m0rph 3307 Napisano 6 Lipiec 2015 A propos - co z X1? Planujesz nowe sluchawki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 6 Lipiec 2015 Właśnie zacząłem. Chciałem rano podłączyć PX5, ale okazało się że potrzebna jest przejściówka (ten wielki wtyk do pada tylko z gniazdem jack). Nieoryginalnych nie znalazłem na ebayu a ściąganie tego ze sklepu TB mija się z celem i portfelem. No i się rozglądam co by tu ten tego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BulletPOL 203 Napisano 6 Lipiec 2015 Właśnie zacząłem. Chciałem rano podłączyć PX5, ale okazało się że potrzebna jest przejściówka (ten wielki wtyk do pada tylko z gniazdem jack). Nieoryginalnych nie znalazłem na ebayu a ściąganie tego ze sklepu TB mija się z celem i portfelem. No i się rozglądam co by tu ten tego... Oryginalny nowy adapter na Jacka widziałem na allegro za 100zł. Ewentualnie kupić jakieś słuchawki dedykowane: Xbox One Stereo Headset, Turtle Beach XO SEVEN Pro, COD TASK FORCE, Razer Kraken, Mad Catz Tritton Kunai, Sennheiser G4ME :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 6 Lipiec 2015 (edytowane) Najepsza opcja to wireless z modulem po optyku + mic po usb sam zaczynam sie rozgladac za takim rozwiazaniem.. Edytowane 6 Lipiec 2015 przez m0rph Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 6 Lipiec 2015 Jeśli dobrze rozumiem, to po kupnie takiego adaptera można podłączyć dowolne słuchawki, ale co z klasycznymi słuchawkami do PC, które mają jeszcze jacka na mikrofon? Czegoś tu chyba nie rozumiem. W opisie jest: Dzięki adapterowi do konsoli można podłączyć większość przewodowych zestawów słuchawkowych stereo dla graczy. Może się nie znam, ale większość takich zestawów ma 2 jacki. Na jakiej zasadzie to działa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 6 Lipiec 2015 (edytowane) Tu chodzi o sluchawki ze zintegrowanym mic na jednej wtyczce - cos jak do telefonow masz na jednym jacku mase, L + P i Mic edit albo kupujesz jeszcze taka przejsciowke: Edytowane 6 Lipiec 2015 przez m0rph Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BulletPOL 203 Napisano 6 Lipiec 2015 (edytowane) Dokładnie tak jak napisał m0rph, w dedykowanym zestawie słuchawkowym stereo dla konsoli Xbox One i kilku innych zestawach słuchawkowych firm niezależnych jest jeden kabel audio jack 3,5 mm, jest on używany zarówno do obsługi rozmowy, jak i gier. Te zestawy słuchawkowe podłącza się bezpośrednio do adaptera zestawu słuchawkowego, albo bezpośrednio do pada z wejściem na Jacka, (trzeba go kupić osobno). Są natomiast adaptery z 2x jack na 1x jack np tutaj: Nie wiem tylko czy przez taką przejściówkę będzie to wszystko działać tak jak powinno.Taki adapterek widziałem w sklepie za kilka zł. W sumie to chyba nawet mam taki, zaraz go poszukam i sprawdzę dla Was PS. Znalazłem ten adapterek ale zapomniałem że nie mam pada z wejściem na Jack więc jednak nie sprawdzę :laugh: Edytowane 6 Lipiec 2015 przez BulletPOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scooby-Doo 138 Napisano 6 Lipiec 2015 (edytowane) Są natomiast adaptery z 2x jack na 1x jack np tutaj: Nie wiem tylko czy przez taką przejściówkę będzie to wszystko działać tak jak powinno.Taki adapterek widziałem w sklepie za kilka zł. W sumie to chyba nawet mam taki, zaraz go poszukam i sprawdzę dla Was PS. Znalazłem ten adapterek ale zapomniałem że nie mam pada z wejściem na Jack więc jednak nie sprawdzę :laugh: Nie wiem jak przy słuchawkach i wejściach na mikrofon ale bawiłem się takim adapterem jak miałem głośniki do PC Creative 5.1 i tylko część głośników działała podpięta jednym kablem, natomiast te z drugiego kabla nie działały. Podpinałem to wszystko pod swój TV Samsunga chyba. Edytowane 6 Lipiec 2015 przez Scooby-Doo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 6 Lipiec 2015 To nie do końca chyba powinien być adapter 2 na 1, tylko stereo + mic - jest inna wtyczka (wielkościowo taka sama, natomiast ilość "modułów" jest większa w przypadku opcji z mic - co łatwo da się zauważyć porównując te dwie foty) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 6 Lipiec 2015 Dyskusja o słuchawkach do Xboxa. Bo wiecie, w dziale PS4 xbox nikogo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 6 Lipiec 2015 Jak się przyjrzysz Dual Shockowi to też takie gniazdo zauważysz ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 6 Lipiec 2015 NIKOGO!!!! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 6 Lipiec 2015 aaa znaczy NIE CWIRA :D to trzeba było tak od razu ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 6 Lipiec 2015 meh meh meh meh.. prosimy o nie wychodzenie za ogrodzenie. bo prąd włączymy :thumbsup: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 6 Lipiec 2015 (edytowane) Wstretne fanboye, zostawcie nasza zielona doline i wracajcie do tego niebieskiego lez padołu bez gier!!! ;* Ja mam Sony Goldy 2.0 ale cale szczescie mozna je podpiac do Xbona, co prawda przewodowo, ale lepsze to niz kupowanie kolejnego dobrego headseta. Edytowane 6 Lipiec 2015 przez (͡° ͜ʖ ͡°) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fakers 54 Napisano 8 Lipiec 2015 Trochę siara ,że do Stellseries H muszę jednak kabelek podłączyć do pada aby mieć chat ;-))) Dobrze ,że baterie mam dobre heheh markowe "paluszki". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BulletPOL 203 Napisano 8 Lipiec 2015 (edytowane) Aby uzyskać dźwięk stereo z gry, możesz podłączyć do adaptera dowolny zestaw słuchawkowy 3,5 mm ale z wtyczką w standardzie CTIA. Do Xbox One są specjalne dedykowane słuchawki 1xJack z adapterem do pada w zestawie. Jeżeli masz słuchawki komputerowe na 2x jack to musisz mieć kabelek :P Edytowane 8 Lipiec 2015 przez BulletPOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 9 Lipiec 2015 A są w końcu słuchawki czysto bezprzewodowe z mikrofonem bez podłączania przelotek do pada, tak jak podłączam pod ps4 TB 400(optyk w konsole plus do USB i wszystko działa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 9 Lipiec 2015 http://www.turtlebeach.com/product-detail/xbox-one-headsets/ear-force-stealth-420x/790 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 9 Lipiec 2015 Cena mnie odstraszyła...Dzięki za info Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 9 Lipiec 2015 (edytowane) Sugerowana przez producenta na preorder - to czego oczekujesz? Na tej stronie są też Stealthy 500X za 250 euro, a na allegro masz za 500 zł :pardon: hmm de facto to chyba te by pykły bez kabli: http://allegro.pl/turtle-beach-ear-force-stealth-500x-xbox-one-7-1-i5514473236.html wg tej instrukcji wszystko śmiga jak 400 z PS4: http://cdn-assets.turtlebeach.com/products/552/stealth_500x_eng_user_guide_111114.pdf hmm no to chyba wiem które łykam.. Edytowane 9 Lipiec 2015 przez m0rph Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BulletPOL 203 Napisano 9 Lipiec 2015 No jeżeli mają to być słuchawki bezprzewodowe to chyba tylko Turtle Beach Stealth 500X, wyglądają dość solidnie, cena dość wysoka ale może i warto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 9 Lipiec 2015 Sugerowana przez producenta na preorder - to czego oczekujesz? Na tej stronie są też Stealthy 500X za 250 euro, a na allegro masz za 500 zł :pardon: hmm de facto to chyba te by pykły bez kabli: http://allegro.pl/turtle-beach-ear-force-stealth-500x-xbox-one-7-1-i5514473236.html wg tej instrukcji wszystko śmiga jak 400 z PS4: http://cdn-assets.turtlebeach.com/products/552/stealth_500x_eng_user_guide_111114.pdf hmm no to chyba wiem które łykam.. Ten sprzedawca, handluje sprzętem powystawowym, odnawianym, albo ze zwrótów. Uszkodzone też się trafiają. Nie ryzykuj... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 9 Lipiec 2015 Siur, mnie raczej o model chodziło nie o konkretna aukcje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 10 Lipiec 2015 W Media widziałem słuchawki na kablu razem z adapterem jakieś ear force... Za chyba 2 50 zł. Dużo słuchawki mogą ciągnąć baterii z pada? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach