TrueGrand 268 Napisano 5 Listopad 2015 (edytowane) Podczas rozmów z chłopakami w naszej społeczności ( większość z tego forum) padały pytania na temat turnieju, że fajnie było by pograć i czy mógł bym się zająć organizacją. A więc tak, będzie turniej jeśli będzie przynajmniej tylu chętnych ilu deklarowało chęć w ciągu ostatnich dni/tygodni :) Oto Informacje i regulamin, jeśli macie jakieś wątpliwości to proszę piszcie i sugerujcie co zmienić . -System rozgrywek to Double-elimination -Udział w turnieju mogą wziąć gracze należący do społeczności PRO EVOLUTION SOCCER PL ( na dole tego tematu będzie opisane jak dołączyć) -turniej rozegrany zostanie w grę Pro Evolution Soccer 2016 na platformie Playstation 4 -uczestnicy grają tylko drużynami klubowymi maksymalnie 4* (CZTERO GWIAZDKOWYMI). -turniej zostanie rozegrany w ciągu max 2 tygodni ( bez presji, zobaczymy ilu nas będzie) -Gospodarz zakłada grę i wysyła zaproszenie dla gościa -USTAWIENIA MECZU: *MATCH TIME--------- 10 min. *INJURIES--------------- ON *BALL TYPE------------- Conext lub classic *TIME LIMIT-------------- LONG *EXTRA TIME------------ ON *PK-------------------------- ON *NO. OF. SUB------------- 3 -JEŚLI GOSPODARZ ZAPOMNI USTAWIĆ KARNE i DOGRYWKĘ, WYGRYWA GOŚĆ! FAZA PUCHAROWA: Jako, że turniej zagramy systemem Double-elimination z turnieju odpadamy po przegraniu dwóch meczy a nie jednego! Wybrałem ten system aby wyłonić naprawdę najlepszego! Drabinka będzie podzielona na górną "WINNERS BRACKET" i dolną "LOSERS BRACKET" Każdy rozpoczyna turniej w górnej części drabinki tj "WINNERS BRACKET" przegrana powoduje spadek do drabinki przegranych tj "LOSERS BRACKET" przegrana w "LOSERS BRACKET" powoduje odpadniecie z turnieju i więcej czasu na przygotowania do drugiej edycji ;- ) -FINAł Finał zostanie rozegrany w systemie BESt OF 3 ! Czyli trzeba wygrać 2 mecze. Z tym, że gracz który dotrze do finału z WINNERS BRACKET zaczyna mecz od stanu 1-0 "w setach" Czyli! Gracz z WINNERS bracket potrzebuje wygrać 1 mecz aby zdobyć mistrzostwo, a gracz który do finału dojdzie z LOSERS BRACKET aby zostać mistrzem musi wygrać 2 mecze! Jak umawiać się na mecz? Umawiać się na mecz będziemy z poziomu PSN i SPOŁECZNOŚCI(warunkiem uczestnictwa jest przynależność do społeczności) Po wejściu w społeczność " PRO EVOLUTION SOCCER PL" przechodzimy do zakładki CZŁONKOWIE tam wyszukujemy NICK przeciwnika i wysyłamy wiadomość/zaproszenie ( nie ma potrzeby dodawać nikogo do znajomych) RAPORTOWANIE MECZ RAPORTUJE PRZEGRANY Raportujemy mecz wysyłając prywatną wiadomość do mnie na PSN mój nick to BogitoX, znajdziecie mnie oczywiście w społeczności. ZAPISY Nie określam daty zapisów . Ustalamy,że wystartujemy kiedy osiągniemy zadowalającą ilosc graczy tj 16-32 w zależności od tempa zgłoszeń. ABY ZAPISAĆ SIĘ do turnieju wysyłamy zgłoszenie do mnie ( BogitoX) na PSN. Wiadomość powinna zawierać poprawny NICK PSN ID+ Drużynę którą wybraliśmy do gry w turnieju ( MAX 4 gwiazdki, nie ma limitu w dół) LINK DO DRABINKI PODAM GDY BĘDZIE PEŁNA LISTA UCZESTNIKÓW ! ----------------------------- Aby dołączyć do społeczności PRO EVOLUTION SOCCER PL: -Wyszukujecie mnie na PSN : BogitoX -Przechodzicie na sam dół -i tam znajdziecie "społeczności" (communities) -Dołączacie do Pro Evolution Soccer PL Edytowane 5 Listopad 2015 przez TrueGrand 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TrueGrand 268 Napisano 9 Listopad 2015 (edytowane) Z powodu niemal zerowego zainteresowania sceny PES takimi turniejami pomysł zostaje zawieszony. Edytowane 9 Listopad 2015 przez TrueGrand Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach