kloose 1500 Napisano 10 Czerwiec 2014 Gra twórców Journey - chyba nie trzeba nic więcej dodawać... http://www.abzugame.com/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 10 Lipiec 2016 Ciekawe czy będzie w tym tyle magii co w Podróży... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 10 Lipiec 2016 @kloose Akurat z trylogi: Podroz, Flower, Fl0w to najbardziej mi do gustu przypadl Flower. Wiem ze to kwestia indywialnego odbioru gry ale w kolo Podrozy tyle bylo zachwytow ze spodziewalem sie jakiegos katharsis a dostalem dobra (acz tylko dobra produkcje). Niemniej jesli w tej grze w ciekawy sposob i tez minimalistyczny beda mieli cos do przekazania to pewnie po ABZU siegne, choc raczej pozniej niz wczesniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 10 Lipiec 2016 @MagEllan latanie kwiatkami tez mi się podobało, zwłaszcza końcowe etapy w mieście... Podróż bardzo wiele zyskuje kiedy grasz z kimś (stąd tyle zachwytów), samotne zwiedzanie już nie jest tak napakowane emocjami... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 18 Lipiec 2016 (edytowane) Mnie kwiatki nieco zawiodły, w podróży klimat o niebo lepszy a i jakoś tak dawała do myślenia, można powiedzieć że był przekaz w tej grze. Wracałem do niej kilkukrotnie nt do flowera raczej nie wrócę. Edytowane 18 Lipiec 2016 przez schranz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alpaczino 106 Napisano 7 Sierpień 2016 A kupilem. 16 funtow, drogo ale traktuje to jako wspieranie tworcow ambitnych, niezaleznych produkcji. Gra bardzo podobna do journey. Swobodnie mozna by nazwac ja journey 2: abzu. Szata graficzna, udzwiekowienie, piktogramy na scianach, elementy rozgrywki,wszystko powoduje ze gram z usmiechem na twarzy i mysle: kurcze, sequel do journey! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono87 171 Napisano 7 Sierpień 2016 Ja się rozczarowałem. Gra ma momenty, ale nie jest to arcydzieło jak Podróż. Według mnie te gry dzieli przepaść. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alpaczino 106 Napisano 8 Sierpień 2016 Na korzysc journey przemawia na pewno nowatorstwo. Nigdy nie spotkalem takiej gry w swoim kilkudziesiecioletnim zyciu gracza. Odpalilem i mnie zahipnotyzowalo. Co to jest? Boze ale klimaty, jaka muza! Itd. W abzu, w moim odczuciu, mam do czynienia z kalka, kolejna gra z tego gatunku. Czesto pierwszy kontakt z czyms nowym, pozostawia niezatarte, wyidealizowane wspomnienia.oo Mam tak z quake, ktory jeszcze jako shareware skatowalem na jakims tam pentium 133 z pudlastym ekranem. Trzaslem sie ze strachu grajac po nocach. Levele, ktore przejde teraz w 10min, mozillem w godzine. Reszta fps w moim zyciu, wiele swietnych, nigdy nie wywarly na mnie takiego wrazenia jak quake. I podobnie z wieloma innymi dzielami sztuki jak film, muzyka, komiks. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono87 171 Napisano 8 Sierpień 2016 Ja w Journey grałem ponownie na PS4 i gra jest doskonała. Pod każdym względem. Abzu to nie ten kaliber. W Abzu nie znamy celu podróży, odkrywanie tajemnic mogłoby być fajne, ale nie zbudowali klimatu i zakończenie jest jakie jest. Polecam fanom Journey, ale ja uważam, że do tamtej gry troche zabrakło więc spokojnie można poczekać na promocje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach