adiq1033 0 Napisano 1 Marzec 2015 Witam. Mam kłopot ze swoim PS3 SuperSlim 500GB. Po podłączeniu konsoli złączem analogowym (przez euro-scart do telewizora) nie wyświetla obrazu. Sprawdzane na dwóch złączach w moim TV oraz na innym. Problem nie występuje po podłączeniu portem HDMI. Niestety konsola po zaledwie 5 minutach pracy sygnalizuje zbyt wysokie temperatury i wyłącza system. Komunikat wyświetla się w prawym górnych rogu. Sprzęt nie jest umiejscowiony w ciasnym zakamarku, a na otwartej przestrzeni - ma bardzo dobry przepływ powietrza. Nie mam możliwości wysłania konsoli na gwarancje - był to leżak magazynowy. Czy domyślacie się co jest powodem awarii? Uda mi się ją usunąć w domowych warunkach? Na początku z konsolą było wszystko OK, działała poprawnie przez parę godzin - włączyłem pobieranie wersji demonstracyjnych z PSN i nic jej nie dolegało. W momencie gdy chciałem zainstalować owe DEMO konsola wyłączyła mi się w trakcie instalacji gdy wyszedłem z pokoju, po powrocie i ponownym uruchomieniu zaczął wyskakiwać komunikat o zbyt wysokiej temperaturze systemu. Jakieś pomysły? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Serwis Konsol 318 Napisano 2 Marzec 2015 Trafiłeś na niezłego "egzemplaża" - albo konsola była specjalnie sprzedana jako "leżak" bo wiedziano o problemach z nią albo jest to sprzęt refurbished w baryce ;) i niestety tak mogą mieć. Chyba ze to sztuka z ekspozycji i natrzaskała 1000 godzin pracy i trzeba zrobić wymianę pasty termo + czyszczenie układu chłodzenia co może pomóc - jak nie pomoże to masz przegrzaną płytę głóną/procesor RSX i koszty naprawy przewyższają wartość sprzętu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach