Skocz do zawartości
DaraS

Resident Evil Remaster HD

Rekomendowane odpowiedzi

Ach czyli będzie skrzynia. Początek sam i brałrm wszystko jak leci i się zapchałem. Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ach czyli będzie skrzynia. Początek sam i brałrm wszystko jak leci i się zapchałem. Dzięki

Na wyższych poziomach trudności nie będzie tego problemu :) Bo rzeczy będzie dużo mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem skrzynię chwalmy pana,

EDIT: Muszę przyznać że jak na razie gra robi świetne wrażenie, (jestem po rozwiązaniu zagadki z drugim kluczem) Klimat starej posiadłości jest przytłaczający ale najbardziej do tej pory podobały mi się zagadki właśnie, nie są jakieś super skomplikowane ale sprytne i nad wyraz logiczne, dzięki czemu nie ma idiotycznego klikania wszystkiego na wszystkim. Do tego fajne utrudnienie z ograniczonym inwentarzem, chociaż na początku może trochę wkurzać bo nowoczesne przyzwyczajenia robią swoje. Jak różnica w porównaniu z najnowszymi pokracznymi odsłonami, dużo klimatu i eksploracji zakamarków i sporadyczna wymiana ognia przed którą i tak można uciec. Jak ktoś się zastanawia, a lubi gry w starym stylu bez prowadzenia za rączkę, do tego w świetnej oprawie to nie powinien się zbyt długo zastanawiać,

:

Ps, jakie miejsce w chronologii ma res zero wydany na gamecuba ??

Edytowane przez zyga101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Re:Zero dzieje się krótko przed RE1.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są angielskie albo polskie napisy w grze ?? I czy te braki checkpointow nie są tak irytujące że na -przykład 4 godziny grania idą w eter i trzeba od nowa ? 

Edytowane przez gtaVplayer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu miałbyś jechać 4h bez zapisu ??, zrobisz jakiś dobry progres to idziesz zapisać. Napisów PL nie ma, angielskie są normalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ok pytam bo nie mialem stycznosci z tą serią a ktoś wcześniej narzekał o ten zapis itp to zapytałem. Dzisiaj chyba zakupie i przetestuje, a myslicie ze moze ta gra trafi do Plusa niebawem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z każdą grą można spekulować czy nie trafi do +, szczerze to myślę że nie ma na to szans bo jest to typowy skok na kasę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ok pytam bo nie mialem stycznosci z tą serią a ktoś wcześniej narzekał o ten zapis itp to zapytałem. Dzisiaj chyba zakupie i przetestuje, a myslicie ze moze ta gra trafi do Plusa niebawem ?

Ty ja kupujesz odkad miała premiere, wiec zdecyduj sie w koncu bo co strone marudzisz ;]

nie ma opcji zeby trafiła niebawem do plusa

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja pierdole robilem speedruna na normalu zapisalem tylko raz gre w polowie i niefortunnie zginalem w koncowce.. nie wiem kurwa czy zaczynac od nowa czy ten czas sie nie liczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja pierdole robilem speedruna na normalu zapisalem tylko raz gre w polowie i niefortunnie zginalem w koncowce.. nie wiem kurwa czy zaczynac od nowa czy ten czas sie nie liczy

W czasie speedruna możesz zapisywać do woli. Możesz normalnie kontynuować od save'a. Ja poszedłem na żywioł i udało się bez save'a. ale wiem co czujesz, bo na PSX'ie szedłem bez save'a i mnie zabił ten pierwszy hunter po powrocie do posiadłości, bo one mają taki jeden niefortunny atak, że jak źle staniesz to jednym uderzeniem pozbawia Cię głowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uuu musiało byc potężne "darcie ryja" ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uff udalo sie :p czas 2h i 47min wiec mozna powiedziec ze prawie na styk 

do platyny zostaly jeszcze 3 przejscia gry hard- tu bez problemu powinno byc z infinite rocket launcherem , real survivor i invisible mode

a wiec suma sumarum na 7 przejsciach sie skonczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uff udalo sie :P czas 2h i 47min wiec mozna powiedziec ze prawie na styk 

do platyny zostaly jeszcze 3 przejscia gry hard- tu bez problemu powinno byc z infinite rocket launcherem , real survivor i invisible mode

a wiec suma sumarum na 7 przejsciach sie skonczy :)

Pamiętaj jeszcze o endingach odpowiednich --> http://www.videogamer.com/features/game_guide/resident_evil_hd_remaster_how_to_unlock_every_ending.html

Szkoda, że nie dali trofka za wszystkie zakończenia. Pamiętam jak na PSX'ie po to kończyłem grę tyle razy.

Edytowane przez Vulcan_Genom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba nie ma trofika stricte z nimi zwiazanego ? bo wiem zeby zdobyc wszystkie bronie w pewnym momencie nalezalo nie oddawac magnuma Barremu ale ta bron juz mam , brakuje mi tylko granatnik przeladowac jednym typem naboi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba nie ma trofika stricte z nimi zwiazanego ? bo wiem zeby zdobyc wszystkie bronie w pewnym momencie nalezalo nie oddawac magnuma Barremu ale ta bron juz mam , brakuje mi tylko granatnik przeladowac jednym typem naboi

Ano nie ma, a dopiero potem zerknąłem, że za nieratowanie już masz oba trofki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uff udalo sie :P czas 2h i 47min wiec mozna powiedziec ze prawie na styk

Mój czas to również 2h i 47 minut. Mam klona ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś po pracy miła niespodzianka, wprawdzie na PS3 ale tu się pochwale bo tam nie ma tematu, a co :P zaraz odpalam :biggrin:

post-36643-0-23875400-1422302393_thumb.j

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś po pracy miła niespodzianka, wprawdzie na PS3 ale tu się pochwale bo tam nie ma tematu, a co :P zaraz odpalam :biggrin:

gdzie kupiles pudelko? :) na play-asia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas na normal 2:22 :-) Teraz jedziemy True Survival (daje rade ten tryb :-)), Invisible Enemy Mode i przejscie bez zapisu.

Edytowane przez Cuki
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja juz jestem w polowie real survivor poczatek byl mega trudny ciezko bylo mi opanowac celowanie jak juz 5 razy przeszedlem z auto aimem , ale po wyjsciu z posiadlosci do lasu juz poszlo jak z platka duzo roslinek i w sumie amunicji troche tez wpadlo , jutro powinna platyna wpasc bo nie spodziewam ze invisible mode bedzie jakim kolwiek wyzywaniem

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wlasnie skonczylem True Survival. Rzeczywiscie po wyjsciu do lasu robi sie latwiej, pozniej jest mniej zabijania :-) Na poczatku polecam olac zabawe z Handgunem i jak najszybciej zdobyc shotguna aby rozwalac raźnie maszerującym trupkom łby. Jutro tylko invisible enemy mode i jest platynka :-) Az mi szkoda troche, mimo ze przeszedlem ta gre juz 6 razy, a wczesniej niezliczona ilosc razy na GC i PSX to ciagle nie mam dosc :-) Ciekawe czy to przez sentyment czy poprostu te gry takie kiedys byly...

Dawac mi remake RE:Zero i remastery RE2,3 i Veronice :-)

Po cichu tez licze na remake MGS z GC :-)

Edytowane przez Cuki
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawac mi remake RE:Zero i remastery RE2,3 i Veronice :-)

Po cichu tez licze na remake MGS z GC :-)

Mi też dawać ;). Ja marzę o remasterze jedynki Parasite Eve. Dwójka też byłaby mile widziana :)

Również kończę zabawę z RE i wątpię żeby jakaś teraźniejsza gra dała mi tyle radochy.

Edytowane przez anarom 1
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi