Skocz do zawartości
pablos_83

Pro Evolution Soccer 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie wiem jak Wam zalicza porazki z lagerami. Ja jeszcze nie mialem sytuacji ze przegralem bo ktos sie rozlaczyl.

Mnie również wszystkie rozłączenia na moją korzyść. Niekiedy to ma sens bo oprócz szybszego przypływu kasy za mecz to sama stamina zawodników po rozłączeniu się zostaje całkowicie uzupełniona i nie trzeba zużywać staminy na grajkach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no właśnie, może niech niektórzy zaczną psioczyć na swój internet a nie na Konami. 

Dla mnie to najlepiej działający PES online w historii. 

Ostatnio Olus zmienił łącze i gra się z nim dużo dużo lepiej... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W myClub nie odczułem problem z online, ale dywizje to już co innego. W sumie może to internet, tylko jakoś dziwne że przeważnie zaczyna lagować jak wygrywam. Jak przegrywam to nie ma problemu. Strzelam bramkę i zaczyna lagować. I jak nie zacznę przegrywać to w końcu pod koniec meczu rozłącza. I zazwyczaj tak jest jak gram Legią na Real albo Bayern. Poza tym nie nalicza żadnych punktów i mecz jest traktowany jako niebyły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, co ma właściwie wpływ na wzrost TS drużyny grającej stałym składem?

Rozegrane mecze czy wygrane mecze? COM czy online?

Do TS93 szło dosyć szybko.

Teraz mam dobrą passę, sporo wygranych meczów online i TS nie drgnął.

Jaki jest maksymalny TS? 99?

Czy jest jakiś bonus za wykonanie wszystkich 15 osiągnięć w myClub?

Zdecydowanie zbyt niskie gifty wpadają za awanse w dywizjach i inne większe tytuły.

Nie udało mi się jeszcze oddać strzału czystą przewrotką. Ktoś wie ile GP wpada za taką bramkę ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mi ktoś powiedzieć jakim on cudem może sobie kupić za 10000 gp lub złote monety agenta UEFA champions league ze 100 % wylosowaniem czarnej piłki(czyli same czarne)???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Panowie, co ma właściwie wpływ na wzrost TS drużyny grającej stałym składem?

Rozegrane mecze czy wygrane mecze? COM czy online?

Do TS93 szło dosyć szybko.

Teraz mam dobrą passę, sporo wygranych meczów online i TS nie drgnął.

Jaki jest maksymalny TS? 99?

Czy jest jakiś bonus za wykonanie wszystkich 15 osiągnięć w myClub?

Zdecydowanie zbyt niskie gifty wpadają za awanse w dywizjach i inne większe tytuły.

Nie udało mi się jeszcze oddać strzału czystą przewrotką. Ktoś wie ile GP wpada za taką bramkę ? :)

Pewności nie mam, ale TS wzrasta w zależności od ilości rozegranych meczów, jak i od ilości zwycięstw. Powyżej 95 już bardzo wolno rośnie i trzeba trochę cierpliwości do osiągnięcia 99, który jest maksymalny. Takie odnoszę wrażenie po mojej przygodzie z MyClub. Większość meczów grałem z COM.

Dodatkowego bonusu za wykonanie wszystkich 15 osiągnięć nie ma. Jedynie za każde z osobna dostajemy coinsy.

Też nie udało mi się jeszcze strzelić przewrotką, ale podejrzewam, że standardowo jest za nią 300 GP, tak jak za inne tego typu zagrania.

EDIT: Ważna uwaga jeszcze. Tactical fit rośnie nawet zawodnikom, którzy nie grają. Miałem tak z Tello, który nie pasował do taktyki ze swoim 50 TF i wyrzuciłem go z pierwszego składu. Po iluś tam meczach, w których nawet ławki nie powąchał, tactical fit urósł mu do 85, a po wprowadzeniu do drużyny, szybko wzrósł do 99. Także można sobie zachowywać na później co niektórych potencjalnie nieprzydatnych grajków. :)

Edytowane przez _Matheo_
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mi ktoś powiedzieć jakim on cudem może sobie kupić za 10000 gp lub złote monety agenta UEFA champions league ze 100 % wylosowaniem czarnej piłki(czyli same czarne)???

W komentarzu pod filmikiem napisał, że już wylosował wszystkie złote.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie złote? Kurcze, to ten koleś musi miec liste zawodników na pierdyliard slotów. Szkoda, że konami wszystko utrudniło i mnie np. rozszerzenie kosztuje teraz 30k GP...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W komentarzu pod filmikiem napisał, że już wylosował wszystkie złote.

Czytałem właśnie na youtubie. Jedna wielka masakra. Są ludzie kosmici jednak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest nowy agent Champions League.

Szansa na czarną = 69% u mnie.

Puściłem bez podniety i wypadł jakiś średniak z ovr 81 [do tego stopnia średniak, że nazwiska nie pamiętam].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

U mnie dziś świetne losowania. No dla mnie świetne bo na ps3 to czarnej wylosować nie mogłem. A dziś welbeck, kolarov, moutinho, illaramendi, fernandinho, der stegen. Takie losowania z 60 % na czarną to ma sens za te 10000 gp. 

U was tez taki przechył czy to losowania agentów czy pozycji na lewą stronę. Ja co chwile dostaję agenta LWF, LB czy jak już kogoś wylosuję to niemal zawsze na lewą stronę gotowego. Natomiast trafić coś na prawą to jest cud.

Edytowane przez vincent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie takie dziwne w sumie te losowania. Wpadł z czarnych Zabaleta (średnio pasuje do taktyki), Marchisio (słabizna) i Griezmann (super ale pasuje tylko do defensywnej taktyki) a dalej Oblak, Caceres, Nastasic.

co do free agentów mi dużo losuje piłkarzy z ligi... holenderskiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skąd wy bierzecie GP na te losowania, ja to teraz jak nie daja za wygrany challenge Top Agenta to nawet na jedno losowanie mnie nie stac :/ skład niby pełny w sumie nic nie trzeba , ale wiadomo coś by się zakręciło :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle co losuje to dramat!

Konami to zwaliło trochę, bo nie każdy ma czas rozgrywać 1000 meczy w m-ąc.

Te GP idzie jak krew z nosa.

Pazerne Konami!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle pozbawione jakiegokolwiek sensu jest to, że nie mozna odkladac punktów grając normalnie, tylko trzeba grac z konsola jakimis slabeuszami albo symulowac mecze..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z punktu widzenia Konami to nie jesr pozbawione sensu.

Przecież dla europejczyka jedno losowanie to tylko 2 euro...

Dla Polaka to aż 10 zł...

Kasa Konami zapewne się zgadza.

Gdyby 10000GP kosztowało 2zł, to masa polskich graczy bez mrugnięcia okiem by zakupiło bonus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jasne, ale ja nie mowie o punkcie widzenia konami, tylko moim. Zwlaszcza, jak porówna się to z FUTem, gdzie normalnie grasz mecze i odkladasz jakies monety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No niestety, aktualnie branża zmierza niestety w kierunku wysysania grosików od graczy na każdym kroku...

Analitycy z Konami zapewne sobie wszystko dobrze przekalkulowali i mają zyski z USA i EU... a wschodnią Europą raczej się nie przejmują.

Też mnie irytował ciągły brak GP, ale odpuściłem czarne piłki (powody kilka postów wcześniej).

Gram średniakami <80ovr, ale składem nie rotuje i przy TS95 gra się bardzo przyjemnie, a GP na kontrakty spokojnie wystarcza.

Edytowane przez adick007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem, jak jeden streamer przez 3 dni z rzedu kupował te najdroższe coinsy. Na zawodnikow w grze wydał tyle, ile ludzie u nas zarabiaja przez miesiac :) W anglii to sie zyje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapraszamy do zapisów do 3 sezonu pes 2015  w największej lidze w Polsce . Zapisy potrwają do 25 marca . Gramy na ps3 i ps4 .  Zapraszamy 

www.pes.com.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skąd wy bierzecie GP na te losowania, ja to teraz jak nie daja za wygrany challenge Top Agenta to nawet na jedno losowanie mnie nie stac :/ skład niby pełny w sumie nic nie trzeba , ale wiadomo coś by się zakręciło :biggrin:

Pierwsze zwycięstwo daje ok 3,5 tyś. Potem 4 mecze z kompem i wpada jeden agent plus 10 tyś za rozegranie meczy, challenge online 2,5 + 5 tyś. To już masz tu 3 losowania. tragedii nie ma, każdy z moich piłkarzy ma kontrakty odpowiednio nabite. Gram tyle co nic bo mam chyba ze 160 meczy online w myClub od premiery. Zdarzy się luźniejszy dzień to się trochę farmi, zajmując się ważniejszymi rzeczami. Parę razy w ogóle zapomniałem, że konsola jest włączona.

Na mnie ani konami a już na pewno ea nie zarobi. Nie doczekanie, żebym kupował coinsy albo fifa pointsy za gotówkę  :fool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Pierwsze zwycięstwo daje ok 3,5 tyś. Potem 4 mecze z kompem i wpada jeden agent plus 10 tyś za rozegranie meczy, challenge online 2,5 + 5 tyś. To już masz tu 3 losowania. tragedii nie ma, każdy z moich piłkarzy ma kontrakty odpowiednio nabite. Gram tyle co nic bo mam chyba ze 160 meczy online w myClub od premiery. Zdarzy się luźniejszy dzień to się trochę farmi, zajmując się ważniejszymi rzeczami. Parę razy w ogóle zapomniałem, że konsola jest włączona.

Na mnie ani konami a już na pewno ea nie zarobi. Nie doczekanie, żebym kupował coinsy albo fifa pointsy za gotówkę  :fool:

Tak ale jak się ma dobry skład to te 3,5k za wygrany mecz można sobie w buty wsadzić :biggrin:  a co do tych 4 meczy z COM to właśnie chyba już usunęli Agenta i dostaje 5k ;) więc na kolejne kontrakty. Wystarczy, żeby gamonie dali za awans z 10k plus za spadek chociaz ze 3-4k i juz by inna gadka była.

Edytowane przez Baczek867

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego ja zrezygnowałem z dobrego składu. Posadziłem na ławie wszystkie czarne piłki.

W podstawowym składzie tylko S. Ramosa zostawiłem, który jest nie do przejścia.

Rszta, to zawodnicy którzy co 10 meczy moje konto uszczuplają o jakieś 900-1200GP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis w przerwie meczu online przeciwnik odłozył pada.Większosc zawodników miało 3/4 staminy ,a ja postanowiłem pobiegać GK na przyspieszeniu od lini do lini .Na koniec meczu GK miał praktycznie całą stamine ,a reszta zawodników została bez staminu oprócz 2 CB .Dla mnie to co zrobili ze staminą w tym sezonie to największa porażka tej częsci oprócz strzałów z R2.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za błazny ,6 division online i cały czas przeciwko Bayer,PSG,Argentyna!

Jak ja mam ustakac 3000pkt:(powinni Zrobic jakis limit drużyn do kazdej division.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi