Perez 30 Napisano 23 Październik 2015 PSX Extreme #219 Listopadowy numer dostępny od 28.10 (środa) Prenumerata - wysyłka 25.10 (niedziela) Nigdy nie zapomnę swojego pierwszego wyjazdu na zagraniczny pokaz gry. Lato 2005 r. – miałem to szczęście, że King Kong powstawał w kultowym studio Montpellier we Francji, pod okiem samego Michela Ancela, który był naszym gospodarzem podczas wizyty. Lądowanie w Paryżu, wieża Eiffla w oddali, gdy ja pędziłem na kolejową stację. Problemy z rezerwacją (jedna pomylona literka), szok komfortu podróży pociągiem TGV (300 km/h) z Paryża na południe Francji (w Polsce nawet nie marzyliśmy wtedy o Pendolino). Wizyta w studiu, spotkanie z Michelem, programistami, dźwiękowcami, granie na Xboksie, pamiątkowa torba i plakat (mam do dziś). Obowiązkowe foty pod wieżą Eiffla w drodze powrotnej, ryzykując spóźnienie na samolot. Wtedy nie wiedziałem, że do Paryża zawitam jeszcze kilka razy i na większym luzie, a przez kolejne 10 lat, jako wysłannik PSX Extreme, odwiedzę miejsca, o których mi się nie śniło.Teraz sam wysyłam innych zgRedów na takie przygody i mam z tego frajdę. W aktualnym numerze aż dwóch prawiczków zaliczyło swój „pierwszy raz”. Rozbo odwiedził daleką Kanadę, aby w studio Eidos Montreal, jako pierwszy dziennikarz z Polski, zagrać w Deus Ex: Rozłam Ludzkości. Komplet jego wrażeń, także pozagrowych, znajdziecie w naszym obszernym Temacie Numeru. Drugim szczęściarzem był Wojtek z PPE, prywatnie maniak Call of Duty – jego pierwsza zagraniczna wizyta to także Paryż, gdzie sprawdził dla Was nowości w CoD: Black Ops III.Czy przeczytalibyście takie materiały bez udziału naszego, czyli mediów? Wątpliwe. Nawet gdyby publikowali je sami wydawcy – i tak byście im nie wierzyli, bo przecież nie wierzycie w marketing i PR-owe nawijanie na uszy, prawda? Poza tym co innego oficjalny przekaz, a co innego wrażenia graczy takich jak Wy. Dlatego negowanie sensu istnienia mediów po słynnej wpadce serwisu VG247 to krótkowzroczność. Jasne, ocenianie Uncharted 4 na podstawie dema remastera Uncharted 2 to żenada i wstyd na cały dziennikarski świat. Zwłaszcza gdy ktoś mieni się w tekście fanem serii. Ale to problem wyłącznie ludzi odpowiedzialnych z VG247, którzy zapewne powierzyli to zadanie nowicjuszowi, a gotowy tekst poszedł bez korekty merytorycznej.Nowicjuszami za to na pewno się są Tadeusz „Zooltar” Zieliński i Marcin „Marcellus” Sikora – nasi nowi felietoniści, których niniejszym witam na łamach. Będzie złośliwie, prowokacyjnie, może śmiesznie, ale na pewno bez wstydu.PS Z następnym numerem dostaniecie Kalendarz Gracza 2016 oraz kilka zmian w layoucie. Zaciekawieni? My też! [Grzegorz 'Butcher' Drabik] PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE!TEMATY NUMERUCall of Duty: Black Ops IIIDeus Ex: Rozłam LudzkościCO NOWEGOAnimal Crossing: Amiibo FestivalFar Cry PrimalNi-OhPLAYTESTDark Souls IIIRECENZJEAssassin’s Creed: SyndicateBlood Bowl IIBroken Sword 5: Klątwa WężaDisgaea 5: Alliance of VengeanceDragon Quest Heroes: The World Tree's Woe and the Blight BelowHalo 5: GuardiansLEGO DimensionsMetal Gear Online 3NBA 2K16Project Zero: Maiden of Black WaterRisen 3: Titan Lords – Enhanced EditionSkylanders: SuperChargersThe Talos PrincipleTony Hawk’s Pro Skater 5Transformers: DevastationUncharted: Kolekcja Nathana Drake’aWasteland 2: Director’s CutWRC 5NETWORKElite: DangerousFlame OverMinecraft: Story ModePenariumSOMAThe Escapists: The Walking DeadWiedźmin 3: Dziki Gon – Serca z KamieniaPOCKETLost DimensionPumped BMX+The Legend of Zelda: Tri Force HeroesHARDKORLas samobójców16 lat basketuZgrentgen – Granie czy oglądanie? Cosplay szyty na miarę – wywiadStyliści branży – Gearbox SoftwareKartoteka – Chris AvelloneJessica Curry – wywiadGra muzykaUnplugged – Miejskie i terenoweRETROTrzeba znaćPegasus zone – Masherskie olimpiady Kult plastiku – 3rd Space VestKącik kulturalny – Thank You For Playing: Kultowe magazyny o grachMoje retro – Kamil IwanowiczComix Zone – Simon Bisley – wywiadHistoria gier wideo w Polsce (cz. XI)To było grane – Tony Hawk’s Pro SkaterFELIETONYZ dziennika gracza [Dżujo]Fabularna tawerna [Zax]Od gracza dla graczy [Mazzi]New Game Plus [Mielu]Dwóch Zgryźliwych Tetryków [Zooltar/Marcellus]Savepoint [Michał Walkiewicz]Okiem maniaka [butcher]STAŁE RUBRYKICo nowegoOhayo NipponTestyHyde ParkDream ExtremeCo ja gram?!GraczpospolitaRegion FilmowyListyPROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE!PRENUMERATA zostanie wysłana w niedzielę, 25.10. W przypadku jakichkolwiek kłopotów z dostawą, opóźnień lub innych problemów - prosimy o maile na prenumerata@psxextreme.pl. Informacje o prenumeracie dostępne są również tutaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolarz1916 100 Napisano 23 Październik 2015 Chyba się błąd wkradł w datach :D Numer nie październikowy, a listopadowy i daty też chyba troszkę nie aktualne ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perez 30 Napisano 23 Październik 2015 Taki ze mnie spryciarz - okładkę i spis podmieniłem, ale już daty stare. Dzięki, zmienione :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perez 30 Napisano 28 Październik 2015 Nowy numer od dzisiaj w sprzedaży. Tradycyjnie znajdziecie nas w stacjonarnych punktach z prasą oraz w formie e-wydania na e-Kiosk.pl i na ppe.pl (PDF). Miłej lektury! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 29 Październik 2015 Zakupione przed chwilą, zresztą jak co miesiąc :) Dlaczego nie wspomniałeś, że magazyn ma dwie okładki? :D Ta druga prezentuje się zacnie i logo w tej kolorystyce wygląda kozacko :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zuba1899 662 Napisano 29 Październik 2015 A takie larum podnieśli użytkownicy ppe.pl, że brak na okładce Halo :D wszystko jest na swoim miejscu i to się chwali. Jak wszedłem do kolportera wczoraj to też się przestraszyłem, że brak na okładce Adama... Odwracam na drugą stronę i okazuje się, że wszystko jest w porządku ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 29 Październik 2015 Chyba ludzie naprawdę nie mają nic sensownego do roboty skoro o takie pierdoły mają larum podnosić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 29 Październik 2015 Dlatego growa ynteligencja siedzi tutaj :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach