Velans 57 Napisano 2 Grudzień 2014 Jeśli chodzi o mnie to kupię Rocksmith'a 2014 na PS4 z względu, że posiadam na razie tylko pierwszego Rocksmith'a na PS3, a że naturalną koleją rzeczy jest rozwijanie się, a Rocksmith na PS4 to mi dostarczy :), szczególnie, że jest już na aktualnej generacji ;). Ale również z względu, na ogromny wybór DLCków, osobiście już zacieram rączki na utwory One Ok Rock, więc co kto lubi i się znajdzie :]. Może Rocksmith 2014(PS4) będzie w którejś promocji cyfrowej za jakiś czas, ale chyba skuszę się i tak na wersję z kablem. Na multi w sam raz . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 30 Grudzień 2014 (edytowane) Gra dzisiaj do mnie przyszła. PS4 > Monitor + głośniki - nie ma opóźnienia. PS4 > Ampli > TV - nie ma opóźnienia. PS4 > Ampli > TV + głośniki z TV jest opóźnienie ale to chyba logiczne i nikt tak nie podpina. W sklepie mało piosenek. Darmowy pakiet Jimmiego Hendrix'a. Jak na razie nie ma pakietu kompatybilności z poprzednią częścią (osobna lista piosenek w sklepie). Pierwsze wrażenie bardzo na plus. Pogram wieczorem dłużej to się wypowiem. Jak na razie wszystko wskazuje na to że w końcu wszystko działa jak na PC (poza dodawaniem własnych customowych kawałków oczywiście ale ot można grac od podkładów z MP3) ;) W połączeniu z MP3 z pendrive dostajemy niezły wirtualny piec z prostym mikserem do ćwiczenia. Edytowane 30 Grudzień 2014 przez SephiroT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Velans 57 Napisano 30 Grudzień 2014 Dzięki za spostrzeżenia SephiroT :). Ja przymierzam się do zakupu gdzieś w pierwszych tygodniach stycznia ;]. Fajnie tylko jakby była jakaś wybijająca się oferta z kablem :), bo najtaniej na razie znalazłem w Ultimie. Chyba, że będzie w tym czasie coś fajnego na Allegro i będą też kupony . A Ty skąd zamówiłeś SephiroT? ;). Jak coś to poproszę więcej jakiś konstruktywnych opinii (nie tylko wad ), albo jakiś tipów do gry ;D. A tak z ciekawości zapytam, celujesz SephiroT w platynkę w Rocksmith 2014 na PS4? :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 30 Grudzień 2014 Jak chcesz konstruktywne spostrzeżenia i porady to zajrzyj do tematów Rocksmith i Rocksmith 2014 na PS3. Tam się rozpisałem na temat obu gier. Tak, celuję w platynę. ...kiedyś. Tutaj każde trofeum zwłaszcza za guitarcade to jest powód do świętowania bo rzeczywiście oznacza postęp nie tylko w samej grze ale i w nauce gry. Pamiętaj że tego nie należy traktować jako "grę" a bardziej jako bardzo przydatne narzędzie do nauki. Zamówiłem wczoraj rano w Ultimie. Kurier dzisiaj przyniósł. Ja mam trochę inne podejście do tej gry bo z wykształcenia jestem muzykiem. Z gitarą mam do czynienia dopiero od kupna Rocksmith'a na PS3 czyli od orku, ale z zapleczem teoretycznym na pewne rzeczy patrze inaczej. Na pewno bardzo dużym plusem dla laika jest to w jaki sposób jest tutaj teoria sprowadzona do minimum. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Velans 57 Napisano 31 Grudzień 2014 Jak chcesz konstruktywne spostrzeżenia i porady to zajrzyj do tematów Rocksmith i Rocksmith 2014 na PS3. Tam się rozpisałem na temat obu gier. Przejrzałem jeszcze raz i mogą się przydać ;). Bo wątek Rocksmitha śledziłem jak był aktywny ale już trochę się zapomniało z tych tipów ;). Tutaj każde trofeum zwłaszcza za guitarcade to jest powód do świętowania bo rzeczywiście oznacza postęp nie tylko w samej grze ale i w nauce gry. Pamiętaj że tego nie należy traktować jako "grę" a bardziej jako bardzo przydatne narzędzie do nauki. Rozumiem ;). W pierwszym Rocksmith'ie również mam to odczucie gdy zdobędę następne trofeum ;). Jest to chwila chwały :], ja po trofiku na przykład relaksuję się nie grając w grę, tylko coś tam na luzie improwizuję z zadowolenia ;), albo zwyczajnie spokojnie westchnę ;D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 1 Styczeń 2015 (edytowane) ...po paru godiznkach grania: Grywalność: Stary dobry Rocksmith 2014 puszczony "na nowym sprzęcie" - w końcu wygląda i chodzi to tak jak powinno!! Aspekt techniczny: Plusy: - brak opóźnienia w dźwięku czy to bezpośrednio na TV czy to przez kino domowe - wyższa rozdzielczość - widać od razu że jest ładniej - ostre tekstury - na PS3 były piksele zwłaszcza w guitarcade - teraz tekstury w niektórych rzeczach widać że są kwadratowe "bo takie maja być" a nie dlatego że konsola nie wyrabia - "castle chordead" - idealny przykład. W innych guitarcade jest po prostu ładniej - więcej klatkuuufffff - gra nie chrupie jak na PS3 co mnie nieziemsko wkurzało co więcej jak na moje nie wprawne oko jest chyba powyżej 30 zwłaszcza w guitarcade - wyniki w arkadówkach się synchronizują - można się porównać ze znajomymi (o ile ktoś ze znajomych ma Rocksmith na PS4). - dostępne wybrane piosenki z Rocksmith i Rocksmith 2014 - darmowy pakiet z utworami Jimmiego Hendrix'a. - zamiast skórki za punkty Uplay paczka mp3 z wprawkami (link poniżej) Minusy: - Większość piosenek z PS3 nie jest kompatybilna. Chyba jest to kwestia czasu bo jest ich dostępnych co raz więcej ale nadal jest tego mało (czytaj - nie te które kupiłem). - Brak pakietu kompatybilności z Rocksmith - tam były fajne kawałki - chętnie bym w nie zagrał na PS4 - wyzwanie 60 dni nie działa (albo jeszcze się nie zsynchronizowało z serwerami/dopiero zaakceptowałem ponownie warunki) bo póki co pokazuje mi tylko statystyki z PS3 ...i nadal nie ma tego po polsku - jak by się zmienił język na PL to trzeba zmienić w adresie linku z pl-pl na en-us bo wersja angielska en-gb (brytyjska) nie działa poprawnie http://rocksmith.ubi.com/rocksmith/en-us/players/profile.aspx Darmowe wprawki jak ktoś nie ma / nie chce tracić punktów Uplay Zawierają muzykę użytą w grze - nie utwory, a wszelkie riffy z tutoriali, menu oraz guitarcade http://static8.ubi.com/s/Rewards/RS2REWARD01NG/ROCKSMITH_2014_OST.ZIP http://www12.zippyshare.com/v/8503319/file.html Jedna rzecz która mnie nieziemsko wyprowadza z równowagi: Gra na słuchawkach bezprzewodowych (Sony Pulse) - opóźnienie w dźwięku gitary. Wiem, gra zaleca granie przez amplituner itp ... ale jednak wieczorami lubię pograć na słuchawkach. Porobię jeszcze testy przy połączeniu z padem itp. Przy podłączeniu do pada jest lepiej ...więc to będzie raczej kwestia nie samej gry a budowy konsoli lub obciążenia USB. Edytowane 2 Styczeń 2015 przez SephiroT 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PlastikowySmalec 45 Napisano 9 Styczeń 2015 Panowie, a jak ktoś jest kompletnie nowy z gitarami, to którą powinien wybrać, prowadzącą czy rytmiczną ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 9 Styczeń 2015 Bas. Jest łatwy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PlastikowySmalec 45 Napisano 9 Styczeń 2015 No własnie mam zamiar sprzedać swoją yamahe pacifice i bas kupić jakiś... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 9 Styczeń 2015 Ja poważnie piszę że bas jest łatwiejszy na początek. Jeżeli chcesz wbijać trofki to obowiązuje jedna zasada: Rygor!! Musisz się trzymać misji i nie wykraczać zbytnio do przodu bo inaczej cię to przerośnie w pewnym momencie. Ja mam tani crap z Allegro ale nie jest zła - na sam początek lepszej nie trzeba. Nie źle stroi i klucze trzymają. W przyszłym tygodniu będę miał 2 Les Paule do przetestowania. Niedługo skończę albo z jakimś LesPaul'em albo ze Sqier Stratocaster ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PlastikowySmalec 45 Napisano 9 Styczeń 2015 Ja mam teraz Yamahe Pacifice 012 ale gubię się w strunach kompletnie... takie coś mam na oku http://allegro.pl/washburn-t12-b-gitara-basowa-gw-futeral-warwick-i4973618989.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 9 Styczeń 2015 Spokojnie, Rocksmith pomoże ci się połapać w strunach. Ja całą swoją zabawę z gitarą zaczynam z Rocksmithem - wiem co piszę ;) Uwierz mi, pograsz trochę w guitarcade'y i nie będziesz miał problemu z rozpoznawaniem strun. ...zwłaszcza że gra ci je ładnie pokoloruje. A z tym basem to się wstrzymaj bo gra "emuluje" bas - transponuje oktawę w dół i na gitarze możesz grać partię basu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PlastikowySmalec 45 Napisano 9 Styczeń 2015 Szkoda że ta gra taka droga... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 9 Styczeń 2015 Żartujesz sobie? Trzeba było łapać z Ultimy jak było na promocji. :P Jeżlei traktujesz to jako jednorazową grę w któej trzeba wbić trofki i ją odstawić to nawet nie kupuj :P Potraktuj to jako program nauki a nie grę i przemyśl sprawę. Około 250zł kosztuje: - gruby kabel Jack - USB (niezbędny) - pełny pakiet lekcji teoretyczno-praktycznych - porządne tutoriale z podstawowymi ćwiczeniami - wprawki do tutoriali oraz guitarcade (ćwiczenia), - interaktywne taby zamiast nut do kilkudziesięciu utworów, - wirtualny band do ćwiczeń skal i improwizacji, - ćwiczenia w praktycznie każdym aspekcie technik (guitarcade, tutoriale) - ćwiczenie wybranych fragmentów utworu poprzez zwalnianie, usuwanie trudniejszych elementów - progresywne ćwiczenie utworów - im lepiej grasz tym więcej masz od zagrania aż nauczysz się całego aranżu z utworu - ćwiczenie gry z pamięci - całość lub losowe fragmenty - współzawodnictwo z kolegami i w rankingach światowych - dodatkowe (alternatywne) aranże - ograniczenie i uproszczenie teorii muzyki do minimum. Uważam że ta "gra' dla osoby chcącej się nią posiłkować (na używam jako główne źródło) w nauce gry jest warta każde pieniądze. Jeżeli się wahasz to kup sobie lub ściągnij scrackowaną wersję na PC (działa również bez kabla - wpinasz gitarę jako mikrofon jack > mini jack). Będę bronił tej gry rękami i nogami :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PlastikowySmalec 45 Napisano 9 Styczeń 2015 Ale ja mam kabel z wersji na pc ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 9 Styczeń 2015 ...no to tak, jest droga. Kabel możesz zawsze spróbować pchnąć na allegro. Ja mam kupca na wersję PS3 z kablem więc zawsze mi się coś zwróci. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 10 Styczeń 2015 Zawsze można kupić samego rocksmitha bez kabla i niczego. Wtedy gra jest o wiele tańsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 10 Styczeń 2015 Na PS4 nie ma bez kabla a w PS Store jest drożej niż z kablem. :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PlastikowySmalec 45 Napisano 10 Styczeń 2015 No właśnie... 280zł placic w PS Store... głupota. Sprzedaję swoją yamahe i kabel do rocksmitha i kupię basówkę i grę z kablem na ps4 ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 13 Styczeń 2015 ...a ja robię upgrade sprzętu. Obecnie mam Greco Les Paul custom pożyczony Te żółte obwódki są białe tylko w świetle lampy tak wyszły. ...ale niedługo będę prawdopodobnie miał Vintage V100CS (o ile będzie stroił i w miarę miał brzmienie. Na prawdziwy sprzęt jak to Greco mnie nie stać. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PlastikowySmalec 45 Napisano 13 Styczeń 2015 Ja już kabel dalem na allegro,razem z gitara, juz ktos licytowal za dobra cene, basówkę kupuje a rocksmith na ps4 zamowiony ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Velans 57 Napisano 15 Styczeń 2015 Ja też coś wrzucę ;). Na oficjalnym profilu w Facebooku jest do pobrania pliczek pdf z wszystkimi ikonami w Rocksmith 2014 ;). Do powtórzenia w sam raz ;]. Możliwość przejrzenia i pobrania pod: http://static2.cdn.ubi.com/ncsa/rocksmith/website/guides/Notehead-tail%20guide.pdf 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 15 Styczeń 2015 Dobra ta lista na ściągę. Właśnie wpadła trofka za 214 misji. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PlastikowySmalec 45 Napisano 16 Styczeń 2015 Rocksmith + Gitara Basowa + Slayer = bolące 2 dni palce ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 16 Styczeń 2015 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach