Skocz do zawartości
Dragio

Dayz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ciekawi mnie, czy ktoś spośród was grał / gra może w coś co się zwie Dayz, mod do Arma 2 ?

Dla tych co nie wiedzą o co chodzi - taki survival w świecie zombie

Może bym i tego tematu nie zakładał, ale jestem ciekaw czy gra jest naprawdę taka ciekawa jak ją opisują i czy w ogóle na PS3 / PC są gry podobne do tej ?

Pozdro 4 ALL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gram w DayZ ;)

Bardzo ciekawy mod, w sumie jedyny w swoim rodzaju, raczej czegoś podobnego nigdzie nie znajdziesz. Generalnie rozpisywać mi się nie chce, ale w streszczeniu jest wart wydania pieniędzy na Arme 2 Combined Operations ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grac nie gralem ale planuje kupic w najblizszym czasie. Ogladalem gameplaye z komentarzami (bardzo spodobala mi sie sytuacja w ktorej typek z kumplem poszli do szpitala po medykamenty coby dluzej pozyc w tym swiecie i kiedy wyszli obladowani lootem, zobaczyli w oddali innego gracza, nie chcac ryzykowac, nawet nie pozwolili mu sie zblizyc tylko od razu zabili nie wiedzac czy to jakis wporzo koles czy morderca/zlodziej) i jestem zachwycony rozgrywka. Co do podobnych gier, nie znajdziesz niestety ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W planach jest nawet pudełkowa,bardziej dopracowana wersja tego moda :)

Ja już dzisiaj zamawiam A2 żeby pograć w DayZ :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no własnie... sama arma 2 jest dostępna za darmo z tego co mi wiadomo, ale posiada ubogie tekstury w porównaniu do wersji kupnej - filmik w poście 1 jest z wersji free to play. Ten wymagany dodatek jest dość drogi z tego co słyszałem... no i sam mod Dayz wygląda bardzo ciekawie. Martwi mnie tylko trudny do opanowania intersejs ... oraz kaleczy moje oczy ta bugowatość. Obejrzałem może z 4-5 filmików ... i gość coś sobie chyba złamał przechodząc przez próg drzwi czołgając sie.

Dodatkowo te super szybkie zombie przeczą wszystkiemu co bym sobie o zombie wyobrażał. Ale ogólnie konwencja genialna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arma - 90 zl (widzialem tez aukcje po 10 zl, koles 100% pozytywow i u niego chyba kupie ale ze najwiecej po 90+ to te cene wstawilem :P)

Operation Arrowhead - 80 zl

(ceny allegro)

Te rzeczy sa potrzebne do gry w DayZ, wiec nie tak drogo jak na realia konsolowe za TAKI produkt.

@up

DayZ to w fazie BETA jeszcze jest wiec sa bugi jak np drzwi ktore ci moga kosc zlamac, ale ciagle to lataja (ciagle mam na mysli codziennie sa jakies poprawki z tego co na forum czytam wiec produkt nie jest olewany).

Co do zombiakow, gdyby same wolne byly (bo takie tez oczywiscie sa), nie byloby wyzwania i ludzie nie czuli by sie tak zaszczuci gdzie lepsza taktyka, to przekrasc sie niz robic dziki zachod.

Edytowane przez Bansai

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Combined operations kosztuje w granicach stówki (np na allegro) - Arma 2 i Arma 2 OA, także nie widze powodu by kupować osobno i o kilkadziesiąt złotych drożej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no gra ..a raczej mod ... niby nic nowego..bo gier o zombie było sporo ... ale w zasadzie podejście nowatorskie. Chciałbym zobaczyć, jakby ktoś przerobił takiego fallouta 3 na tryb zombie hehe.

Nie planuje kupować tej gry, ale oglądanie filmików daje trochę frajdy. Może jak produkt będzie już finalny się nim zainteresuję, bo na obecną chwilę nie miałbym nawet zbytnio czasu na Dayz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel mnie namawiał na tą grę ale jakoś nie widzi mi się wydawanie kasy na gry z pc ;) już lepiej sobie diablo 3 kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znając życie niedługo wyjdzie pirat Dayz czyli łądnej Army2 z dodatkiem i modem w jednym .... i do tego jakieś pirackie serwery :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj kupilem i zaczalem grac, oderwalem sie jakos o 3-4 w nocy, moj zywot skonczyl sie na dachu pewnego szpitala kiedy dostalem w glowe od snajpera bandyty, pora na nowa postac bogatszy w doswiadczenie, gierka jest zajebista, warta kazdego grosza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmn, co lepiej wyjdzie ... zakupić arma 2 osobno + dodatek np ze steama... czy może od razu cały komplet ten arma 2 combined operations (około 80-100zł) ... czy może sam klucz do army2 (na allegro po ok 10zł), zassać armę 2 .... i dokupić arrowhead ze steama lub prosto od producenta ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten klucz za dychę to zdaje się jest na wersje nie steamową i aby go użyć to musisz ściągnąć pirata i w niego wklepać ten klucz. Nie wiem czy nie będzie to w jakiś sposób utrudniać sprawy.

Jeśli chodzi o osobne kupowanie Arma 2 i osobno dodatek to nie opłaca się, jedynie pakiet czyli Combined Operations.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli bym kupił Arma 2 combined operations ze steama ... to miałbym jakieś problemy z instalacją DayZ ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupi mi ktoś jako prezent na steama ? Oddam kasę przelewem, bo nie mam jak sam sobie zapłacić ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no trudno... ominęła mnie obniżka 40% ... bo mi na koncie paypal jakieś blokady założyli skubani.... ale mam nadzieję, że uda mi się z obniżą 20% kupić chociaż

EDIT:

Kupiłem Arma 2 bundle na steamie .... trochę się wykosztowałem ale mam nadzieję, że będzie warto. W domu jakoś będę musiał rozkminić co i jak z tym modem.

Takie pytanko, czy Arma 2 jako taka sama ma tryb single ?? I jak to mniej więcej wygląda ?

Aha, czy mając armę za steama, muszę jakieś dodatkowe patche ściągać, czy tylko wrzucić najnowszy mod ?

EDIT 2

Świetny filmik...

Edytowane przez Dragio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam chętnych do grania ... przeważnie od poniedziałku do piątku w godzinach 7-8:45

Mogę gadać na TS czy tam skype

Możliwość uczestniczenia w nagraniach DayZ na Youtubesa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie i Panie DayZ dostanie swoją pełnoprawną pudełkową wersję bez potrzeby posiadania Army II do końca tego roku :) już nie mogę się doczekać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super, nie moge sie doczekac az gra rozwinie skrzydla maksymalnie :D

@Dragio

Arma 2 jak i dodatek maja singla.

PS. Krotki czas gry zle wrozy z twoja przygoda w DayZ, ta gra wciaga jak bagno ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jestem ciekaw co z tymi, którzy kupili Arme 2 tylko w celu grania w DayZ? Wydałem stówkę na Arme, a teraz mam wydać drugą bo to przenieśli? Przecież mówili, że ta osobna wersja będzie miała sporo zmian, także chyba na innym silniku co by oznaczało że nie będzie połączona z tą z Army. Tak przynajmniej ja to rozumie, jakbyście mieli jakieś informacje jak to ma wyglądać to chętnie usłyszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie z tego co słyszałem to ludzie którzy tworzyli tego moda mają się zająć też tworzeniem pełnoprawnej wersji.

Nie wiem jak to ma wyglądać z tymi co kupili specjalnie armra II ale chyba będą musieli kupić DayZ pudełkową od nowa...w końcu ten mod był darmowy i robiony przez fanów a teraz będzie przez normalną firmę...a tak to:

Twórca modyfikacji do gry ArmA II poinformował, że DayZ zostanie wydany jako samodzielna produkcja. Tytuł ukaże się na rynku jeszcze w tym roku i zostanie wzbogacony o nową zawartość.

25 lipca 2012, 11:30 • Muninn (gry-online.pl) • gry na świecie

Niedawno informowaliśmy o grze akcji z elementami survival horroru War Z, której akcja toczy się w świecie po wybuchu plagi zombie. Dzisiaj zdradzono, że DayZ, modyfikacja do gry ArmA II o podobnej tematyce, ukaże się jako samodzielna produkcja, tym samym stając się konkurencją dla wspomnianego tytułu.

Obecnie w DayZ mogą grać jedynie posiadacze zarówno pełnej wersji gry ArmA II, jak i dodatku ArmA II: Operation Arrowhead. Już niedługo przemierzanie wirtualnej rzeczywistości pełnej żywych trupów zostanie umożliwione także tym graczom, którzy nie posiadają takiego zestawu. Dean „Rocket” Hall (twórca moda) powiedział serwisowi VG247, że DayZ jako samodzielna produkcja ukaże się na pewno przed świętami Bożego Narodzenia. Hall wspomina także o nowej zawartości, która zostanie dodana do tego tytułu:

Chciałbym zobaczyć moda jako samodzielną grę, wzorującą się na modelu Minecrafta (oferującego niską cenę produkcji), ale będzie to możliwe tylko wtedy, gdy wszyscy zainteresowani zapłacą za tytuł. Żeby wielbiciele nie czuli się oszukani, dodamy dużo nowej zawartości, m.in. konstruowanie schronień, ulepszanie animacji czy dodanie silnika fizyki ragdoll.

Rozgrywka w DayZ toczy się na 225 km2 post-sowieckiego świata, którego mieszkańcy zostali dotknięci zabójczą infekcją. Plaga w krótkim czasie zabiła większość zamieszkujących teren ludzi, przeżyła jedynie garstka. Gracz wciela się w jednego z nich, walczy z istotami, w które przemienili się ludzie dotknięci infekcją i przemierza opustoszałe tereny. Modyfikacja stworzona została w konwencji gry MMO, gdzie autor skoncentrował się na polowaniu, przetrwaniu i walce.

Modyfikacja znalazła wielu wielbicieli i cieszy się wielkim zainteresowaniem – ma już ponad pół miliona aktywnych użytkowników.

EDIT: teraz już wiadomo czemu były takie promocje na arma II...teraz jak już nie będzie potrzeba dwóch gier żeby grać w moda dayz tylko jednej gry pudełkowej to trochę sprzedaż może spać ( tej gry ofc )...ponieważ pewnie część osób kupowało Arma II dla właśnie tego moda...

Edytowane przez TRaCeGuitar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak, kupiłem arma 2 ze steam żeby pograć w Dayz. Nie ukrywam, że jestem totalnie początkujący heh, ale ubaw i tak jest po pachy robiąc Benny Hilla przez miasto z grupą fanów xD hehe

A wersję pudełkową pewnie i tak bym kupił jeśli wyjdzie. i wtedy sprzedam konto na steamie i tyle

Edytowane przez Dragio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no pograj w Arma II dla samego singla ponieważ też warto...ja czekam na DayZ do grudnia i wtedy czuję że bf3 pójdzie na odpoczynek na długi czas...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi