PiPoL 189 Napisano 23 Czerwiec 2014 Już jutro w USA i pojutrze u nas, premiera remastera klasyki, czyli Another World!Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiałem tą grę jak byłem mlody:p Gra będzie w PSStore. Nie ma nigdzie ceny podanej. Jedyne co znalazłem, to 8 dolców jakie ma być na Wii, w ich sklepie.http://blog.us.playstation.com/2014/06/17/classic-platformer-another-world-is-coming-to-ps4-next-week/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marko 49 Napisano 23 Czerwiec 2014 Też czekam na tą grę, grałem na Amidze lata temu, świetna gierka. Tu recenzja http://planetagracza.pl/recenzja-another-world-20th-anniversary-edition-kultowa-gra-jeszcze-lepsza/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiPoL 189 Napisano 24 Czerwiec 2014 (edytowane) Ja już mam swoją kopie do recenzji i napisze tylko, ze jak ktoś lubił oryginal to teraz się zakocha. Jedyne mankamenty to fakt, ze obraz nie jest rozciagniety na cały ekran, i jest zbugowane sterowanie gałką, przerywa idąc w prawo (można grac d-padem) . A poza tym gra jest GENIALNA:D Edytowane 24 Czerwiec 2014 przez PiPoL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 24 Czerwiec 2014 Jaram się na ten tytuł i mam nadzieję na remaki innych klasycznych platformówek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 25 Czerwiec 2014 Another World już jest dostępne w PsStore :thumbsup: Pakiet na wszystkie platformy kosztuje - 33zł W zależności od platformy gierka różnie waży; Ps4 - 171MbPs3 - 135MbVita - 111MbNa Ps4 ekran nie jest idealnie dopasowany do panoramy, po bokach pozostają czarne pasy. Na Vicie jest idealnie na całym ekranie. Brak pikselozy, widać że lekko stuningowali graficzkę, na plus! Dodatkowo startując grę mamy do wyboru dwie opcje dźwięku; zremasterowany lub oryginalny - amiga style //edit Kolejny smaczek :shok: W trakcie grania możemy przełączać graficzkę z trybu remastered na taki który pamiętamy sprzed 20 lat :) Wystarczy wcisnąć :triangle: i obraz się zmienia nie do poznania :yes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 29 Lipiec 2014 Ta kultowa już gra powstała w 1991 roku! Unikalny styl graficzny, świetne udźwiękowienie oraz innowacyjne, jak na ówczesne czasy, przerywniki filmowe podbiły serca i sprzęty graczy na całym świecie. :) Piękna i intrygująca. Dawnego klimatu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
YariAshigaru 4 Napisano 5 Sierpień 2014 Hehe również ogrywalem ten tytuł na amidze. Ale po ilości postów widać ilu tu jest dorosłych graczy. Tylko dlaczego na ps4 zajmuje więcej o 30mb miejsca niż na ps3? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mori 176 Napisano 5 Sierpień 2014 Ale że co? Skoro nie pieję nad kolejnym Remasterem na PS4 to znaczy że mam 5 lat i kręcone włosy? Tytuły takie jak AW, FF7 czy Xenogears albo PCtowy Baldur's Gate na zawsze pozostaną w mej pamięci i osobiście uważam "odświerzanie" tych tytułów obnaża tylko obecną słabość dewelopingu - nie ma pomysłu na nowy tytuł odświerzymy stary. Tak Another World to zacny tytuł i takim pozostanie, nie widzę jednak sensu kupowania wersji Remastered czy coś w tym stylu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach