kloose 1500 Napisano 25 Kwiecień 2017 Kolejny symulator chodzenia, tym razem od Giant Sparrow - autorów "The Unfinished Swan". Cytuj Gra opowiada o kobiecie, która postanowiła zbadać historię swojej rodziny i odkrywa tajemnice kolejnych osób. To właśnie poznawanie opowieści jest podobno najmocniejszym elementem produkcji, bo twórcom udało się przygotować nieszablonowe i ciekawe przygody. Podczas rozgrywki podróżujemy po pokojach obładowanych szczegółami, szukamy tajemnic, informacji i w taki sposób otrzymujemy niezbędne szczegóły dotyczące Finchów. Główną bohaterką została Edith, która stara się zrozumieć, dlaczego jest ostatnią przedstawicielką rodu. ppe.pl Gierka nie jest długa - całość zajęła mi około 3 godzin. Na plus przede wszystkim sposób przedstawienia opowieści - mimo, że jest to tylko symulator chodzenia/zwiedzania, to autorom udało się przemycić kilka naprawdę ciekawych pomysłów n jej przedstawienie - zagramy chociażby jako bohaterka interaktywnego komiksu. Do tego parę świetnych easter eggów, bardzo przyjemna muzyka i całkiem fajny klimat. Całość lawiruje gdzieś między Ethanem Carterem, a Everybody’s Gone to the Rapture. I jeszcze jedna rzecz która bardzo mi się spodobała - napisy (są i polskie) są znakomicie wkomponowane w grę - chociaż czasami czcionka bywa niezbyt czytelna. Z minusów, to można się przyczepić do warstwy graficzno-technicznej - o ile desing jest jak najbardziej na plus, to gra lubi chrupnąć i niestety widać, że czasami brakuje jej klatek... Niemniej, dałbym jej 8/10, o ile ktoś lubi tego rodzaju rozgrywkę... Parę moich screenów... 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 29 Styczeń 2021 no to bedzie necro posting ogralem wczaraj i dla mnie pozycja bardzo dobra 8/10 Krotka (moje podejscie trwalo 2h45m) ale to dobrze jest skondensowana, nie jest przeciagana (jak np. Blair Witch). Historia jest dobrze podana - moim zdaniem duuuuuuzo lepiej nizli w Everybody gone to the rapture. Dla ludzi lubiacych doswiadczenia opowiadajace historie jak znalazl. Mimo iz jest to walking sim ktory z poczatku (pierwsze 10 minut) potrafi troche sie wlec (tempo chodzenia postaci) pozniej probuje urozmaicic ja i robi to dosc dobrze nie nachalnie. Wszystko odkrywamy sami. Przekazywanie informacji tez korzysta z roznych srodkow i to oczywiscie na plus. milego grania! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach