Skocz do zawartości
kill

PLAYSTATION 4/SLIM/PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Jak konsola już trochę pochodzi i chcę uruchomić BF4 (cyfrowa) albo Killzone'a (płyta) to czasami wczytuje grę bez obrazu (czarny ekran , słychać grę) , po restarcie konsoli działa normalnie. Ma ktoś podobnie? Czym to może być spowodowane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście nie miałem, ale jeśli nie dzieje się to zawsze i po restarcie działa stawiałbym na problem z oprogramowaniem - wkrótce powinna pojawić się aktualizacja, więc może problem się rozwiąże :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak konsola już trochę pochodzi i chcę uruchomić BF4 (cyfrowa) albo Killzone'a (płyta) to czasami wczytuje grę bez obrazu (czarny ekran , słychać grę) , po restarcie konsoli działa normalnie. Ma ktoś podobnie? Czym to może być spowodowane?

Miałem to samo kilka razy,nic złego się nie dzieje poza tym,że wkur...się można.Problem po stronie gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez tak mam czasami. Włączam killzona jest intro to wstępne i potem gdy ładuje grę to czasami słuchać dźwięk ale obrazu brak. Wciskam X i pojawia się obraz jednak tylko niektóre litery gdy wchodi do menu gry tam gdzie się wybiera kampanie, strefy wojny itd to już jest ok. Nie latam bo to raczej problem z softem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.egmnow.com/articles/news/report-playstation-4-to-emulate-ps1ps2-games-locally-at-hd-resolutions/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Underground 1 i 2 :) najlepsze gry wyscigowe powroca :D a z psone moze skoki narciaskie? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znakomita wiadomość - do festiwalu popierdółek, dojdzie jeszcze festiwal odgrzewanych kotletów w HD...

• Like 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie i jak ogólne wrażenia po PS4 - prosiłbym o szczere wypowiedzi i w mirę obiektywne :)

pozdrawiam Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Panowie i jak ogólne wrażenia po PS4 - prosiłbym o szczere wypowiedzi i w mirę obiektywne :)

pozdrawiam Marcin

Chyba subiektywne

Spodziewałem się lepszego sprzętu. Nie ma na myśli parametrów ale ogólnie działanie i wykonanie

Z dużej chmury mały deszcz. Reklama potrafi zrobić wodę z mózgu :)

Edytowane przez literat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak oczywiście subiektywne opinie - moja pomyłka :)

Cóż jeszcze trzeba poczekać bo to bardzo świeży produkt - pewnie w przyszłości firma SONY będzie udoskonalać konstrukcję.

Jakie bolączki w działaniu dostrzegłeś kolego? i co Ci nie bardzo leży w wykonaniu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwaga, będzie bardzo subiektywnie i z błędami bo na tablecie nie mam sprawdzania pisowni a mam z tym problem.

Co wy ludzie za przeproszeniem pierdolicie o jakości wykonania?

Konsola to plastikowe pudełko które leży na półce pod TV czy w szafce i poza wyjmowaniem płyt się go nawet nie dotyka. Z tego się nie strzela. To ma działać.

...bo plastik pod lupą nie dobarwiony?

... bo świecąca część zbiera kurz?

...jak się coś psuje w środku to jest od tego gwarancja - świerzy produt, wadliwa partia, ktoś celowo źle składał itp. Sony wymienia na nowe.

...chyba że ktoś kupił konsolę żeby stawiać na środku pokoju, zapraszać całe osiedle i się nad nią spuszczć jak przy magnetowidzie na początku lat 90tch, to gratuluję. Czasy się zmieniły.

Pady są wykonane porządnie. Poza wadliwą partią analogów z pękającymi gumkami cała reszta jest OK. Działa, dobrze leży w ręce i nie ma problemów w użytkowaniu. Przede wszystkim DS4 nie trzeszczy jak DS3.

Co do działania to jak na razie nie mam sie do czego bardzo przyczepić.

Podstawowe funkcje - czyli puszczanie gier spełnia. Reszta, czyli dodatkowe ficzery któe mamy obiecane, to kwestja update i dobrej woli twórców i konsoli i gier ...ale wiadomo - konsola na premierę to problemy i niedociągnięcia czasem poprawiane długimi miesiącami.

Jeżeli ktoś się spodziewa produktu takiego jak PS3 w obecnym stanie, to proponuję poczekac nawet nie kilka a kilkanaście miesięcy bo tutaj nic sie dzieje się z dnia na dzień.

Gier jest mało, nawet bardzo mało, ale jest to początek więc tutaj panuje ta sama zasada. Nowe, musi być drogie bo jest hype. Używane, starsze, leci za grosze na Allegro ;) więc tutaj też można (jak ktoś ma PS3/Vita i PS+) zbierac darmówki z plusa i poczekać na "więcej i taniej".

Czy żałuję zakupu?

Nie, bo kupiłem PS4 świadomie.

PS4 działa dobrze i porównując je do PS3 jestem pod ogólnym wrażeniem że Sony słucha graczy i poprawia swoje błędy z PS3.

Konsola coraz fajniej współpracuje z Androidem i iOS.

W AC4 możemy zebrać dodatkową kasę, w Knack'u zebrac dodatkowe kryształy czy elementy przedmiotów grając w mini gierki.

Po wczorajszym update można nawet oglądać PS Live z telefonu/tabletu.

Gra zdalna z PS Vita - ku mojemu zaskoczeniu po prostu działa.

Słuchawki - spokojnie czekamy na update. Patricko coś pisał o plotach że 22 lutego na premierę w Japonii ma wyjśc (co by było logiczne i uznawałbym to za ultimate dead line dla programistów).

Cruze, Przeczytaj co napisałem i ja i inni i przemyśl czy chcesz już teraz produkt "niedokończony" pod wzgędami oprogramowania, z możliwymi wadami powstałymi przy produkcji oraz z małą ilością gier, czy wolisz trochę poczekać. To twoje pieniądze i twoja decyzja. ;)

• Like 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do działania to jak na razie nie mam sie do czego bardzo przyczepić.

Podstawowe funkcje - czyli puszczanie gier spełnia.

Chyba nie do końca jest to prawda. Kody błędów, freeze konsoli, reinstalacja softu, strata sejwów itp...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie do końca jest to prawda. Kody błędów, freeze konsoli, reinstalacja softu, strata sejwów itp...

...akurat BF4 nie mam.

Na wszystkie gry w które gram (nie będę wymieniał, można sprawdzić w profilu) , konsola mi się nie zawiesiła raz, max 2 - 3 razy był crash jakiejś gry. ...w przeciągu nie całych 2 miesięcy? Częściej PS3 mi się już wiesza. ;) Zakładam więc że jest to bardziej wina niedopracowanych gier a nie samego softu.

Czasem zdarza mi się nie mieć obrazu po wybudzeniu z trybu czuwania, ale restart konsoli poprzez PS Vita (połączenie zdalne) to naprawia. Tak czy siak tryb czuwania to jest jedyne czego unikam przy PS4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konsola jest OK. Jest to poprostu niedopracowanie trybu czuwania gdzie sygnał video nie jest przekazywany do HDMI. Zamiast zrobić chamski reset przez wyciągnięcie wtyczki, wolę go zrestartować przez PS Vita. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to chyba mamy szczęście. Ja też nic takiego nie spotkałem i nawet grając kilka h ani razu nie wyrzuciło mnie z gry itp. Jak dla mnie konsola spełnia swoją podstawową funkcję i dla której Ps4 zakupiłem - DLA GIER. Nie narzekam na ich brak, bo jest w co grać. Już teraz nie mam czasu by ogrywać interesujące mnie tytuły z racji braku czasu, ale jest ich dosyć i za nie długo będzie ich coraz więcej.

@SephiroT - podpisuję się całkowicie pod tym co napisałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miewam czasem problemy z grami od EA - NFS Rivals, FIFA 14 czy BF4 - ale pozostałe gry jak AC4 czy ostatnio TR:DE działają bez najmniejszych zgrzytów. Ani zacięć ani wywalań do dasha. O dziwo tryb czuwania działa u mnie normalnie, nadaje się idealnie to wychładzania konsoli po dłuższej sesji.

Jedyne z czym mam problem to relatywnie głośna praca konsoli w niektórych grach. Nawet w TR:DE miejscami wentylator potrafi dość głośno popracować. Ale tutaj też należy pamiętać, że pokój w którym mam konsolę i TV jest mały, słabo wentylowany jest w nim przeważnie ponad 25C ze względu na odlschoolowe ogrzewanie piecowe.

Ostatnio wyposażyłem się w PS Camera i sprzęcik sprawdza się fajnie. Nawet w półmroku wyłapuje obraz i loguje na podstawie twarzy. Jedyne co to krótki i bardzo twardy kabelek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tego w zestawie masz dwustronną taśmę klejącą. ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Konsola jest OK. Jest to poprostu niedopracowanie trybu czuwania gdzie sygnał video nie jest przekazywany do HDMI. Zamiast zrobić chamski reset przez wyciągnięcie wtyczki, wolę go zrestartować przez PS Vita. ;)

Tutaj bym się kłócił, od premiery kiedy kupiłem konsole zawsze zostawiam ją w trybie czuwania i nigdy po wybudzeniu nie miałem sytuacji aby konsola nie wyświetlała obrazu. Nie chcę być złym prorokiem, ale wydaje mi się ze to nie jest kwestia oprogramowania.

ps. Tak jak kolega wyżej napisał, tryb czuwania jest potrzebny choćby do schładzania konsoli po dłuższej sesji co jej tylko wyjdzie na zdrowie. U mnie wentylator po przejściu na tryb czuwania pracuje do momentu wychłodzenia konsoli. Trwa to od około 1 do 3 minut

Edytowane przez Killer--PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdrawiam Marcin

Konsola jako sprzęt jest świetna a wszystkie jej ewentualne braki i niedoróbki, są do naprawy poprzez aktualizację oprogramowania...

Jedyną jej wadą jest brak porządnych gier, od deweloperów first party - Knacka nie liczę bo to jakieś nieporozumienie, a nowy Killzone to tylko graficzne tech-demo bez większego polotu. Póki co, chyba tylko Black Flag (w NBA nie grałem, więc nie wiem jak wypada) zasługuje na uznanie, jako faktyczna, next-genowa produkcja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

pozdrawiam Marcin

Kup zobaczysz.

A tak na serio. Po tygodniu użytkowania PS4 wróciłem do PS3 - i dopiero sobie uświadomiłem kilka rzeczy.

PS4 w porównaniu do PS3 to ferrari - uruchamia się szybciej, funkcje w menu śmigają, gry uruchamiają się momentalnie. Sklepik PSS działa tak samo wolno.

Pad od PS4 w porównaniu do PS3 jest dużo dużo wygodniejszy.

Gry wyglądają niesamowicie - do tej pory ograłem zaledwie kilka tytułów - z dużych Killzone, AC4: Black Flag, Knack, teraz gram w Tomb Raidera. Oprócz tego trochę gier z PSN-u. Różnica w jakości audiowizualnej jest ogromna, co lepsze imho najładniejszą obecnie grą jest TR, potem Killzone i AC4. A to dopiero poczatek generacji i pewnie za 2 lata te tytuły będą uważane za potworki graficzne (podobnie jak pierwszy motorstorm i resistance na PS3). 

Mi się konsola nie zawiesiła jeszcze ani razu - a gram sporo.

z minusów (wyszukiwanych na siłę):

czas działania pada pomiędzy ładowaniami, dużo krótszy niż DS3. 

przy oglądaniu filmów BR trzeba ręcznie przestawić sobie dźwięk (po właczeniu filmu) na DTS 5.1 bo domyślnie daje stereo.

brakuje trochę opcji w firmware - np. na razie nie ma głupiego stopowania downloadingu, czy zarządzania kolejką rzeczy do sciagania. Za to samo założenie (konsola po włączeniu skanuje patche do tytułów w które graliśmy i zaczyna je sama ściągać - podoba mi się.

Edytowane przez mark24

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

ni ma w co grać :) przynajmniej do środy wtedy pojawi się ten Outlast

Dopiero marzec obfituje w prawdziwy wysyp gier

Thief

Dark sOULS 2 PS3

Infamous

Yoshi Island - 3ds

Edytowane przez robak123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dark Souls II na PS4? Skąd masz takie info?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi