nie założymy nowej zbroi, bo nie mamy odpowiedniego skilla, który "kupujemy za exp", exp z kolei bardzo wolno nam się nabija i trzeba mnóstwo czasu poświęcić na "farmienie". Chyba, że zainwestujemy trochę prawdziwej gotówki w Boostera.

Cóż, żeby cieszyć się grą trzeba trochę zapłacić. Jeszcze nic nie wydałem, ale jeśli już to zrobię to tylko wtedy jeśli pełna wersja pokaże jakiś pazur (nowe mapy, więcej broni dostępnych za free od początku). Gdyby gra była bardziej przystępna dla początkującego, miała lepszą oprawę i więcej możliwości od początku na pewno odniosłaby większy sukces. Poza tym gra jest wybitnie drużynowa więc jeśli ktoś gra, ma headset, to mogę pograć, ale mam tylko podstawowy sprzęt.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli bardzo dobrze, to nie ma być masówka jak CoD'y czy inne BF, tak samo jak EVE nie jest taką grą. Po pierwsze bo szans niema w taki starciu, po drugie bo celuje w inny rodzaj rozgrywki niż czysty FPS, bardziej w MMO moim zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fakt i powiem, że na prawdę wciąga to całe farmienie expa i kupowanie kolejnych broni. Szkoda, że gra strasznie traci na odbiorze przez szarpiącą animację. Unreal Engine 3 to nie jest silnik do dużych, otwartych lokacji. Gra mogłaby (jest) być brzydka, ale szkoda, że nie chodzi płynnie.

I jeszcze coś - wczoraj dostawałem po kilka tysięcy EXP za mecz, a wieczorem po 50 - 60 pkt. WTF ? W tym tempie to przez rok będę zbierał na jednego skilla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze coś - wczoraj dostawałem po kilka tysięcy EXP za mecz, a wieczorem po 50 - 60 pkt. WTF ? W tym tempie to przez rok będę zbierał na jednego skilla.

Może wrzucało cię po prostu juz na końcówki bitew? Ja się nie spotkałem z taką ilością SP w normalnej walce chyba że się stoi i nic nie robi xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj przez cały dzień (nawet do dzisiaj do 4 rano - sprawdzałem) były problemy z serwerami tj. bardzo często mecz kończył się w trakcie walk nie dając żadnych nagród za jego zakończenie - ot tak po prostu lądowałeś w Capitans Quaters z punktami mogło być podobnie ja jednak nie miałem w tym temacie problemu.

Jak jeszcze nie wiecie DUST wchodzi w fazę open bety 22 stycznia http://dust-514.pl/dust-514-22-stycznia-startuje-open-beta/ <tutaj krótki news i zapowiedź konkursu do zgarnięcia Mercenary Pack'i ufundowane przez CCPGAMES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze - wciągnęło mnie :biggrin: choć wielki fanem FPSów nie jestem to tutaj na prawdę mamy do czynienia z rozbudowanym tytułem. Jeśli ktoś chce pograć w drużynie to możecie mnie śmiało dodać do znajomych. Inne gry poszły w odstawkę :happy: Gram głównie medykiem (ożywiam i leczę/naprawiam) plus Laser Cannon na średni dystans.

I pytanko do obcykanych w temacie - jak zdobyć "nieskończoną" broń czyli Blueprint, jeśli się nie mylę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje marzenia się spełniły !!! (nie do końca ale to zawsze coś). W końcu zmienili wygląd karabinka szturmowego zmienili narządy celownicze na mechaniczne (wcześniej była optyka i tej broni było bliżej do snajpy). Teraz już nie potrzeba 3 magazynków na przeciwnika teraz starczą 2. Chociaż to drugie mogli by jeszcze zmienić o 1,5 magazynka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj broń ma zasięg i z pistoletu nie zastrzelisz bardziej odległego kolesia tak jak i nie zastrzeliłbyś przeciwnika karabinkiem szturmowym. A przyrządy celownicze są w innej wersji tego karabinka, każdy bierze to co lubi.

Po drugie - jaki sens miałoby ulepszanie zbroi czy tarcz skoro zabijałbyś kolesia trzema nabojami jak w casualowych shooterach ? I oczywiście dwa magazynki to przesada, wystarczy kilka pocisków z karabinku. Ulepsz sobie tarczę, zainwestuj ISK w upgrade karabinku czy innego uzbrojenia i problem z głowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie na stronce do której link podałem kilka postów wcześniej jest konkurs z Merc packami, zachęcam do wzięcia udziału. Wartość takiej paczki w polskim PSS to 69zł a zawartość znajdziecie tutaj: http://dust514.com/mercpack/

Przypominam zainteresowanym że we wtorek startuje open beta (22 styczeń)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi