Skocz do zawartości
Kanibal49

Misja Afganistan

Rekomendowane odpowiedzi

7484913.3.jpg?l=1346330379000

Witam,

Co sądzicie o nowej produkcji Canal +? Mnie osobiście zaciekawiła ta produkcja. Może samo wykonanie nie jest drugim Black Hawk Down, ale wolę oglądać słabszą produkcje o Polskich żołnierzach niż wybitną o Amerykańskich.

Serial emitowany jest o 22:00 co niedziele :)

Edytowane przez Kanibal49

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze dwa odcinki trzymały jeszcze jako taki poziom. Trzeci natomiast był fatalny. Cały oddział polski ostrzeliwujący się w jakiejś polskiej kopalni z 6 Afgańczykami i przez 30 min nikt nikogo nie mógł trafić. Jutro 4 odcinek...jak nic się nie zmieni to dla mnie ostatni. Szkoda mojego czasu.

Edytowane przez Palpatine_79
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napaliłem się na ten serial jak szczerbaty na suchary, jednak po 3 pierwszych odcinkach średnio to wygląda. Czasami sporadycznie obejrzę też Czas Honoru (przytaczam dla porównania) i tam jest mega klimat, jakiego oczekiwałem w MA. Poza tym obsadzenie Tomasza Schuchardta (szacun za rolę Fokusa) w roli oficera Wojska Polskiego jakoś niezbyt tam pasuje. Zobaczymy jak będzie dziś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi strasznie brakuje dobrych polskich produkcji i Misja Afganistan na tle innych polskich seriali, prezentuje się nad wyraz dobrze. Fakt, faktem do Kompanii Braci jeszcze mu daleko, ale i tak jestem pozytywnie zaskoczony :) Co do sceny w górach, to faktycznie jechało tam straszną dłużyzną, doszło do tego że prawie krzyczałem do tv "żołnierzu co masz k**** w ręku? Wiadro?" i aż się chciało wpaść w środek walki i zrobić porządek, po prostu brakowao kogoś pokroju Rambo (jeden próbował z marnym skutkiem) ;p

Edytowane przez Dilerus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś kolejny odcinek :) Może będzie lepszy niż 3, lepsze akcje walki to podstawa, ale i tak bardzo przyjemnie ogląda mi się ten serial :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam za post pod postem.

Hmmmm 4 odcinek ani mnie nie zniechęcił ani nie zachęcił, tak myślę (nigdy nie byłem w Afganistanie), że robienie non stop sieczki nie było by realne, widać ,że producenci kładą więcej na rozwój fabuły niż na samą akcje. Sam serial jednak z ciekawością oglądam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem pierwsze trzy odcinki...i o ile pierwsze dwa bardzo mnie sie podobały tak trzeci już troche mniej...zobacze co wymysla dalej...byle nie zrobili z tego jakiegos taniego romansidła w realiach wojennych...no i moze w koncu bedzie jakas wieksza akcja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kilku odcinkach mogę stwierdzić ,że fabuła prosta ale przyciąga do włączenia telewizora co niedziele o 22:00 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać wyraźnie, że ów serial nie miał na celu ukazania jak wygląda misja pokojowa w Afganistanie, lecz ukazać różne osobowości żołnierzy, ich przeżycia, osobiste rozterki, a także zwyczajne problemy życiowe, z którymi styka się każdy żołdak. W sumie pomysł ciekawy i całkiem sprawnie realizowany. Przymykam już oko na słabą realizację wymian ognia i kilka innych niedociągnięć, bo cała reszta jest całkiem smakowita i zachęca do obejrzenia kolejnego odcinka. Póki co jest dobrze. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi