Skocz do zawartości
koniu099

Brak miejsca da dysku - dysk jest prawie pusty ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam właśnie taki problem ze posiadam PS3 160Gb, na dysku znajduje się tylko Hitman (zajmuje on 17 Gb). I tu moje pytanie. Gdzie podziała się reszta pamięci ? (zapisy z gier zajmują około 200Mb).

Zastanawiam się nad opcją przywrócenia systemu ale chciałbym się dowiedzieć czy w ogóle to pomoże i czy stracę wszystkie save ?

Na forum nie spotkałem się z podobnym problemem.

PS. Poprzedni temat w ogóle się nie pojawił, mam nadzieję ze ten ujrzy światło dzienne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.08.2013 o 16:04, koniu099 napisał:

Witam

Mam właśnie taki problem ze posiadam PS3 160Gb, na dysku znajduje się tylko Hitman (zajmuje on 17 Gb). I tu moje pytanie. Gdzie podziała się reszta pamięci ?.....

Reszta, tzn ile?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że masz PS+. Skopiuj wszystkie Save do chmury (na pewno miejsca wystarczy :) ) i potem spróbuj:

- Formatowanie dysku.

a jak nie pomoże to jeszcze szansa

- przywracanie systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://support.us.playstation.com/app/answers/detail/a_id/369/~/remove-ps3-game-data-utility-files

tam sie podziala reszta pamieci. Wyczysc wszystko za wyjatkiem Hitmana - potem recovery menu - restore file system i rebuild database. Znow bedziesz mial ponad 130GB wolnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to znaczy jak mam to zrobic ? :) jak dam restore file system i rebuild database to ten hitman mi się nie usunie ? :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw recznie wykasuj to z Game Data.

Potem dopiero te 2 opcje - a calkowita kasacja wszystkiego, jest przy Restore PS3 System, a nie Restore File System.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pousuwałem wszystkie Niepotrzebne dane z folderu "Narzędzia danych gier" i nagle zrobiło się 120Gb wolnego ^^ :)

Nie wiedziałem ze to az tyle zajmuje a tych gier tam była cała masa ( nawet poprzedniego właściciela konsoli :D )

Podejrzewam ze reszta miejsca to juz zabiera system save itp. :) Dziękuję za pomoc, można zamknąć temat :) nie będę przywracał systemu ani nic więcej kombinował :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TA DA :D a te 2 opcje zrob jak najbardziej - zobaczysz jak sie menu znow plynne stanie... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie jest to recover menu bo nie  moge znaleźć ? ^^ Nie lubię grzebać w Systemie itp i po prostu tego nie ogarniam ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.youtube.com/watch?v=3wxwwt97_8c

Nie boj - az tak otwarty system to to nie jest zebys mogl namieszac. Najgorsze co mozesz zrobic to wybrac Restore PS3 System - wtedy masz formacik.. 

@ down - lol - po raz kolejny - nie. Jedna opcja "odswierza" OS, a druga skanuje i w razie potrzeby naprawia system plikow. Robie to raz na 2-3 m-ce i XMB chodzi rewelacyjnie. U znajomego konsolka z 4-letnim stazem niemalze klatkowala w menu.. 3 minuty i jak nowa..

Edytowane przez m0rph

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli zrobie te 2 opcje to nie usunie mi Hitmana i Assasina ( sciagnąłe w miedzyczasie), tak chce się jescze upewnić bo nie cche jeszce raz 11 GB sciagac :D

dobra zrobiłem wszystko jak radziliście, faktycznie system działa szybciej ( polecam każdemu to zrobić ;) )

Jeszce raz dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.