Skocz do zawartości
pack

Destiny

Rekomendowane odpowiedzi

Do tego mega idiotyczny off-top... Powiązać jakiegoś pedała z tym, że ktoś sobie załatwia kod za darmochę na Amazonie... Nie wiem jakim tokiem myślenia się kierowałeś, ale wolę chyba nie wiedzieć.

Dopóki w tym kraju sprzedawcy będą myśleli, że nadal żyjemy w kraju odciętym od świata i mogą sobie wymyślać kolejne idiotyczne ceny i patenty, tak długo nie będę tutaj nic kupował.

Nie mam zamiaru wspierać rynku, który jedynce co chce to wyruchać mnie na sucho ;) Kupując za granicą przynajmniej mam wrażenie, że sklepy chcę się przypodobać klientowi i robią co mogą, żeby go pozyskać. Tutaj tak jakby nadal panuje przekonanie "nie podoba się, to idź do konkurencji, ale tam jest nie lepiej".

Nie kupiłem w tym kraju już gry od dobrych paru(nastu?) lat i dopóki coś się nie zmieni to nie mam zamiaru ;) Poza Amazonem są też inne sklepy, więc ich zrezygnowanie z darmowej wysyłki nie boli tak bardzo. Każdą grę jaką kupiłem, kupiłem nową w folii i za cenę przeważnie połowę tańszą od cen u nas. To samo z filmami, tam trylogia klasyka na BD kosztuje 10 funtów w promocji, a u nas nadal 300zł ^_^

Kod załatwiłem sobie z amerykańskiego Amazona, niemieckiego, a z angielskiego (tam gdzie mam normalny pre-order, na który będę czekać) mają kody wysyłać przed betą zaraz.

Bungie i tak bardzo szybko otworzy tą betę, bo te kody będą wszędzie latać. Chyba, że będą wspierać proceder handlu kodami, czyli przymykać na to oko...

Ale nie wiem jakim głąbem trzeba być, żeby zapłacić za kod, jak jest za darmo do wyrwania w przeciągu kilkunastu minut...masakra.

Ja osobiście nie nazwalbym gląbem osoby która przypadkowo w sklepie zobaczyła preorder destiny z kluczem do bety za 30 zł ktore odejmą od ceny gry i zdecydowala sie na zakup. Sam często dzialam pod wpływem emocji i jak mnie na cos stać to sobie kupuje bo chce to mkec natychmiast i jakbym miał za każdym razem po zakupie czegoś przychodzić do domu i porównywać ceny i pluc sobie w brodę że zaplacilem kilka euro wiecej to bym był pewnie mniej szczęśliwym człowiem. No ale zawsze się znajdą osoby które zapłaciły mniej i będą chciały sie tym pochwalić :) poza tym w wielu sklepach na terenie Europy sprzedaje w ten sposób preordery że konieczna jest przedpłata mimo to ludzie kupują i nikt nikomu nie ubliża. To się nazywa tolerancja. I odnosi się do wielu aspektów m.i. orientacji seksualnej itd. Ty Patricio kupujesz gry w sklepach na zachodzie a poglądy masz daleko wsochdnie z tego co tu czytam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bany, co prawda piszesz do Patricko, ale pozwolę sobie odpisać. 

Co innego kupowanie pod impulsem, co innego kupowanie z rozwagą.

Mieszkasz w Niemczech, u nas to co innego wydać kilka euro a co innego kilka złotych ;)

Nikt nic nie ma do przedpłaty za preorder. Sam chciałem wziąć w Euro ...tylko dowiedziałem sie że nie dostanę kodu Beta więc ich tymczasowo olałem.

Euro samo się na nas wypina, do tego ludzie zaczynają pisać o braniu wersji na inną konsolę (bo kod nie ma podziału na konsole) lub na nie istniejącą na PC. Idąc tym tokiem myślenia (czytaj kilka postów wstecz) rzeczywiście trzeba być skończonym głąbem i totalnym idiotą żeby wydać 30zł na grę której się nie kupi (bo nie posiada się tej platformy) tylko po to żeby mieć kod który można mieć za darmo...

Co do poglądów nie będę się wypowiadał. Każdy ma swoje, ale to nie Patricko zaczął temat z Eurowizją. Również przeczytaj kilka postów wstecz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kloose, ...ale kody nie są za darmo.

Kod powinieneś dostać do Pre-Ordera u oficjalnego dystrybutora.

Niestety Euro zrobiło "promocję czasową" i od kwietnia przy zamówieniach internetowych kodu nie dostaniesz pomimo że Euro jest oficjalnym dystrybutorem Destiny na Polskę i według tego co pisze na stronce Bungee powinni dawać kody Beta. ...innego sklepu nie ma. Albo Euro albo kombinuj w innym kraju. 

Chcę wziąć udział w Beta testach - widzę że w Euro kodów nie ma i robią w ogóle łaskę że je dawali, Amazon przez niedociągnięcia w procedurach dosłownie daje kody za darmo więc czemu nie?

To, że Euro zawaliło (który to już raz) to swoją drogą. Nie neguję sposobu na załatwienie kodu z Amazona, bo sam tak sobie "załatwiłem", ale załapałem się jeszcze na niższą cenę i free shipping, więc i tak kupuję z UK...

Chodzi mi tylko o jedno: narzekamy na sklepy czy firmy, że ruchają nas w cztery litery, ale jak tylko pojawia się jakaś okazja (darmowe kody, klucze do gier, gratisy) to robimy dokładnie to samo. Więc i jedna strona i druga jest po części winna. Ale nie mam zamiaru nikogo obrażać ani wyzywać od cebularzy ;) tylko przedstawiam swój punkt widzenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bany, co prawda piszesz do Patricko, ale pozwolę sobie odpisać.

Co innego kupowanie pod impulsem, co innego kupowanie z rozwagą.

Mieszkasz w Niemczech, u nas to co innego wydać kilka euro a co innego kilka złotych ;)

Nikt nic nie ma do przedpłaty za preorder. Sam chciałem wziąć w Euro ...tylko dowiedziałem sie że nie dostanę kodu Beta więc ich tymczasowo olałem.

Euro samo się na nas wypina, do tego ludzie zaczynają pisać o braniu wersji na inną konsolę (bo kod nie ma podziału na konsole) lub na nie istniejącą na PC. Idąc tym tokiem myślenia (czytaj kilka postów wstecz) rzeczywiście trzeba być skończonym głąbem i totalnym idiotą żeby wydać 30zł na grę której się nie kupi (bo nie posiada się tej platformy) tylko po to żeby mieć kod który można mieć za darmo...

Co do poglądów nie będę się wypowiadał. Każdy ma swoje, ale to nie Patricko zaczął temat z Eurowizją. Również przeczytaj kilka postów wstecz.

No jak ktoś kupił gre na ps3 żeby zagrać w bete na ps4 i nie ma ps3 to rzeczywiście trochę ryzykownie chyba że ja sprzeda szybko z zyskiem po premierze jeśli tytul sie bedzie dobrze sprzedawać i kupi na ps4. W kazdym razie są tacy ludzie i wydaje mi się ze nie należy się z nich wysmiewac czy tam wyzywać... Ale to tam tak na marginesie nie zamierzam tu nikogo wychowywać czy pouczać broń boże...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty Patricio

Nie znam gościa...

A tak na poważnie, to nie wiem o co Ci chodzi z tymi poglądami? W czym problem?

To, że mówię, że na Amazonie można kod dostać za darmo w przeciągu kilku minut? To jest chwalenie się?

Nie wiedziałem, że w dzisiejszych czasach kupienie produktu zza granicy to jest jakiś powód do chwalenia się, ale skoro tak twierdzisz...

Załatwiłem sobie 3 kody, już powiedziałem wcześniej, że jak mi wejdzie mój pierwszy kod, to te 2 rozdaje na forum chętnym i po sprawie.

Mógłbym je puścić na allegro i spokojnie by chętny się na nie znalazł. Ale aż taka cebula ze mnie nie jest i jak chętni się znajdą to rozdam za friko.

Nie wiem w czym tutaj widzisz cebulactwo czy "wschodnie poglądy"...

Druga sprawa, to jak jest możliwość zamawiania gier taniej za granicą to o tym piszę. Ile razy to play-asia miała pre-odery gier na PS4 za 40€ (darmowa wysyłka), chyba nadal ma.

Widziałeś, żeby w Polsce można było gdzieś zamówić DriveCluba za mniej niż 200zł? No właśnie, a tam sporo sklepów robi wszelkie promo, żeby zwabić klienta.

Także nie dziw się, że znajdują się tacy, którzy nie przepadają za naszym rynkiem, który tak naprawdę nie oferuję niczego specjalnego, a czasami wręcz przeciwnie.

Jeśli wg Ciebie uświadamianie ludzi, że można taniej i łatwiej u sąsiadów zza miedzy czy zza morza czy nawet zza oceanu, to są poglądy wschodnie, to chyba mamy zupełnie inne spojrzenie na świat.

Nie wiem w czym problem? Jak dla kogoś liczy się każda złotówka (a nie czarujmy się, w tym kraju trzeba liczyć każdy grosz), to tym bardziej chyba warto pokazać ludziom, że nie muszą bulić 250zł.

Wracając do Euro, to nie wiem jak wygląda sprawa z anulowaniem pre-ordera, ale jeśli te 30zł nie podlega zwrotowi, to chyba więcej już pisać nie trzeba?

Sklep obraca sobie już Twoimi pieniędzmi, a Ty nie masz z tego nic. Cała idea płatnych pre-orderów jest poroniona do bólu, czy to u nas czy za granicą, to powie każdy...

Do tego pula kodów została wyczerpana, więc Euro albo kisi kody na później, albo rozdali je między sobą, bo nie chce mi się wierzyć, że tyle pre-orderów poleciało u nas, żeby kody się skończyły.

Chyba, że Bungie sypnęło tak małą ilością kodów na Polskę...

@Kloose

Jeśli sklep chce wyjść na przeciw klientowi to musi się liczyć z tym, że kombinatorzy się trafią, szczególnie u nas.

Jednak jak się pomyśli to spokojnie może być wilk syty i owca cała. Wystarczyło dać darmowe (normalne) pre-ordery, a kody wysyłać ludziom na skrzynki na tydzień przed startem bety.

Wystarczyło pomyśleć, a kto się rozmyśli to spokojnie może sobie anulować. Aktualnie Amazon UK tak robi i nie widzę w tym żadnego problemu.

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mi o słowa jakich czasem uzywasz obrażając przy tym innych albo traktując ich z góry... Pedał, głąb itp.

Moim zdaniem świadczy to o braku tolerancji miedzy innymi a wiadomo że im dalej na wschód to poglądy mniej tolerancyjne...Jeśli chodzi o zakupy w polskich sklepach to obecnie mieszkam w niemczech gdzie ceny gier czy akcesoriów są często wyższe i zdarza mi się kupować w Polsce za lepszą cene. Ostatnio kupilem np Goldy w komputroniku w okresie ich premiery za 350zł. W niemcowni najtaniej były po 99eur. Mortal Kombat czy god od war , gta5, wszystko kupione w polsce za lepszą cenę niż w Niemczech.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem świadczy to o braku tolerancji

A nie, to tutaj w pełni się zgadzam ^_^ Dla dewiantów, zboczeńców, odmieńców, którzy wciskają tą odmienność wszystkim innym w koło na siłę nigdy nie będzie tolerancji ;)

Ale to nie miejsce na takie rozmowy więc kończymy ten off-top i wracamy do tematu głównego.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) ciesze sie że dobiliśmy do sedna.

wracając do tematu to jeśli beta okaże sie bardzo miodna i grywalna to istnieje możliwość że zabraknie preorderów albo ceny pójdą w gore? Co myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Taak ceny beda wysokie 300 pln i tak kupie :P

Edytowane przez sakosusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam nadzieję na jakąś limitke, najlepiej z figurką. Halo zawsze miało fajne wydania, więc tu powinno być podobnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dziś dostałem  info z Euro:

Szanowny Kliencie, 

informujemy że jest już dostępna wersja beta gry Destiny. W związku z tym przysyłamy Ci kod do odblokowania gry do testów.

KOD: 

Instrukcja użycia kodu znajduje się tutaj: 
http://www.euro.com.pl/cms/przedsprzedaz-destiny.bhtml 

Pozdrawiamy!
Zespół RTV EURO AGD

Edytowane przez Twinskillers

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też dostałem ,ale jeszcze w pracy jestem :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem tylko gdzie oni mają dostępną tą betę ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy zakupie PS4 przysłali kod i teraz za preorder. Zamówiłem jakieś 2 tygodnie temu z 219 PLN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja chciałbym zeby dodawali plakat z gry Destiny do preordera najlepiej o wymiarach 2 na 3 m bym walnał na cała sciane do tego jeszcze zabezpieczył ja w szkle :biggrin:

Destiny.jpg

Edytowane przez sakosusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja standardowo zadowolę się steelbookiem i ewentualnie cyfrową wersją OST'a...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miejsce spotkań wszystkich graczy, przed wyruszeniem na następną przygodę :)

yURoacF.png

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kojarzy mi się to z Dust 514...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypadkowy wyciek daty startu wersji Alpha? Co prawda będzie ona dostępna tylko dla wybrańców, a Beta startuje dopiero w okolicach lipca, ale mimo wszystko może coś ciekawego się pojawi :)

zkXhBIIl.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

http://www.empik.com/preorder-destiny-ps4-bungie-software,p1097140538,multimedia-p

Tylko w empik.com! Zamawiając grę w przedsprzedaży otrzymasz unikalne DLC:

- Red Sparrow, ulepszony pojazd posiadający mocniejszy pancerz i większą prędkość

Stań się Legendą!

Edytowane przez SephiroT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umiem czytać, widziałem cenę.

Wrzuciłem ponieważ w końcu pojawił się inny sprzedawca niż PSN i oficjalne Euro RTV AGD.

Ja na przykład mam z pracy bony do Empiku więc "płacąc" 30zł więcej gdy nie idzie to  z mojego portfela jestem zadowolony ;)

...poza tym grę zamówię dopiero jak się Beta spodoba :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi