zetrov 20 Napisano 21 Marzec 2013 Tak piszecie o tej wersji pc ze sam wczoraj jak kupiłem nowego laptopa to od razu skorzystałem z promocji na orgin i zakupiłem :-) teraz tylko ściągnąć to wszystko Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 21 Marzec 2013 Bf3 jest za darmo dla wszystkich którzy do 26.03.2013 kupili gre SimCity tak w ogóle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rassiq 12 Napisano 21 Marzec 2013 ech... żałuje że nie mam dobrego kompa.... już zaczynam kombinować nad zdobyciem kasy tak żeby na jakiś czas przed bf4 mieć już sprzęt i trochę godzinek na nim ogranych. Zaraz po maturze idę do roboty i tutaj moje pytanie. Ile potrzebuję pieniędzy na porządny sprzęt do próby zaistnienia w esporcie na PC (brzmi fajnie, wiem że będzie ciężko ale uwielbiam FPS-y). Dodam że cały mój sprzęt do niczego się nie nadaje więc musiałbym kupować wszystko łącznie z jakąś porządną większą podkładką pod myszkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 21 Marzec 2013 esport to minimum 4000 na kompa i z tysiak na myszki itp itd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deadmau49 437 Napisano 21 Marzec 2013 Wiesz, to zabawne jak ludzie łudzą się, że za wielkie pieniądze będą alfą i omegą... umiejętności za żadne pieniądze nie kupisz. Możesz tylko im pomóc. Nie ważne jaką myszkę masz, doświadczony gracz rozwali Cię na kulkowej na słomianej podkładce. Więc nie słuchaj kolegi wyżej bo szerzy herezje z tym tysiącem na myszki, lol. Pozostaje jeszcze sprawa znalezienia drużyny, bo samemu to możesz być królem publików ligi podwórkowej i raportów bitewnyc w BF. Za nim dojdziesz do takiego poziomu, że esport zacznie Ci się opłacać, szczególnie w Polsce gdzie esport dopiero raczkuje, to już Ci granie przejdzie. Bo zamiast wydawania kilku tysięcy na kompa, mógłbyś przeznaczyć tą kasę na coś pożytecznego, bo znam twój poziom gry i bez obrazy, serio, ale do profesjonalnego poziomu Ci daleko brakuje. Dodatkowo, fakt że styczności z PC nie miałeś to nie wróży to dobrze. Wybacz, że niszcze twoje cele życiowe, ale kup normalnego kompa i graj nadal w BF dla zabawy. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 21 Marzec 2013 Ten tysiak na myszki to bardziej mi chodzilo ze na kilka sztuk xd bo z tego co widzialem to esportowcy czesto sa nerwowi i niszcza ja jak leci xd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 22 Marzec 2013 Ale tam nikt nic nie mówił o esporcie :) Chyba że jakiś zaległy post. Wracając jeszcze do ilości ludzi na mapie to fakt, zgadzam się że od 40 na średnich i małych mapach to już przegięcie. Wszyscy biadolili jak to na PS3 mało ludzi, ale na tamtych mapach było to idealne. 24 osoby to wg mnie w sam raz. Dlatego też staram się szukać właśnie takich serwerów. Ale to oczywiście ja :) Teraz jak mam Premium na PC to kupować wersje na konsole nie ma sensu. Tym bardziej że w cholerę gier tam do ogrania. Poczekam juz spokojnie na PS4 i BF4. Jestem ciekaw jak z datami wydania to będzie. Dzisiaj w nocy mam nadzieje pobrać wszystko poza Armored Kill i bawić się na nowych mapach i trybach. Ten CQ Domination to taki CQ na małych mapach w zwarciu? Zapowiada się fajnie nawet. Z opisu ciekawie wypada również ten Scavenger. Najbardziej lubię TDM i ogólnie walkę na małych mapach, ale nie przeładowanych. Co by nie było to się pobawi tu i tam :) Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okoni 8791 Napisano 22 Marzec 2013 (edytowane) Dokładnie, konsolowe metro imo jest perefekt. Trzy grupy po cztery osoby powoduje że jest się z kim postrzelać , ale jest i szansa wymknąć się gdzieś bokiem . Raz pogralem na pc na mapie 64 i mam dosyć, 20 typa na schodach i jeden myglanc z c4 z okrzykiem : bo zupa była zasłona i tak non stop( czy swego czasu usas na pecetach też był zbugowany?). No wiadomo, ale są i wielbiciele takich batalii. A ten armored kill nie jest taki zły. Oczywiście granie piechotą jest trochę ryzykowne, ale jak się trafi jakieś promo to polecam. Edytowane 22 Marzec 2013 przez okoni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 22 Marzec 2013 Ja mam Premium, ale AK jakoś mnie nie kręci. Może jak się piechotą znudzi :) Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rassiq 12 Napisano 22 Marzec 2013 @deadmau Nie jestem na tyle naiwny aby sądzić że jak zapłacę więcej będę lepszym graczem. Napisałem wyraźnie że chodzi mi o "próbę zaistnienia w esporcie". To nie to samo co napisać "za ile mam kupić kompa który uczyni ze mnie Boga tej gry. Może napiszę wyraźniej o co mi chodziło. Chcę kupić sprzęt na którym nie będę na gorszej pozycji z perspektywy technicznej w konfrontacji z jakimiś esportowymi kozakami. Esportowy kozak- gracz od dłuższego czasu grający w fps na PC w klanach, turniejach etc Perspektywa techniczna- chodzi o to abym o tym kto zginie a kto nie, decydował skill a nie kiepskość mojego komputera (mogę mieć oczywiście lepszy od przeciwnika) . Granie w klanie daje mi dużo radości więc grając w klanie gram dla przyjemności. esport zacznie Ci się opłacać-mi już się opłaca (patrz linijkę wyżej). Pomijam to co oczywiście deadmau kulturalnie mi wytknął -że mój poziom pozostawia wiele do życzenia.... jednak jestem przekonany iż grając dużo szybko nadrobię a później wyprzedzę konkurencję. PS: Zastanawiam się nad kupnem jakiegoś starego FPSa w którego mógłbym pograć na moim lapku lub starym PC, co myślicie o CS 1.6? Jak coś to mam mam cod4 i cod5, cod2 (to były czasy- potem już na ps3: mw2-> bfbc2->bf3) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 22 Marzec 2013 Czy mi się zdaje, czy rozrzut jest na PC jest dużo większy? Jak celuje z celowniczka i strzelam to nigdy nie potrafię trafić. A jak już ktoś biegnie to dla mnie katorga ustrzelić...z automatu to nawet nie mówię, bo celownik od razu szybuje w niebo. Pojedynczy strzał i pulsacyjnie, ale zanim cokolwiek zrobię to i tak gościa już nie ma, a ja dostaje w plecy od kogoś. No chyba, że to moja myszka, ale mam już tak małą czułość, że szok. Na PS3 takim FAMASem to można było walić prawie cały magazynek i broń ledwo co szła do góry. A tutaj ledwo co jestem w stanie nad nią zapanować. No chyba, że jakiś patch znowu to zmienił, bo ja na PS3 zakończyłem grę w BF3 jak jeszcze nie było pierwszego DLC dostępnego nawet. Moim osobistym zdaniem, wersja PC pod względem grywalności nie dorównuje konsoli do pięt. Ale tak jak mówię, ja czerpałem dużo większą frajdę z gry na konsoli..szkoda mi trochę tych 50zł co poszło na Premiuma, bo mógłbym dołożyć do wersji na PS3 i byłoby git. Nie chce też wyjść, że narzekam, ale naprawdę można sie zirytować jak czlowiek ginie 10x raz z rzędu tylko dlatego, że kule latają wszędzie tylko nie w przeciwnika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 22 Marzec 2013 Cierpliwości Patricko. To naprawdę kwestia ogrania się. Wszystko jest do opanowania. Ja jak zacząłem to dramat był, a na PS3 szło mi całkiem nieźle. Kwestia czasu. Na pewnie jest większa czułość i musisz całą rękę bardziej opanować a nie samego kciuka ale jest to do zrobienia. Co do Famasa to sam sobie wyjaśniłeś problem. Kiedyś był maszyną do zabijania, teraz nikt nim nie gra. Jak chcesz podobną broń to zdobądź szybko M-Tara inżynierem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 22 Marzec 2013 Spoko :) Czasami jak się wkręcę to nawet ładnie mi idzie, ale ludzie tez muszą być na normalnym poziomie :) Raz trafiłem na serwer, gdzie same złote orzełki biegały, to mnie goście nożem od przodu zabijali...3 do 20 chyba miałem. Moim problemem pewnie jest to, że ostatni raz w FPS'a na kompie grałem dobre kilka lat temu. Na padzie można strzelać i nie ruszać gałki i broń zawsze wróci do normalnego poziomu podczas strzału, a tutaj minimalny ruch myszką i celownik lata. No i sama rozgrywka tutaj jest zdecydowanie szybsza. Pożyjemy zobaczymy :) Szkoda tylko, że tak mało serwerów TDM z dużym ticketem i z wszystkimi dodatkami na max 32 osoby. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kisiel49 10 Napisano 23 Marzec 2013 @up A może masz cos z myszką? Jest cos takiego jak akceleracja wsteczna. Jak się ją ma to zależnie od szybkości przesunięcia myszką przebywa dany dystans. Tzn zrobisz wolno 10 cm i szybko te 10 cm to odległość będzie inna. Można poszukać w Googlach mousefix - usuwa akceleracje wsteczną i odhacz w panelu sterowania w dziale "mysz" "zwiększ precyzję myszki ". Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blackhawkPL 153 Napisano 23 Marzec 2013 (edytowane) Nawet nie wiedziałem, że jest tutaj forum dla PCtowców grających w Battlefielda 3. Ja w sumie swoje granie skończyłem w momencie jak kupiłem konsolę, ale trochę czasu przy BF3 na PC spędziłem (jakieś 50 h. wg battleloga), nawet specjalnie dla tej gierki wymieniłem kartę graficzną. Premium nie mam, a z kolejnych DLC zaliczyłem sobie tylko CQ. Problem w tym, że w momencie jak kupiłem PS3, to kompletnie odechciało mi się grać na PC. I tak już minął roczek, a za BF3 tęsknie. Nie wiem jednak, czy warto kupować teraz Premium BF3 za 175zł, czy czekać na BF4 jednak... No i też nie wiem, czy BF3 na padzie siądzie mi tak, jak siadł mi na myszce i klawiaturze. Niby rok gry w FPSy na padzie sprawił, że w miarę się w graniu wyrobiłem, ale nie wiem czy na tyle, by w BF3 załapać sensownego skilla. Poza tym, na PC miałem rozwinięty czołg na maxa i jeśli teraz mam zaczynać "od zera" to mnie odrzuca na samą myśl :) ogromnie żałuję, że nie da się połączyć konta origin z PC na PS3. Jakieś rady? Kupować/czekać na BF4? Miał ktoś podobnie? Edytowane 23 Marzec 2013 przez blackhawkPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 23 Marzec 2013 Poza tym, na PC miałem rozwinięty czołg na maxa i jeśli teraz mam zaczynać "od zera" to mnie odrzuca na samą myśl :) Akurat wymaksowanie czołgu jest szybkie łatwe i przyjemne :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
INKOGNITO 130 Napisano 28 Marzec 2013 (edytowane) Pozostaje jeszcze sprawa znalezienia drużyny, bo samemu to możesz być królem publików ligi podwórkowej i raportów bitewnyc w BF. to się zgadza, do tego jeszcze makro na no recoil i no spread i można śmigać na epsort. większość(nie wszyscy, żeby ktoś nie czuł się urażony) tak gra na PC. Akurat wymaksowanie czołgu jest szybkie łatwe i przyjemne :) Dokładnie. Edytowane 28 Marzec 2013 przez INKOGNITO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deadmau49 437 Napisano 28 Marzec 2013 to się zgadza, do tego jeszcze makro na no recoil i no spread i można śmigać na epsort. większość(nie wszyscy, żeby ktoś nie czuł się urażony) tak gra na PC. Zależy o jakim e-sporcie mówimy. Jeśli mowa o graniu na jakiś wirtualnych turniejach, czyli jakieś ESL i inne śmieszne stronki, które jako tako e-sportem nie są, to się zgadza. A jeśli mowa o prawdziwym e-sporcie, czyli wyjazdy na turnieje LANowe to wymienione wyżej oszustwa na nic się nie przydadzą z wiadomych powodów. Zgodzić się można, zdecydowana większość drużyn nagina to, że takich macro się nie da wykryć. Chyba, że jest się idiotą i osoba nagrywająca taką grę sama używa takich oszustw... dla przykładu 'sławne' Epsilon co wojuje na wszystkich platformach: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
portek 142 Napisano 7 Kwiecień 2013 (edytowane) Pluton PolishLegion prowadzi rekrutacje ale dla poważnych wiekowo graczy 30+ [z przymrużeniem oka na te parę brakujących lat] a co najważniejsze liczy się paly4fun [nikt tu nie patrzy na twój skill] Wszystkich zainteresowanych gorąco zapraszam. Platforma PC - wykupiony server 48 slot Edytowane 14 Kwiecień 2013 przez portek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rassiq 12 Napisano 5 Maj 2013 Hej wszystkim... gdzie najtaniej kupić oryginalnego BF3 wraz z premium na PC? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 5 Maj 2013 Poluj na promocje w sklepie EA - ja wyrwałem BF3 Premium coś w okolicach 70 zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rassiq 12 Napisano 6 Maj 2013 Tzn mam czekać? Bo aktualnie z tego co widzę to cena Edycji Premium wynosi 150 zł... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 6 Maj 2013 poszukaj na allegro "battlefield 3 origin" i powinno Ci wyskoczyć coś z Keye. ich stronki nie mogę reklamować bo to wbrew regulaminowi ale domyśl się ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deadmau49 437 Napisano 6 Maj 2013 (edytowane) Taniej niż na keyach nie będzie ;) Obecna cena za klucz u nich za Premium to 77 zł. Załamuje mnie wieść, że ich klucze nie działają poza granicami polski. Zbiłbym fortunę na odsprzedaży :D Edytowane 6 Maj 2013 przez deadmau49 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DaaV 93 Napisano 6 Maj 2013 zastanawiam sie czy nie kupic wersji na pc, kompa nie mam super elo ale chetnie bym pogral w dodatki, a na ps3 promocji na premium sie chyba nie doczekam :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach