galamega 0 Napisano 25 Lipiec 2016 Witam, zaznaczę od razu, że jestem nowy. Więc cześć Wszystkim. Przejdę do sedna, otóż zakupiłem za przysłowiowe grosze PS3 Fat bez dysku twardego. Konsola nie wiadomo czy jest sprawna. Problem polega na tym, że podczas włączania jest czarny obraz i na TV pojawia się komunikat brak sygnału. Podłączam konsole poprzez HDMI. Próbowałem włożyć dysk twardy od laptopa i włączyć, ale objawy są takie same. Brak sygnału, wiatrak chodzi, pali się zielona dioda led i nic więcej. Zna ktoś jakieś sposoby aby spróbować ją jakoś ożywić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kremulek 52 Napisano 25 Lipiec 2016 Cześć, wygląda, że konsola działa. Po podłączeniu do nowego tv w PS3 należy zresetować ustawienia wyświetlania. Spróbuj podczas włączenia konsoli przytrzymać klawisz on do momentu aż konsola zapika, wtedy puść i zobacz, czy pojawi się obraz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
galamega 0 Napisano 25 Lipiec 2016 (edytowane) Sprawdzałem ten sposób, ale dalej nic. Konsola piknie drugi raz i się wyłącza. Tak to ma wyglądać ? Edytowane 25 Lipiec 2016 przez galamega Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 25 Lipiec 2016 To może być wiele rzeczy, ale wygląda mi to na uszkodzony procesor RSX, czyli w skrócie grafika. Miałem to samo, konsola działała, ale nie było obrazu. Usterka nie warta naprawy, lepiej nową konsole kupić. No chyba, że masz dostęp do płyty głównej całej z prockami, to wtedy można wymienić, ale czy warte to zachodu? Nie bardzo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malpka 931 Napisano 26 Lipiec 2016 W dniu 25.07.2016 o 16:26, galamega napisał: Przejdę do sedna, otóż zakupiłem za przysłowiowe grosze PS3 Fat bez dysku twardego. Konsola nie wiadomo czy jest sprawna. Bazując na tych dwóch zdaniach jestem pewien że sprzęt jest w 100% sprawny. Ludzie nigdy się nie nauczą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
galamega 0 Napisano 26 Lipiec 2016 Tematem nie jest to ile zapłaciłem za konsole tylko coś innego. Ciekawe jaki byłby komentarz gdybym dostał konsolę za darmowe, wtedy już napewno nie byłaby do uratowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Serwis Konsol 318 Napisano 26 Lipiec 2016 A próbowałeś podpiąć zwykłym kablem multi av? Jeżeli konsola po uruchomieniu przy użyciu power sam się wyłacza po kilku sekundach to może być nie warta naprawy - w innych przypadkach albo serwis albo ktoś bardziej doświadczony od ciebie musi taki sprzęt sprawdzić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
galamega 0 Napisano 26 Lipiec 2016 Niestety nie próbowałem tym kablem, ponieważ nie posiadam go. Konsola chodzi normalnie, nie wyłącza się sama. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Serwis Konsol 318 Napisano 28 Lipiec 2016 Jeżeli po odczekaniu powiedzmy 15 sekund od włączenia konsoli możesz ją wyłączyć przyciskiem power (przytrzymując) lub po jego naciskaniu konsola pika to powinno się dać ją naprawić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
galamega 0 Napisano 29 Lipiec 2016 Konsolę można wyłączyć przyciskiem power, niestety nie mam kabla AV, może uda się kupić na dniach to sprawdzę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
galamega 0 Napisano 4 Sierpień 2016 Konsola podobno włącza się i wyświetla obraz. Odłączony był jakiś kabelek na płycie głównej, kolejnym problem brak dysku twardego oraz nie działający napęd Blu-ray. Dysk twardy mam na stanie od starego laptopa, lecz czy istnieje możliwość, żeby zadziałał razem z konsolą. Narazie wyświetla się komunikat o braku dysku twardego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach