DigitalMan_PL 1527 Napisano 17 Marzec 2018 SteamWorld Dig 2 Jeżeli mottem twojego życia jest stwierdzenie: "OD ZAWSZE LUBIŁEM KOPAĆ W ZIEMI" To gra dla Ciebie!! SteamWorld Dig 2 na Nintendo Switch to kontynuacja wydanej w 2013 roku platformówki SteamWorld Dig. Za produkcję odpowiada studio Image & Form, które wykreowało także kilka innych tytułów ze swojego uniwersum SteamWorld. Mowa o strategii typu tower defense SteamWorld Tower Defense oraz grze taktycznej SteamWorld Heist. Mechanika Jest to dwuwymiarowa platformówka w stylu metroidvania. Gracze wcielają się w dziewczynę-robota, która stara się odszukać swojego zaginionego przyjaciela. Rozgrywka w SteamWorld Dig 2 jest bardzo podobna do tej z pierwszej części. Zabawa opiera się na kopaniu tuneli w ziemi, dzięki czemu dostajemy się w kolejne miejsca oraz znajdujemy skarby przydające się do ulepszania wyposażenia. Oczywiście eksploracja to nie wszystko, gdyż na naszej drodze stają też rozmaici przeciwnicy, z którymi musimy uporać się chociażby przy pomocy dzierżonego w rękach kilofa. Kwestie techniczne SteamWorld Dig 2 na Nintendo Switch cechuje ten sam, kreskówkowy styl graficzny, znany z poprzednich dokonań studia Image & Form. Tytuł łączy elementy steampunku z westernowym klimatem, co tworzy niecodzienną, bardzo ciekawą mieszankę. Ktoś coś się wypowie? Zapraszam do dyskusji BTW: Kolejne pytanie Ktoś miał do czynienia z SteamWorld Heist: Ultimate Edition ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beardo0 236 Napisano 17 Marzec 2018 Steamworld Dig jest kozak - bardzo wciagające i z klimatyczną muzyką W 2 część jeszcze nie grałem, jak spadnie do ok 40 zł, to może się zaopatrzę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 23 Marzec 2018 Kupiłem 2, kurwa ależ te kopanie jest miodne To nie byle jakieś napierdalanie w dół...A i poziom trudności później rośnie mocno + zagadki, MAŁPIA ZRĘCZNOŚĆ do niektórych dungeonow.... Masakra...A sama gra wciąga jak bagno BTW chyba wciagne Wonderboy... To idealne gry na tryb przenośny... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach