Patricko 8082 Napisano 30 Kwiecień 2014 Temat przeznaczony do PYTAŃ związanych z użytkowaniem aplikacji ShareFactory. Jeśli ktoś ma problemy, nie może czegoś zrobić lub zastanawia się jak coś zrobić, to pisać tutaj śmiało. Pamiętajcie, że to nie jest wątek do chwalenia się swoimi projektami, od tego jest temat: http://www.ps3site.pl/forum/topic/79010-share-your-stuff/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzanas 3 Napisano 30 Kwiecień 2014 To ja zacznę pierwszy zrobiłem szybki clip teraz nie wiem jak wrzucić to na Fejsa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 30 Kwiecień 2014 Nie ma tam opcji udostepnij? Nie lepiej wszystko zgrac na pendrive i od razu na YouTube dac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lightbringer 403 Napisano 30 Kwiecień 2014 Jak skopiowac swoja muzyke na konsole skoro nie widzi ona mego zewnętrznego dysku ?:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatSzo92 12 Napisano 30 Kwiecień 2014 Moze z music unlimited :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 30 Kwiecień 2014 Jak skopiowac swoja muzyke na konsole skoro nie widzi ona mego zewnętrznego dysku ?:Da dysk ma system plików fat czy ntfs? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lightbringer 403 Napisano 30 Kwiecień 2014 NTFS :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 30 Kwiecień 2014 I wszystko jasne. Jest to system plikow Microsoftu. Musisz dysk na fat32 formatować Ewentualnie exFat ale nie jestem pewien czy zadziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lightbringer 403 Napisano 30 Kwiecień 2014 ehhh nie da rady zbyt wiele rzeczy na nim mam..A nie ma innej metody na skopiowanie mp3 na konsole ? bez pendrive'a czy dysku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekj24 22 Napisano 30 Kwiecień 2014 A wydali to wsparcie do mp3? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lightbringer 403 Napisano 30 Kwiecień 2014 No w sumie to nie :laugh: w takim razie cały ten program jest do dupy :P skoro nawet swojej muzyki nie idzie podłożyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nero2082 0 Napisano 30 Kwiecień 2014 pierwsza próba z Sharefactory z klipem z FIFY14, bardzo przyjazne narzędzie jeszcze się pobawię z ciekawszą edycją :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DaraS 506 Napisano 30 Kwiecień 2014 nero2082 czytałeś może pierwszy post tego tematu? Kolejny taki post będzie traktowany jak offtop. Pamiętajcie, że to nie jest wątek do chwalenia się swoimi projektami, od tego jest temat: http://www.ps3site.pl/forum/topic/79010-share-your-stuff/ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryderyk123 95 Napisano 1 Maj 2014 (edytowane) A mnie ciekawi opcja przejścia... Niby jest, ale niedostępna. Da faq? :P@edit, dobra, mam problem. Nie mogę wyrenderować filmiku. Plik nie może być dłuższy niz 15minut (nie jest) i nie może zawierać niepoprawnych segmentów. Łot? :D Edytowane 1 Maj 2014 przez fryderyk123 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kenet 263 Napisano 1 Maj 2014 (edytowane) A mnie ciekawi opcja przejścia... Niby jest, ale niedostępna. Da faq? :P@edit, dobra, mam problem. Nie mogę wyrenderować filmiku. Plik nie może być dłuższy niz 15minut (nie jest) i nie może zawierać niepoprawnych segmentów. Łot? Opcja jest dostępna ale nie w każdej chwili musisz być w głównym oknie tam gdzie możesz przesuwać i przycinać klipy. Część opcji jest aktywna tylko w określonych warunkach. Właśnie jestem po pierwszej bardziej zaawansowanej zabawie z programem.Kilka danych i spostrzeżeńStworzyłem materiał zawierający intro, outro, przejścia, komentarze z obrazem i bez.Czas trwania wideo ok 9:30 sekundCzas kompresji ok 12m 30s (bardzo dobry wynik)Rozmiar 575MB jakość - o niebo lepsza nić to co spływało do mnie po wgraniu na FBCzas zgrania na Pen USB 2.0 o nie za wysokiej prędkości - 25min, (muszę kupić pena o lepszych parametrach) Program jest całkiem zgrabny. Nie umywa się do wersji innego softu na PC ale spełnia swoją rolę w ograniczonym zakresie.Problemy:- ograniczenie co do długości materiału 20min (utrudnia importowanie klipów o różniej długości)- problemy z nagrywaniem komentarza z obrazem z kamery - czasem zapycha się bufor (o czym dowiadujemy się dopiero po naciśnięciu przycisku zakończenia nagrania). Wyświetla się informacja że brakło miejsca w pamięci przeznaczonej dla programu i trzeba zacząć od nowa (bardzo dotkliwy problem przy dłuższym materiale).Można go obejść nagrywając komentarz audio - jednak i on ma ograniczoną pojemność.Może dla się nagrać 20 minut komentarzu audio... ale na pewno nie da się nagrać 10 minut komentarzu z obrazem z kamery (Nie ma znaczenia czy w jednym kawałku czy nie)Przycięte klipy potrafią czasem same wrócić do pierwotnej długości.Przyciszone audio potrafi się zresetować Zauważyłem desynchronizację audio z obrazem nagranym przez kamerkę - nie wiem czy to kwestia mojego PC czy coś rozlazło się podczas kompresji na PS4.Mimo tych błędów to dobry program i ma przed sobą przyszłość - w prosty i przystępny sposób daje narzędzia osobom które w innym wypadku miały by problem z ogranięciem takiego softu jak Premiere, Vegas, Edius czy FinalcutPro. Edytowane 1 Maj 2014 przez Kenet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 1 Maj 2014 Co do długości klipów - Sony wyraziło się jasno. Ujmę to skrótowo i kolokwialnie: My wam dajemy 15 minut nagrania i koniec. To nie jest komputer. Co? Nie podoba się? No dobra, w ostateczności wyłączamy HDCP i róbcie se co chcecie ale własnymi zabawkami ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kenet 263 Napisano 1 Maj 2014 Co do długości klipów - Sony wyraziło się jasno. Ujmę to skrótowo i kolokwialnie: My wam dajemy 15 minut nagrania i koniec. To nie jest komputer. Co? Nie podoba się? No dobra, w ostateczności wyłączamy HDCP i róbcie se co chcecie ale własnymi zabawkami ;) Nie chodzi mi o długość klipu wyjściowego tylko o bufor na edycję 20min. Sonka nagrywa 15 minutowe (domyślnie) i nie da się 2 takich zaimportować do edytora.. trzeba kombinować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 1 Maj 2014 W manualu Share Factory jest napisane że projekt może mieć max 20 minut a eksport max 15 minut. https://s3-us-west-1.amazonaws.com/sharefactory-livearea/game-manual/en-US/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One™ 525 Napisano 1 Maj 2014 Coś mi się wydaje, że dodatkowe intra, dodatki będą pewnie do zakupienia. Kilka pewnie jeszcze za free dodadzą, reszta pewnie zapłać ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kenet 263 Napisano 1 Maj 2014 Wspomniany wcześniej materiał dodałem do działu Receznje.Jakość po wgraniu na YT praktycznie identyczna z materiałem na PC 720phttp://www.ps3site.pl/forum/topic/80382-mercenary-kings/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awierone 64 Napisano 2 Maj 2014 One - też mi się tak wydaje. ciekawe czy wtedy dla plusowiczów będą jakies profity z całym tym SF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shiloh 0 Napisano 2 Maj 2014 Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego po ściągnięciu najnowszego firmware'u oraz sharefactory nie mogę go uruchomić? Mam go zablokowanego. Z góry dzięki za pomoc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 2 Maj 2014 A ściągnąłes go na koncie na którym go uruchamiasz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shuji 55 Napisano 6 Maj 2014 (edytowane) jak dodać muzykę ?? Znalazłem: W USB musi być folder SHAREfactory/Music i tam wrzucamy mp3 Edytowane 6 Maj 2014 przez shuji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awierone 64 Napisano 6 Maj 2014 naciskasz w edytorze :x: i dodaj muzykę. w pendrivie trzeba utworzyc odpowiedni foder SHAREfactory/music i tam dać mp3kę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach