ExVitallin_PL 165 Napisano 6 Styczeń 2013 Nie widziałem tu takiego tematu,więc zakładam Ktoś biega,ma zamiar biegać,nie biega bo nie wiem jak się do tego zabrać? Wolicie biegać po mieście czy może lepiej Wam się biega po parkach,a może są tacy co wolą biegać po lasach? Przy jakiej muzyce najlepiej Wam się biega? Może ktoś szuka towarzystwa do biegania? Ja z chęcią zacząłbym biegać,ale niestety zepsuł mi się telefon na którym słucham muzyki i muszę czekać do maja aż będę mógł wymienić tel w abonamencie Jako że nie mam innego sprzętu do odtwarzania muzyki, muszę czekać na nowy kom,bo szkoda mi wydać kasę na naprawę tego co mam teraz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plan_b 23 Napisano 6 Styczeń 2013 Ja biegam, co poranek! Jak się do tego zabrać? Motywacja, dres i wio! Najlepiej biega mi się przy agresywnym (ale bez darcia ryja) rocku, dubstepie, uk garage i hip hopie (Danny Brow- real mothafucka :happy: ), czyli nic ambitnego... Szczerze to nie wiem czy chciałbym biegać w towarzystwie dla mnie bieganie to chwila intymna; odpoczynek od ludzi, zgiełku i przełamywanie barier, które sami sobie postawiliśmy, swego rodzaju oczyszczenie umysłu... Nie czekaj aż do maja, jeśli musisz coś robić biegając, a nie możesz słuchać muzyki to polecam zacząć pisać bloga i co bieg zastanawiać się nad treścią następnego wpisu (moje początki tak wyglądały) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 6 Styczeń 2013 Ja też biegam (znowu po rocznej przerwie). W zimie na siłowni na bieżni, przed treningiem ok 5km na rozgrzewkę, a od wiosny normalnie na zewnątrz. Mam tą samą trasę dookoła mojego miasteczka, równiutkie 7km które biegam co 2 dni. Biegam wieczorem bo rano nie mam jak. Muza to kwestia wyłącznie gustu, chociaż przy żywszych kawałkach wiadomo że lepiej niesie :). I w przeciwieństwie do tego co kolega napisał wyżej, ja bez muzy nie potrafię w ogóle biegać. Po prostu nie ma takiej opcji. Bieganie sprawia mi przyjemność i daje jakąś tam satysfakcję, ale jest cholernie nudne i dla 40 minut samego biegania bez innego zajęcia (zastanawianie się nad czymś to nie jest dla mnie zajęcie) nie chciało by mi się butów ubierać nawet :). Nie raz już czekałem aż mi się telefon podładuje (teraz mam przenośną ładowarkę więc spoko) zanim wyjdę biegać, albo szukałem słuchawek pół godziny bo bez nich bym nie wyszedł. Dla mnie to jest integralna część biegania i musi być. Co do początków to oczywiście zależy to od obecnej formy, ale polecam zacząć od krótszych dystansów (parę km) i po paru tygodniach zwiększać dystans. Ja biegam 7km (przed siłownia 5) bo dla mnie to optymalny dystans czasowo i trasowo. Wystarczajco żeby spalać nadwyżki żarcia i browary, a nie na tyle długo żeby było męczące i nudne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 7 Styczeń 2013 ExVitallin, a może kup sobie "empesrójkę" za trzy dychy. Nie biegam ale dużo na rowerze latam po bezdrożach. Też preferuje samotność i też z muzą w uszach. Preferuje soundtracki, nie ma to jak dobry motyw który na wspomnienie sceny z filmu odwdzięcza się gęsią skórką. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExVitallin_PL 165 Napisano 7 Styczeń 2013 mam mp3,właśnie za ok 30zł i jakość dźwięku jest okropna!! już wole wcale nie słuchać niż kaleczyć sobie uszy Muszę na allegro poszukać jakiegoś sprzętu tak do 100zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 7 Styczeń 2013 Ja korzystam z tego > http://www.sony.pl/product/nws-b-series/nwzb163l.cew Uszu nie kaleczy, ładuje sie bardzo szybko i potrafi cholernie długo pociągnąć na tym prądzie. Jest niewielki i ma bardzo wygodny klips z tyłu, osobiście przypinam go do ciuchów lub naramiennika od plecaka. Funkcja ZAP pozwala wygodnie i szybko przekopać się przez nagraną na nim muzykę. Fajnie się to dogaduje z Ps3, zgłasza się w menu konsoli jako Walkman. Aha, ja mam chyba jescze radio, na 99% tam jest chociaż nie pamiętam abym z niego korzystał, jest jednak opcja nagrywania muzy z radia do formatu mp3 i to może wydać się interesujące. Polecam dołożyć jakby co :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExVitallin_PL 165 Napisano 7 Styczeń 2013 na allegro takiego nie widzę a Ty ile za niego dałeś? ja szukam czegoś do 150zł max Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
75 radolec 88 Napisano 7 Styczeń 2013 przymierzam się do biegania, na razie od tygodnia chodzę szybkim tempem (tak mi się wydaje 7km w 1 godzinę i 2 minuty - wczoraj), plan jest taki, że w styczniu chodzę a od lutego biegam najważniejsze to silne postanowienie, mam nadzieję że w tym wytrwam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 7 Styczeń 2013 Looknij na Sanse Clip plus... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExVitallin_PL 165 Napisano 7 Styczeń 2013 http://www.mediamarkt.pl/warszawa-goclaw/odtwarzacz-mp3-sony-nwz-b172b,id-281447 Chyba tę kupie Czyli od przyszłego tygodnia zaczynam biegać :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExVitallin_PL 165 Napisano 7 Styczeń 2013 Jak to jest z butami? macie parę do biegania i na co dzień? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plan_b 23 Napisano 7 Styczeń 2013 Najlepiej mieć osobne buty do biegania, ja, jako wielki fan obówia mam 3 pary do biegania, ogólnie polecam buty Reeboka, chociaż po pół roku użytkowania powoli się rozklejają. Ja biegam z iPodem Nano 3. generacji, przypuszczam, że teraz można takie wyrwać za grosze, a to naprawdę fajny i ładny sprzęt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sk316fx 50 Napisano 7 Styczeń 2013 Jak to jest z butami? macie parę do biegania i na co dzień? Oczywiście, jest wręcz wskazane mieć osobne buty do codziennego użytkowania i biegania. Ja polecam osobiście buty firmy Mizuno (bardzo wytrzymałe i świetnie wyprofilowane) lub Asics, wg mnie to najlepsze buty do biegania na naszym rynku - a czasem idzie gdzieś dorwać w jakiejś przecenie nawet za 150 zł. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plan_b 23 Napisano 7 Styczeń 2013 O tak, Asicsy najlepsze buty do biegania dla ludzi z płaskostopiem (coś o tym wiem), reszta męczy niemiłosiernie dopóki się człowiek nie przyzwyczai. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Selo 57 Napisano 7 Styczeń 2013 Skoro pytasz czy ktoś ma zamiar biegać no to ja jestem kimś takim ;) Ale dopiero na wiosnę, gdzieś od maja - bieganie będzie dla mnie po prostu dopełnieniem siłowni, bo rzeźbę bez aerobów osiągnąć ciężko ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plan_b 23 Napisano 7 Styczeń 2013 Co z wami? Wszyscy w zimie siedzą na bieżni albo nie biegają wcale, a przecież bieganie w zimie ma klimat! Białe pustkowia, cisza, spokój- dla takich walorów warto chwilę pomarznąć... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExVitallin_PL 165 Napisano 7 Styczeń 2013 Jakie marki butów, to już koledzy wyżej wymienili A jak to jest z ciuchami?opłaca się inwestować w "oddychające" ciuchy? czuć różnicę podczas biegu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plan_b 23 Napisano 7 Styczeń 2013 Nie warto. Te gówna nic nie dają, a czasem obleśnie kleją się do ciała. Ja polecam solidny, ale naprawdę solidny i wygodny dresik (ja swój wyrwałem jakiś miesiąc temu na obniżce w adidasie: dół-220, góra-239. Przepłaciłem, ale jest naprawdę wygodny i miałem szczęście, że nie dałem się namówić na na obcisłe gatki do joggingu. W zimie ubieram bezrękawnik i nigdy nie marznę, połączenie zwykły dres + taki bezrękawnik jest niezniszczalne w sumie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExVitallin_PL 165 Napisano 7 Styczeń 2013 dresiwo to ja mam :D obcisłe gatki są najlepsze xD zawsze bawią mnie faceci,którzy w tym biegają xD a więc tak,muszę zaopatrzyć się w: 1.Buty 2.Czapeczka 3.Mp3 4.jakiś stoper,zegarek czy coś tego typu chyba to wszystko,czy o czymś zapomniałem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plan_b 23 Napisano 7 Styczeń 2013 O niczym chyba nie zapomniałeś... Jeśli masz długie włosy to opaska, ale to chyba oczywiste... Ja szukam czegoś co pozwoliłoby mi mieć wodę ze sobą... Istnieje takie genialne urządzenie? Bo przerwa w sklepie trochę wybija mnie z rytmu zawsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExVitallin_PL 165 Napisano 7 Styczeń 2013 masz pasy z miejscem na bidon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plan_b 23 Napisano 7 Styczeń 2013 Podesłałbyś jakiś link, bo nigdy się z czymś takim nie spotkałem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExVitallin_PL 165 Napisano 7 Styczeń 2013 http://www.runshop.pl/bidony-pasy-biegania,c31.html Wpisz w google Bidony do biegania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plan_b 23 Napisano 7 Styczeń 2013 Wygodne jest takie coś? Jakoś sobie nie wyobrażam biegania z tym... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExVitallin_PL 165 Napisano 7 Styczeń 2013 nie wiem :D ja nie wyobrażam sobie biegania z bidonem przyczepionym do dłoni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach