Skocz do zawartości
Dragio

Fraps, Gameplay,youtube, Konwersja Itp

Rekomendowane odpowiedzi

pierwszy odcinek na yt powinien być tutaj

Ale odziwo wyskakuje mi "Nie rozpoznano formatu wideo tego pliku, ale mimo to spróbujemy go przetworzyć. Więcej informacji o zalecanych formatach można znaleźć w tym artykule." i nie wiem czy mi załąduje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie pytanko... pomoże mi ktoś znaleźć "filmik" M for Mature ...czyli logo z głosem ?? Bo chciałbym wrzucać taki mini filmik jak będę przypadkiem przeklinał w filmikach :P

I może jakaś dobra dusza znająca się na grafice pomogłaby mi zrobić jakieś fajne logo / znak wodny ?

Edytowane przez Dragio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie pytanko... pomoże mi ktoś znaleźć "filmik" M for Mature ...czyli logo z głosem ?? Bo chciałbym wrzucać taki mini filmik jak będę przypadkiem przeklinał w filmikach :P

Trudne to nie było

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no taa, ale ja właśnie chciałbym takie jak w filmach heh, bez żadnego efektu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja obrabiam sony vegas pro 11. zresztą mirillis action zapisuje pliki jako avi, więc może być tylko problem np ilość fps albo coś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mieć najnowszą wersje ? ja w przyszłym tyg kupuje licencję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuję jeszcze 1 osoby chętnej do kupna licencji na Mirillis Action. Jak coś, to pisać na PW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie tylko, czy twórcy programu przewidzieli taki manewr i czy mogą blokować program czy coś :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem wam tak. mam Mirillis Action i w nim robię też rendering (nie bawię się w intra czy osobne komentarze, podkłądy muzyczne itp) i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony do tej pory. Co prawda ciągle mam wątpliwości co do ustawienia bitratu w Action! podczas eksportu pliku ... ale przeważnie nie schodzę poniżej 8. Jedyny minus jaki do tej pory znalazłem, to brak możliwości wyłączenia aspect ratio - ale to zostało zgłoszone, no i może fakt, że program przestaje nagrywać, gdy użyjemy ALT+TAB

A tutaj próbka tego co mi "na szybkie renderowanie" wyszło

Dodam, że to było nagrane jeszcze przed tym jak zakupiłem pełną wersję Action, oraz przez zakupem nowego mikrofonu...a dokładnie słuchawek z mikro.

Komentujcie, mówcie, czy powinienem zwiększyć jakość ...

Rozdzielczość ekranu 1440x900, rozdziałka nagrywania w Action 720p (1280x800 niestety), eksport pliku w profilu 720p około 8 kbitów

Może zrobię powiedzmy 5 minutowy filmik nagrany w 1440x900 przerobiony na 720p ~8 kbit oraz nagrany w 720p przerobiony na 720p ~8kbit i pomożecie mi porównać

Edytowane przez Dragio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemanko, znowu ja.

Czy uważacie, że mój mikro "trzeszczy" chociażby w tym nagraniu ?

Aha, i czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć, w jakim programie w łatwy sposób mógłbym robić 'custom' miniatury do filmów - chodzi mi np o łączenie obrazków, np różnych herosów z LoLa na 1 obrazku ...ale to już by trzeba wycinać itp ...a może jest jakiś program w którym można "odłączyć tło" i po prostu nałożyć na siebie obrazy itp :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemanko, znowu ja.

Czy uważacie, że mój mikro "trzeszczy" chociażby w tym nagraniu ?

czysto nie jest ale nie trzeszczy ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zauważyłem dziwne różnice jakości .... po aktualizacji Action! wystąpił mi błąd i nie mogłem w nim konwertować pliku ..więc uzyłem sony vegas 11 ...

ustawienia miałem standardowe jak zawsze 1280x720, 8mbit/s i wyszło to tak:

A jak sie uporałem z problemami Action! i przerobiłem kolejny film ..ustawienia w zasadzie takie same, bo 1280x720 (co z tego, że robi aspect ratio - które "usunąłem w tagach YT poprzez jakąś śmieszną komendę stretch=16:9") i też 8mbit .... i wyszło tak:

Który film jest wg. Was lepszy jeśli chodzi o obraz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dziwne... w HD wydaje mi się, że film 2 bardziej mi się podoba. Może to kwestia rozciągnięcia obrazu przez tagi YT w filmie nr 2 ?

Zmieniłem w tagach YT, żeby nie rozciągał filmu nr 2.

Proszę o ponowne porównanie

Choć w sumie, po bliższej obserwacji film 1 faktycznie jakoś lepiej.

Jeśli zrobiłbym porównanie np filmu 1minutowego nagranego w mojej full rozdziałce i potem przerobionego na 1280x720 na kilka sposobów, to mam nadzieję, że pomożecie mi wybrać najlepszą metodę konwersji...

Edytowane przez Dragio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

update. wciąż czekam na jakieś porównanie moich 2 filmików - gdyż w 2gim usunąłem rozciągnięcie youtubowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propo gameplayów, zapraszam do odwiedzania moje kanału youtube.com/carrvine . Dopiero się rozkręca :banana:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi