Strife 1353 Napisano 3 Luty 2019 Jestem cholernie pozytywnie zaskoczony tym tytułem, jRPG'owy indyk na modłę zachodnią. Oczywiście gramy jako gościu który ma amnezję ( a jakże mogłoby być inaczej ), jesteśmy niewolnikiem którego kupuje zgrzybiały staruszek i tak zaczyna się przygoda. System walki jest turowy, mamy podstawowe komendy takie jak atak, magia, obrona, ucieczka i coś na wzór limit break'a z finali. Wrogów widzimy jako czarne że tak to nazwę kule z okiem, ale to indor więc ujdzie, po ich dotknięciu przenosi nas na pole walki. Podczas starć możemy ustawić postacie w kolumny czyli tanki z przodu łucznicy i magowie z tyłu. Eksploracja jest typowa jak dla tego gatunku, czyli idziemy od miasta do miasta tłukąc przeciwników. Długo nie grałem, ale gra się w to wyjątkowo dobrze, możemy sobie podnosić statystyki wedle własnego uznania czyli ładować w str, def, spd( co powoduje odkrycie nowych umiejętności np 15 str i 15 vit daje nową umiejętność) itp. co jest miłą odmianą po samoczynnych podnoszeniach statystyk w większości takich tytułów. Graficznie tytuł idealny na pstryka, bo granie w to na ps4 czy x o pc niie wspominając to byłaby szybka piłka, tytuł tylko na przenośniaka. Jeżeli ktoś lubi jRPG to polecam na krótkie sesyjki o ile nie ma Xeno 2, Vesperii czy Octopath'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 7 Wrzesień 2019 Któryś w to grał ? Warte to cokolwiek ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 9 Wrzesień 2019 W dniu 7.09.2019 o 08:49, zdun napisał: Któryś w to grał ? Warte to cokolwiek ? Gra jest dobra przez pierwsze 10h potem jest strasznie powtarzalna i nudna. Dobrze jest w to pograć jak się nie ma nic innego. Taki średniaczek 5/10. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach