Skocz do zawartości
Emir

Pro Evolution Soccer 2009

Rekomendowane odpowiedzi

A wyczytałem coś na forum że PES09 nie ma jakiś licencji o co chodzi ? Że np bede grał Man Red ? bez oryginalnych nazw ? jak tak to skreśla u mnie pesa na starcie...wyjsni ktos ocb ?

Jest kilka lig w pełni licencjonowanych, do Tego MU, LIVERPOOL, do tego LIGA MISTRZÓW na licencji ze wszystkimi znaczkami na strojach. FIFA kiedyś była w pełni licencjonowana, ale zdziwiłem sie, ze FIFA09 ma takie braki... Niektórych drużyn w ogóle nie ma. A jeśli Cię martwią braki nazw druzyn, to nie ma problemu, bo składy są oryginalne, jedyne co trzeba zrobić to zmienić nazwę klubu i szafa gra. Co więcej w PES masz Holandię i prawidłowe trykoty licencjonowanych ludzi. W FIFce nie ma Oranjie i zdarzają się klopsy (np. trykoty Liverpoolu).

W fifie masz więcej licencjowanych zespołów tzn. normalnych nazw zespołów. W PES 2009 jest orginalna liga włoska z tych najsilniejszych,plus jeszcze kilka,nie ma polskiej jeśli cięto martwi :) Najlepiej jak wejdziesz w recenzje gierki tam pewnie będą wyszczególnione licenjconowane ligi. Ja w pesa gram często ale akurat na to nie zwracam uwagi,może dlatego że moja Serie A jest w całości zlicencjonowana :P

Co do samej gry i porónania z Fifą 09, w pesa gram na PS3 sporo,natomiast w fifke grałem z kumplem na xboxie 360 i wole zdecydowanie Pro Evo,dla mnie zdecydowanie wymiata ale każdy ma swój gust więc nie będe mówił kategorycznie że jest lepsze bo najlepiej gdybyś miał okazje sam porównać i wtedy świadomie zakupić gre bardziej odpowiednią dla siebie.

To jest najlepsze co można zrobić.

Edytowane przez KopaczK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobie zadać pytanie, bo przeglądnięcie 49 stron tematu nie jest zbyt łatwą sprawą. Czy ktoś orientuje się, czy istnieje możliwość zainstalowania do PES 2009 patcha konami np. 1.3 bez podpinania konsoli do internetu. Czy istnieje szansa ściągnięcia go na pendrive'a i instalacji? Z góry dzięki za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pozwolę sobie zadać pytanie, bo przeglądnięcie 49 stron tematu nie jest zbyt łatwą sprawą. Czy ktoś orientuje się, czy istnieje możliwość zainstalowania do PES 2009 patcha konami np. 1.3 bez podpinania konsoli do internetu. Czy istnieje szansa ściągnięcia go na pendrive'a i instalacji? Z góry dzięki za odpowiedź.

Możliwe, że tak. Jeśli ściągasz coś z netu przez konsolę w PES2009 masz wybór, czy chcesz to zrobić bezpośrednio ze strony, czy też od innych użytkowników, jak w torrentach. Wydaje się więc, że mozna zassać patch z sieci i wgrać na pendrive`a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A wyczytałem coś na forum że PES09 nie ma jakiś licencji o co chodzi ? Że np bede grał Man Red ? bez oryginalnych nazw ? jak tak to skreśla u mnie pesa na starcie...wyjsni ktos ocb ?

Jeżeli przeszkadzają Ci nazwy drużyn czy też brak oryginalnych strojów to ściągnij sobie Von Option File (wklep w google). Po skopiowaniu tego na dysk konsoli w grze masz wszystkie drużyny prawidłowo nazwane do tego stroje wszystkich drużyn, nazwy lig i zaktualizowane składy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeżeli przeszkadzają Ci nazwy drużyn czy też brak oryginalnych strojów to ściągnij sobie Von Option File (wklep w google). Po skopiowaniu tego na dysk konsoli w grze masz wszystkie drużyny prawidłowo nazwane do tego stroje wszystkich drużyn, nazwy lig i zaktualizowane składy.

Na konsoli też tak można? no to nieźle.

BTW aż tak xle z tymi licencjonowanymi drużynami nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

elos wszystkim....mam pytanie czy w pes 2009 mozna podczas gry rozmawiac z przeciwnikiem przez HS ? czy trzeba to jakos wlaczyc? pozdro i z gory dzieki za odp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
elos wszystkim....mam pytanie czy w pes 2009 mozna podczas gry rozmawiac z przeciwnikiem przez HS ? czy trzeba to jakos wlaczyc? pozdro i z gory dzieki za odp

mozna, wystarczy miec wlaczony (i skonfigurowany uprzednio w opcjach systemu). jak Ci dziala HS w innych grach to w PES tez.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mozna, wystarczy miec wlaczony (i skonfigurowany uprzednio w opcjach systemu). jak Ci dziala HS w innych grach to w PES tez.

kurde no w innych grach mi dziala tu jakos nie chce :) ale zobaczy sie jeszcze .....dzieki za odp. pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie pobrał mi się najnowszy update 1.40 do PES 2009. Czy wie ktoś jakie zmiany on wprowadza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Właśnie pobrał mi się najnowszy update 1.40 do PES 2009. Czy wie ktoś jakie zmiany on wprowadza?

google powiedziało mi to

Changes:

-new England kit

-new skills for players

-updated transfers and new players

Czy są jakieś dodatkowe usprawnienia - nie wiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
google powiedziało mi to

Czy są jakieś dodatkowe usprawnienia - nie wiem...

Ciekawe czy chodzi o jakieś kiwki, czy też pozmieniali parametry graczom. Ciekawe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej statystyki. W końcu muszą coś nowego do PES2010 wrzucić ;) Pozatym chyba nigdy w żadnym patchu nie zmieniali gameplayu - tylko poprawiali błędy technicznie + aktualizacja składów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

statystyki i sklady sa "regulowane" patchami wewnetrznymi z poziomy menu - tak mi sie wydaje, z tego co zrozumialem to jest update pobuerajacy sie z poziomu xmb ? nie odpalalem pesa kilka dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
raczej statystyki. W końcu muszą coś nowego do PES2010 wrzucić ;) Pozatym chyba nigdy w żadnym patchu nie zmieniali gameplayu - tylko poprawiali błędy technicznie + aktualizacja składów.

Mam nadzieję, ze nie nagrzebie mi to w trybach became a legend i master league...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam takie pytanie, czy jest spolszczenie do pesa 09 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie

Dzięki Bogu. :) Pamiętam PES6... TRAGEDIA. Nie mogę ścierpieć Borka, a Kołtonia bym odstrzelił. Jak coś palnie, to szlag człeka trafia. A w grze byli jeszcze gorsi niż normalnie w TV. Coś strasznego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

patche się automatycznie powinny instalować - przy uruchamianiu gry, albo podczas wchodzenia do trybu online - w zależności od gry...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

update sciagnalem przez gre tak jak mowisz, wszedlem tylko w system settings i wcisnolem download i wszystko elegancko dziala, option file kozak, a mam pytanie nie ma czasem jakis patchy z pilkami, stadionami?? jakbyscie mogli to dajcie linki, aha i jak jest polskaa ekstraklasa to tez bym chetnie wgral ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie macie jakis tutoriali porzadnych nie te shity z youtube'a z trickami, strzalami, wolnymi itp...itd...??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nie macie jakis tutoriali porzadnych nie te shity z youtube'a z trickami, strzalami, wolnymi itp...itd...??

Jakimi trickami? Masz wszystko opisane w grze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i fajnie pacz zainstalował się oczywiście Custom path z squadami koszulkami emblematami poleciał do reinstalki. A co dalej ?

Gracz z Become a Legent nie grywalny, Drużynka z Master Ligi poleciała też niezgodność wersji.. ehh.. TAk bywa. Kurde ale swojhą droga mogli by zmienić zachowanie sędziów bo o wślizgu 2009 można pomarzyć tak samo jak strzelenie gola z karniaka to 50/50 nawet super gwiazdami i nie mówie o obronie bramkarza ale o tym że nie trafia wogóle w bramke...

Kurde wkurze się to wróce znowu do 5tki..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
no i fajnie pacz zainstalował się oczywiście Custom path z squadami koszulkami emblematami poleciał do reinstalki. A co dalej ?

Gracz z Become a Legent nie grywalny, Drużynka z Master Ligi poleciała też niezgodność wersji.. ehh.. TAk bywa. Kurde ale swojhą droga mogli by zmienić zachowanie sędziów bo o wślizgu 2009 można pomarzyć tak samo jak strzelenie gola z karniaka to 50/50 nawet super gwiazdami i nie mówie o obronie bramkarza ale o tym że nie trafia wogóle w bramke...

Kurde wkurze się to wróce znowu do 5tki..

Zmień kamerę w BECOME A LEGEND na normalną i zacznie Ci wychodzić, ale przygotuj się na to, ze z 3 sezony będziesz do luftu, potem coś się rusza. ;) Obecny (czwarty) sezon zakończyłem z 8 tytułami Man of the Match, 11 MIP, 3 asystami i 12 bramkami, co jest całkiem niezłym dorobkiem.

Karne są jakie są, ale w sumie przestrzelić jedenastke nie jest yrudno w rzeczywistości, więc dlaczego nie mieliby oddać tego w grze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi