medzik1992 3 Napisano 2 Grudzień 2017 Witam. Od 4 lat posiadam swoją pierwszą konsolę PS4 Fat. Posiadam TV Full HD LG 47LB670V. Ostatnio zacząłem się zastanawiać nad przyszłością. Jak wiemy wyszły dwie konsole PS4 Pro i Xbox One X. Przyznam, że kusi mnie kupno drugiej konsoli ze stajni Microsoftu... chyba nawet z naciskiem na Xbox One S. Czemu ? Napędza mnie wsteczna kompatybilność i możliwość ogrania gier, które wcześniej mnie ominęły. Miałem słabego PC przez co wiele świetnych gier mnie ominęło. Szczerze ? Nie wiem co robić. Czy opłaca mi się wymieniać TV na 4K i wtedy kupić konsolę 4K czy może lepiej odpuścić póki co wymianę TV... przeszło mój jest sprawny i nie jest wcale taki stary +/- 4 lata.Dokładnie taki wraz ze specyfikacją:https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/lg-47lb670v.bhtml Czy może po prostu zostawić ten TV, moją PS4 starą i nie wymieniać na Pro tylko dokupić sobie Xboxa S ? Co byście zrobili na moim miejscu ? Dziękuję i pozdrawiam ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 2 Grudzień 2017 Xbox One X jak już. Jest w pełni kompatybilny z One, więc po co kupować S? Poza tym jest to sprzęt przyszłościowy. Będzie obecny na rynku kilka następnych lat, więc jak postanowisz zmienić TV na 4K to będzie jak znalazł. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 2 Grudzień 2017 Jak ciebie ominęło pare starszych gier ktore pewnie teraz chodzą za drobne na PC to ja bym rozważył przeciętnego PC do grania w starocie a ps ktore masz do exow. Zależy ile tych gier jest, moja lista zaległości to około 60pozycji, z czego na konsolach mam mniej do ogrania nizli na PC, gram na lapciaku wpiętym do tv całości dopełnia pad od xo i nie narzekam. Ps amator mam do exow. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 7 Grudzień 2017 (edytowane) @medzik1992 I jeszcze jedno mlody czlowieku sledz panie strony takie jak lowcy gier - jesli spojrzysz ile darmoszki mozna wyrwac (fakt nie sa to nowosci) to PC jeszcze bardziej zyskuje. Aktualnie pierwszy Homefront za free na HumbleBundle, wczesniej byl outlast+dlc, ubi rozdawalo juz the crew i Watch dogs 1 a wczesniej Assasyna3. Od 12 grudnia darmoszka Assasyn 4 Black Flag. Ze juz o innych stronach jak takich jak: DLGamer Dreamgame Fanatical GameBillet GamersGate GamesPlanet WinGameStore to nie wspomne a czesto sa promocje, kody znizkowe i inne takie. Do tego bundle w przyzwoitej cenie tez sie pojawiaja a i czasami jedyna gazeta z grami (cdAction) rzuci za 16pln jakis dobry tytul (np South Park Kijek Prawdy). Granie na PC jesli nie pchasz sie w nowosci a i czasami nie pogardzisz oryginalnym i fajnym indykiem jest uber tanie. Darmoszke mozesz dodawac do Steam, Origin i Uplay - niezaleznie od tego czy masz kompa ktory to pociagnie czy nie a kiedys tam w przyszlosci ograc. Edytowane 8 Grudzień 2017 przez MagEllan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bany® 907 Napisano 8 Grudzień 2017 bierz PC, tu nawet nie ma pola do dyskusji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medzik1992 3 Napisano 9 Grudzień 2017 Wszystko fajnie ale nie mam gdzie postawić w pokoju PC... nie mówiąc już o klawiaturze, myszce itp. Przesiadając się na PS4 całkowicie zrezygnowałem z PC i nie mam już nawet biurka w pokoju Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach