Skocz do zawartości
cwir

Pecetowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Żeby pobrać betę, do której mam dostęp dzięki limitce Warfighter`a, muszę go ponownie pobrać : O

btw. nie muszę chyba dodawać, że odinstalowałem go przedwczoraj?  :shok:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sobie postanowiłem sprawdzić jak mi pójdzie bf3 na tej stronce: http://www.systemrequirementslab.com Wyszło mi ponad minimum. Dla porównania zobaczyłem SR4. Co ciekawe według tej strony ta gra mi nie powinna nawet się odpalić... Fajnie, że ta gra mi śmiga płynnie praktycznie bez ścinki na low... Więc przestrzegam ludzi patrzących na tą stronkę ;p . Ja bf'a 4 kupie sobie na pc jeśli mojemu koledze wejdzie (on ma trochę słabszego kompa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby pobrać betę, do której mam dostęp dzięki limitce Warfighter`a, muszę go ponownie pobrać : O

btw. nie muszę chyba dodawać, że odinstalowałem go przedwczoraj?  :shok:

Dziwna sprawa. U mnie tak nie było, ale możliwe że przez to, że mam wykupione Premium i stąd wcześniejszy dostęp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś ogra już delikatnie bete to niech da znać jak wrażenia, raz że ja nie moge pograć bo premium i MoH na PS3 mam, a dwa to i tak siedze w internacie :D A takie pytanie, ile miała pecetowa beta BF3? Kurcze 6GB to nie mało w porównaniu do 1.8GB bety BF3 (PS3).

I jeszcze jedno pytanie, o ile się nie myle to światowa premiera BF4 to 29 października - u nas wypda na 31 - myślicie, że będzie możliwość, iż dostaniemy gierki przed polską premierą? Ja osobiście mam pre-ordera w Media Markt, mam nadzieje, żę nie przesadzą z ceną i na premierę będzie jakieś max 150 zł :D, a wiem, że czasami MM daje wcześniej gierki na półke, szczególnie od EA. Co o tym myślicie?

Z góry dzięki za odpowiedź i widzimy się na polu bitwy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Beta BF3 na PC to coś około 3.5GB. Więc wzrost w wadze jest. 

Pewnie, że możesz dostać grę przed 29. Możesz też zamówić z Amazona, on ma w zwyczaju wysyłać gry o wiele wcześniej (GTAV!).

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyszedł patch do bety, 61mb. Poprawił u mnie znacznie dropy klatek, niby nadal występują, ale o wiele rzadziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Deadmau, u mnie jest gorzej nie licząc już licznych zwiech tej gry. Dzisiaj na Obliterietion nie udało mi się ukończyć ani jednego meczu. Albo wywalało z serwera albo zwis BF'a powiem szczerze, po tej aktualizacji jest gorzej niestety przynajmniej w moim przypadku. Mam nadzieję, że finalna wersja nie będzie takich rzeczy. Bo wtedy mocno się zastanowię czy nie poczekać z tym tytułem na PS4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, bf3 nic Was nie nauczyło? Będzie łatanie do usranej śmierci ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj następna łatka. ~50mb z nowym trybem Obliteration. Naprawiała u mnie wszystkie problemy, jak wcześniej gra chodziła w 60 klatach, ale wyglądała na 20 klatek ze spadkami do 5-ciu - to teraz jest płynnie jak marzenie. Czyli naprawili problem, że beta zużywała 100% procesora, nic tylko grać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam, u mnie mimo, że sprzęt przeciętny (i5-3570, geforce gtx 660) można już spokojnie grać bez przycinek :)

A obliteration - zieeew.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nareszcie po dzisiejszej latce gra chodzi, że aż miło. Duży plus. W końcu mogę grać bez przycinek w wyniku czego przegrywałem wiele pojedynków 1 vs 1.

Edytowane przez Valchall

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Electronic Arts dziękuje za zakup gry Battlefield 4. W celu uruchomienia gry należy ją zainstalować korzystając kolejno z wszystkich 3 płyt DVD znajdujących się w opakowaniu. Każda z nich została omyłkowo oznaczona jako „Disc 1”, ale wszystkie mają właściwą zawartość (odpowiednio dla Disc 1, 2 i 3) i umożliwiają prawidłowe przeprowadzenie całej procedury. Program instalacyjny pokieruje całym procesem i w sytuacji wykrycia niewłaściwego nośnika wyświetli komunikat z prośbą o jego zmianę. Kilkukrotne próby pozostają całkowicie bez wpływu na możliwość gry. Electronic Arts przeprasza za wszelkie wywołane tym faktem niedogodności."

: D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto chce grać przed datą premiery (dzisiaj, bo Korea już ciśnie, a jutro USA), niech skorzysta z tego (dzięki Adi):

http://www.reddit.com/r/battlefield_4/comments/1pbx9o/bf4_best_way_to_get_early_access_using_proxy_all/

Upewniłem się, że nie banują za to konta, ani nic, bo coś tam na reddicie płakali.

Abelardo: Thanks for contacting EA Customer Experience, my name is Abel. How may I assist you today?
you: Hi there! I have a question about Battlefield 4 activation. I live in UK, and game comes out later than in some countries. Can I download and play Battlefield 4 via VPN server without worrying about getting banned or something?

<5 minut później>
Abelardo: Thank you for contacting us with your concern about BF4. Let me see what I can do here for you.
Abelardo: To start with, Can I please have your first name, last name and your account email?
you: My name is ***********, and my @ is ***************

<następne 5 minut później>
Abelardo: Thanks *****. Nice to meet you =)
you: Nice to meet you too!

<kolejne 5 minut później, no tutaj już miałem wyłączyć>

Abelardo: Regarding your concern, VPN is okay but is not preferred as connection issues commonly arises with this type of connection
you: So EA or DICE will not ban my account for doing such a thing?

Abelardo: No. Not unless there is an incorporated software running on the VPN that Dice might detect as a tool for cheating

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powtórka z rozrywki... ruberbanding, lagi, znikający dźwięk, zwalone hitboxy, crashujące serwery a już 4 patche były podobno poprawiające serwery. Good Job DICE, kolejna udana premiera gry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up ale jaja....chyba bede musial przeniesc sie na win 8...

Takie pytanie - dzis mam zamiar zakupic klucz do Bf4,moze ktos powiedziec ile wazy gra i jak dzialaja serwery origin?Bo ze steama pobiera mi tak srednio 6.0 mb/s wiec swietna predkosc,a jak jest na origin??

/edit klucz kupiony

Gra wazy 23 czy 24 gb,nie pamietam juz.

Predkosc sciagania na Origin porazka,na Steamie idzie to wiele wiele lepiej.

Edytowane przez DeX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz... z grą jest słabo bo albo gra po prostu nie będzie działać i po chwili gra 'przestanie odpowiadać', albo padnie serwer na którym grasz. Nie mówiąc o zanikach dźwięku i innych mniejszych błędach typowych dla Dice. Obecnie sam sobie dałem spokój a Battlefieldem i ruszę go dopiero wtedy jak zostanie naprawiony, szkoda moich nerwów.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

deadmau pobrałeś już ostatniego patcha ? Niby pisze w "pacznotach" że porawili te bugi, ale nie wiem czy nie szkoda czasu na pobieranie (ponad 1 GB) i nie lepiej poczekać na pierwszy dodatek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram na G3220 ,4 gb ram, 650 ti Boost OC Gigabyte na 1600x900 na low i mam srednio 60 fps,ale w roznych momentach klatki spadaja do 10.Raz strzelam i stoja plynnie,w raz ide i spadek.Tez tak macie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie narzekam na płynność gry, gram na ustawieniach domyślnych (większość High, single na Ultra) i jest ok. Problemem są notoryczne crashe , lagi (w BF3 ich nie miałem) i znikający dźwięk na większych mapach. Są też pomniejsze bugi jak zacinanie sie przy wchodzeniu po drabinie albo dół zrobiony przez "katiuszę" z którego nie można wyjechać. Wiadomo, że przy tylu możliwościach gameplayu nie można uniknąć błędów, ale to już przesada. Po co była ta beta ? Czy oni nie testowali tej gry przed wypuszczeniem ? Pewnie EA chciało to jak najszybciej wypchnąć na rynek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pobrałem wszystko (nie da się grać w multiplayer bez najnowszej wersji gry), naprawiłem instalację i nic. Te ich łatki naprawiają jedną rzecz, ale psują przy okazji trzy inne. Tak to jest jak się ma EA za szefa, który leje na testy i chce grę wypuścić za wszelką cenę przed Call of Duty. Gdyby gra była dopracowana, to byłby to obecnie najlepszy FPS na rynku, no ale jest jak jest, czyli do dupy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi