Niuchacz 0 Napisano 18 Luty 2015 Witam, chciałbym sobie zbudować automat do gier, ogólny schemat, baza i tak dalej jest przygotowana ale za grosz nie wiem gdzie kupić arcadowy joystick i przyciski. Ktoś z was miał przygodę z takim sprzętem ? Macie jakieś rady poza allegro gdzie mógłbym takie coś kupić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Firo. 502 Napisano 18 Luty 2015 Najprościej będzie pewno na ebayu poszukać. Swego czasu Archon z ARHN.eu pokazywał swój automat i tam chyba były przyciski podłączone do klawiatur. Zawsze możesz spróbować uderzyć do niego z pytaniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 18 Luty 2015 Mój Brat jest na etapie budowy arcade dla swoich Synów (no i siebie też) Kupował na ebay od jakiegoś użytkownika z Francji, kosiło to prawie 200zł z przesyłką ale wykonanie jest mega porządne, na pewno się nie rozpadnie od nawalania w bijatyki :) Resztę po kosztach jedzie, bebechy ze starego Peceta, skrzynie małą "mobilną" zrobił z płyty meblowej 18mm i stickerboomb okleina na dopieszczenie całości. Finał bliżej niż dalej :yes: Więcej fotek w spoilerze :teehee: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niuchacz 0 Napisano 18 Luty 2015 Super robota, mój w zamyśle miałbyć oryginalnych rozmiarów lecz pozostało na 90 cm wysokości i odpowiednim skalowaniu pozostałych rozmiarów. Kierowałem się dużo podpowiedziami Archona, jedyne na czym mi zależało to znaleźć elementy na rodzimym rynku ale skoro pozostaję eBay to będę szukał tam ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 18 Luty 2015 Mój brat planował duży stojący automat ale szczerze, po co? Wybiłem mu to sam z głowy, postawiłby tego kolosa u Młodych i przepadłoby to jak kamień w wodę. Ten co robi jest mobilny, stawiamy go np na stole przy okazji spotkania i popijając coś wyskokowego można ponaparzać. Przerabiałem to u siebie zresztą, miałem duży automat w piwnicy tzw owocówkę lub jednorękiego bandytę, zaszedł kurzem i puściłem go na allegro po 3 latach zalegania u mnie w domu. Jedyny plus że zarobiłem na nim prawie 50 krotnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach