Skocz do zawartości
DaraS

Resident Evil Remaster HD

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba musisz poszukać na innych japońskich stronach. W Japonii gra wyszła w wersji box, ale nie wiem czy z OST, czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Gra mega, powrót do przeszłości , magia starych gier - nikt nie prowadzi za rękę , trochę się krecilem bo dzisiejsze produkcje przechodza sie same i idzie się do tego przyzwyczaić :-)

Polecam wszystkim i czekam na kolejne remastery :-)

Edytowane przez piachu00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra zaliczona - grałem Jill. Stary dobry klimat grozy + masę zagadek. Warto przejść grę jeszcze raz tylko teraz grając Chrisem?

Gdzie szukać filmików naszych towarzyszy? Tylko Kennetha znalazłem, jak go zombie zabił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak sterowanie nie odrzuciło was? Ja dziś bym nie dał rady tym archaizmom jeśli chodzi o sterowanie. Już na gamecubie było dla mnie ciężkostrawne te sterowanie a dziś no nie dałbym rady po prostu. Gierka ma mega klimat. Gdy pierwszy raz się to uruchomiło mi na gamecubie to nie mogłem uwierzyć w to co zobaczyłem. Dziś już to nie robi takiego wrażenia ale wtedy gdy wyszło to każdy nie wiedział gdzie jest jak to ujrzał. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest alternatywne sterowanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest alternatywne sterowanie :)

I co tam jest zmienione?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

I co tam jest zmienione?

grasz analogiem nie krzyżakiem, kamera pozostaje ta sama i często biegniesz przylepiony do ściany po zmianie widoku, żeby się cofać to i tak używam krzyżaka, analogiem się odwrócisz, przy grze na najtrudniejszych poziomach i tak lepiej wychodzi mi gra krzyżakiem bo celowanie jest bardziej precyzyjne i stabilne - brak autonamierzania, a analogiem walę nieraz po ścianach ;)  (ale to już pewnie kwestia wprawy), klimat jest jednak miodny i warto zagrać, a jest 12 zakończeń :thumbsup:

Edit:

Pierwszy atak na czas zakończony sukcesem, 4-te przejście

post-11061-0-12290800-1439446553_thumb.j

Edytowane przez KrisPora_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podziwiam. Do platyny trzeba było przejść grę na czas? Grając pierwszy raz w tę grę nie ogarnąłbym tego nigdy. Przecież czas jest liczony nawet w menu :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chetnie kupię tego RE, jak ktoś ma na sprzedaż pisać PW :)

Nie chcę kupować martwiaków na alle od cwaniaków .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczas speedruna jest czas żeby raz czy 2 zasejvować ?

Patrząc po wynikach 2.10 ro chyba można na luzaku sejvnąc mając dobry czas żeby później jak się coś spierdzieli lecieć od save nie od nowa .

Ja kończę pierwsze przejście i chyba z 12h będę miał choć sporo rzeczy kojarzyłem co i jak .

Chyba najpierw będę grał poziomy w górę a speedrun na końcu .

Zastanawia mnie też czy przejście nożem jest trudne, pewnie większość przeciwników można ominąć ale co z bossami ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawia mnie też czy przejście nożem jest trudne, pewnie większość przeciwników można ominąć ale co z bossami ?

a którym bossem Ty się przejmujesz ? przechodząc gre przy użyciu samego noża można to zrobić na very easy więc żaden boss nie powinien sprawić większego problemu Na roślinke - trucizna , lisa trevor-sama wpadnie do przepaści , z tyrantem w ogóle walczyć nie będzie trzeba , yawn wystarczy biegać za nim i po ogonie go atakować  :biggrin: , jedyny problem to może być ten zombiak wychodzący z trumny

aa i uważaj na huntery które mają instakilla ale to pewnie już wiesz 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli myślisz o platynie to i tak speedruna trzeba zrobić na min. normalu, poza tym otrzymasz przy czasie poniżej 3 godzin bonusową broń z którą można kręcić czasy poniżej 2 h bo nie martwi cię już amunicja ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celuję w platynę, puki co zrobiłem chrisa na easy(byłem pewien że normal wybieram bo wziąłem środkową opcję )

Strasznie wnerwiał mnie notoryczny brak miejsca w EQ .

Teraz gram jill na hard i mam 2 miejsca więcej więc gra się o wiele lepiej, mniej biegania od skrzyni do skrzyni.

Muszę przyznać że hard nie jest łatwy, ammo mało a zwykły zombiak 2 razy cię dorwie i RIP .

Za 1 razem uratowałem wszyskich Chrisem teraz to samo chcę zrobić z Jill bo są osobne trophy a później będę się zastanawiał co dalej .

Pewnie przerwa na Bloodborne bo powinien już być :P

Edytowane przez schranz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i Resident Evil: Remastered ukończone...obowiązkowo przeszedłem grę dwa razy. Raz po stronie Jill i raz Chrisem. Jestem oczarowany tym tytułem i mnogością możliwości jakie prezentuje. Możemy nieźle zmienić historię podczas przejścia. Mimo że finał zawsze jest taki sam, tak podróż może się różnić :)

Zdjęcie standardowo robione zombieziemniakiem :)

post-46438-0-17273900-1432320829_thumb.j

post-46438-0-48409400-1432321018_thumb.j

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Przepraszam, ale finał nie jest zawsze taki sam. Odpowiednie postępowanie w grze, pozwoli nam uniknąć walki z ostatnim bossem.

Edytowane przez anarom 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No prawie taki sam. Zakończeń masz więcej niż jedno mimo że różnią się lekko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra jest świetna. Przechodzę trzeci raz pod rząd i nie mam dosyć. Niestety choćbym chciał zrobić platynę, to jednak nie umiem się zmusić, aby przelecieć tytuł na "szybcika" pomijając tak wiele notatek czy po prostu frajdy z gry. A tak 3 raz z rzędu liże ściany i się delektuje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi