Skocz do zawartości
Emir

Pro Evolution Soccer 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jako, że jestem nowy na forum chciałem się ze wszystkimi serdecznie przywitać!

PES 2009 bardzo mi się spodobał i przypadł do gustu. Mam pytanie.

Gdy wychodzę trójką zawodników i dajmy na to ten z lewej ma piłkę. Próbuję zagrać do napastnika po prawej stronie naciskając "trójkąt" (ps3), ale piłka trafia do napastnika całkiem po prawej stronie, mimo, że zagranie było kierowane do tego środkowego. Czy ktoś wie jak wykonać tego typu podanie, tyle, że celne? Nie wiem czy napisałem to dość zrozumiale, ale będę starał się to jakoś lepiej wytłumaczyć i może uda mi się to przedstawić na filmiku.

A w ktora strone wciskasz d-pad przed podaniem? Bo jak akcja wyglada mniej wiecej tak jak na obrazku ponizej, 

akcjatv8.gif

to jak wcisniesz d-pad do gory i wcisniesz trojkat to bedzie podawal do tego calkiem u gory (3 - choc jest on za daleko i najpewniej sie to podanie nie powiedzie chyba ze nie ma wogole obroncow), a zeby wystawic pile temu w srodku (2), trzeba wcisnac d-pad pod skosem (gora-lewo) i trojkat. Genearlnie gra jest wybredna jesli chodzi o podania i wcale nie pomaga jak poprzednio wiec trzeba kierunki wciskac dokladnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(sorry za doublepost)

Do tych co ogladali wlasnie Barca - Real:

Ci goscie graja jak w PESie!!!

A Messi jest mistrzem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powiedzcie mi jedną rzecz! Czy idzie jakoś wyłączyć to auto przenoszenie? Jak np. gram z kolegą i on biegnie i nagle nastepuje moment podania ja chce zrobić wślizg gościem ktory jest przy podajacym, a zaraz sie zmienia zawodnik i robie wslizg gosciem innym ktory kryje zawodnika do ktorego leci pilka ten mnie z latwoscia objezdza bo jestem na ziemi i trace brame zazwyczaj. Jak to wylacZyc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A powiedzcie mi jedną rzecz! Czy idzie jakoś wyłączyć to auto przenoszenie? Jak np. gram z kolegą i on biegnie i nagle nastepuje moment podania ja chce zrobić wślizg gościem ktory jest przy podajacym, a zaraz sie zmienia zawodnik i robie wslizg gosciem innym ktory kryje zawodnika do ktorego leci pilka ten mnie z latwoscia objezdza bo jestem na ziemi i trace brame zazwyczaj. Jak to wylacZyc?

hmm...chyba musisz asystenta zredukować do minimum. W meczach towarzyskich jest on przy wyborze, którą drużyną kierujesz (gospodarz, czy gość). Wtedy manualnie musisz zmieniać kontrolowanych piłkarzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy zczail ktos jeszcze ze jak sie skonczy mecz i jest ten widoczek na stadion i sie kamery zmieniaja i slychac ludzi itp (zanim sie wcisnie Play Again...), to na stadionie leca piosenki z PES 2008? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no leca ; ]

ale ja ustawilem playliste, nawet w przerwie leci moja muza, peesowe hity ciezko strawne ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z was grał przez sieć w PESa?grając,zacina mi sie momentami od czego to może byc zależne?w sumie prędkość mam chyba wystarczającą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Potrzebuje pomocy a nie mogłem znaleść tego tematu, a mianowiscie chodzoi o BUNDESLIGE. Niestety najwiekszą porażką tej gry jest brak tej ligi,a wiem że można w jakiś sposób pobrać ją.

Proszę o ewentualny link do pobrania patcha i czy gra chodzi w 100% z tym patchem (nie zawiesza się itp.)

Dzięki z góry

Pozdrawiam

P.S Chodzi oczywiscie o patcha na ps3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy ktoś z was grał przez sieć w PESa?grając,zacina mi sie momentami od czego to może byc zależne?w sumie prędkość mam chyba wystarczającą...

Jaką masz prędkość łącza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam:) jak mam wgrać patcha 1.30 na ps3 ?? zrobiłem tak samo jak z patchem 1.20 ale nic się nie zmieniło...z góry dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić co muszę zrobić żeby gra ć przez neta w PES-a 2009. Tam trzeba jakąś licencje wykupić czy coś takiego. Co dokładnie muszę zrobić, jak wykupić taką licencję i ile to kosztuje???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Codzi mi oczywiście o PES 2009 na Play Station 3. jak Grać w PES-a przez internet na konsoli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczy kupic gre i sie zarejestrowac:P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wystarczy kupic gre i sie zarejestrowac:P

A jak już kupisz grę ,to sam sobie wszystkie hasła wymyślasz, nie zapomnij sobie ich zapisać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzieki. czyli to całkowicie za free jest ??

Jasne że za free

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do Update'a nowego z numerem 1.0.0.3 to , wczoraj podczas włanczania gry właczylo mi sie jakies sciagnaie akualizacji do Pes2009 ale jak juz właczylem gre to nic sie nie zmieniło. Wiec dzisiaj weszłem w gre System Settings/download/ i znalazło mi nową wersje gry do pobrania no to pobrałem i działa :P , od dzisiaj on oficjalnie jest chyba dostępny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

Poszukuję opisu kombinacji przycisków pada do pes2009 - standardowe ruchy + tricki, ust. taktyki podczas gry itp. Przeszukałem forum i nie znalazłem nic konkretnego. Byłbym wdzięczny za manuala. Pozdrawiam zapaleńców pes2009

m00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taktyke ustawiasz L2 + o, [], /\,x

a tricki to sam robi zawodnik, ewentualnie poprzez wciskanie R2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
taktyke ustawiasz L2 + o, [], /\,x

a tricki to sam robi zawodnik, ewentualnie poprzez wciskanie R2

dzięki za odzew ale to akurat wiem. Może coś bardziej zaawansowanego ... ? Jestem także ciekawy czym sterujecie: kursorami czy gałką)?

m00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Znalazłem informacje, że pojawił się nowy option file : http://www.pesgaming.com/showthread.php?t=64749

wersja 1.05, z licencjami itd.

Jak pobrać te pliki i jak wgrać je później na PS3. Proszę o dość przejrzyste wskazówki.

1) sciągasz Option File

2) wypakowujesz i nagrywasz na pen`a ( Musisz zrobić tak, żeby wszystko było w folderze o nazwie PS3 wtedy będzie to widoczne dla konsoli)

3) Odpalasz konsole i wchodzisz w Save Data Utility , dalej w USB Device

4) Powinieneś widzieć twarze nowych zawodników i herby do skopiowania

5) Kopiujesz każdy plik pojedyńczo

6) Odpalasz grę

ten krótki acz bardzo dobry manual zawdzięczamy userowi LSD.

m00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry idiotyczne pytanie :/, już mam . Takie to prosteprzecież ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie masz konta na rapidshare to klikasz we free user po czym musisz poczekać kilkadziesiąt sekund i ściągasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi