KOWI 165 Napisano 12 Maj 2013 Mercedes to chyba robi te swoje bolidy dalej pod bridgestone'y :P śmieszne jest to, że merce w qualu odstawiają resztę w ostatnich trzech wyścigach, a na dystansie nie są w stanie jechać nawet nie to, że nieco słabszym tempem, tylko odstają po 1.5s na kółku i jeszcze inżynierowie mówią kierowcom żeby zwolnili... Kimi jak w tym roku lotus da rade z rozwojem bolidu, to może zawalczyć do końca. Ferrari pokazało klasę i gdy tylko uda im się poprawić czasy w qualu to raczej reszta będzie bez szans. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 12 Maj 2013 Ja się w ogóle nie zdziwię jak Kimi łyknie majstra w tym roku :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 12 Maj 2013 Co prawda dopiero początek sezonu, ale już są słuchy, że ważni ludzie z zespołu odchodzą. Jak tak dalej pójdzie to Lotus może się ostro posypać, bo tak naprawdę od czasu przybycia tego zespołu, sukcesów jeszcze nie było. Ferrari idzie w górę i to ostro, na razie zespół #1 w stawce. Mercedes jak nic nie zmieni w tempie wyścigowym to takie wyścigi jak dzisiaj to będzie standard. Red Bull ma przebłyski, ale jak nie startują z pierwszej pozycji to mają spore problemy. Ale to tylko na plus, niech lecą na dno, a Webber niech ucieka z tego paździerza. Do Kimiego nic nie mam, lubię go choć jest arogancki, a czasami nawet bardzo. Nie będę oryginalny...Ferrari na razie idzie po majstra. Jak będą rozwijać bolid to wszystko będzie na dobrej drodze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 12 Maj 2013 W dniu 12.05.2013 o 14:25, Patricko napisał: Do Kimiego nic nie mam, lubię go choć jest arogancki, a czasami nawet bardzo. Arogancki to jest Vettel. Kimi jest COOL AS ICE :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 12 Maj 2013 Trzeba tylko w tym wszystkim wziąć pod uwagę budżety poszczególnych zespołów. Lotus jak na ich możliwości finansowe jeżdżą ponad stan. Gdyby tylko drugi kierowca był bardziej systematyczny od grosika to pewnie w konstruktorach też by zawalczyli o wyższe pozycje. Można tylko liczyć, że uda im się utrzymać dobre tempo rozwoju, mając na uwadze przyszłoroczne zmiany w przepisach.Patricko Vettel to w 90% przypadków miał problemy, żeby wygrać gdy nie startował z P1, także nic nowego. :P Przy okazji przydałby się Sebowi sezon na końcu stawki bo we łbie to mu się nasrało jak swego czasu Hamiltonowi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 12 Maj 2013 No Sweter wskoczył od razu w bolid, który dawał mu non-stop 1 miejsce. Pewnie zaczął myśleć przez to, że rzeczywiście potrafi jeździć.Zresztą jego teksty na torze i poza nim potwierdzają, że to pomyłka z tym zawodnikiem. Współczuje tylko Webberowi, że się wpakował w taki shit tam w tym zespole...chociaż za tą kasę to pewnie nie płacze zbytnio :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 12 Maj 2013 Myślę, że Vettelowi przydałby się kubeł zimnej wody na głowę. Tak jak pisałem sezon w środku stawki z brakiem możliwości wygrywania wyścigów. Hamilton dopiero po sezonie 2009 zaczął schodzić na ziemię. Nie miał bolidu na wygrywanie i widać po jego zachowaniu, że dojrzał jako kierowca. Webber jest sam sobie winien, mógł w 2010 roku na spokojnie mistrzostwa wygrać, później już z górki poszło. Tytuł dla Vettela i Mark nie ma czego szukać z przodu, szczególnie biorąc pod uwagę jego beznadziejne starty. Pytanie tylko czy to wina samego Webbera czy może Czerwonego Byka, bo mam co do tego wątpliwości (szczególnie postać Helmuta Marco i jego postawa podgrzewają tylko niewiadomą).Jak tak dalej pójdzie to będzie raczej ostatni sezon Marka w F1, chyba że transfer na linii Red Bull lotus by się pojawił i Raikkonen się z Webberem miejscami zamienili. Massa jak dalej będzie jeździł tak jak w ostatnim wyścigu to raczej zostanie w czerwonym bolidzie na następny sezon. Punkty zespołowi daje ale do Alonso nawet się nie zbliży. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal_woz00 5 Napisano 16 Maj 2013 W najbliższa sobotę bolid F1 Ferrari z Felipe Massa w WarsZawie http://m.regiomoto.pl/portal/aktualnosci/shell-v-power-nitro-juz-w-weekend-w-warszawie-sprawdz-program Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 16 Maj 2013 O kuźwa jadę!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 16 Maj 2013 (edytowane) Najgorszy możliwy termin... Nie ma to jak zorganizować mecz o chorej godzinie. Nie zobaczę sobie Filajpi Mejsy przez TVP A tak żeby nie było za dużego off topu :P http://www.mclaren.com/formula1/inside-the-mtc/mclaren-honda-reuniting-one-greatest-partnerships-formula-1-history/ Honda wraca do gry :D Edytowane 16 Maj 2013 przez KOWI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 16 Maj 2013 W dupie z Legią, Ferrari!!!! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MilczaR- 72 Napisano 16 Maj 2013 W dniu 16.05.2013 o 07:58, mataman napisał: W dupie z Legią [...]Tupet :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laptok 529 Napisano 17 Maj 2013 (edytowane) Rajd Korsyki czas zacząć :) Rozpiska na piątek: g. 08:23 - OS 1: Le Fangu - ND de la Serra (27,53 km) g. 11:06 - OS 2: Erbajolo - Pont d'Altiani 1 (24,57 km) (live Eurosport) g. 12:45 - Serwis g. 14:18 - OS 3: Barchetta - La Porta 1 (23,24 km) g. 15:21 - OS 4: Taverna - Pont de Castirla (15,28 km) g. 16:37 - Serwis g. 18:01 - OS 5: Barchetta - La Porta 2 (23,24 km) g. 20:06 - OS 6: Erbajolo - Pont d'Altiani 2 (24,57 km) (live Eurosport) http://powrotroberta.blogspot.com/2013/05/robert-kubica-w-rajdzie-korsyki-live.html http://eurosport.onet.pl/relacje/na-zywo/5516994,komentarze-na-zywo.html === po 4 OS-ach, zmiana lidera (Breen złapał kapcia) 1) Kubica 2) Bouffier +7,5 3) Kopecky +8,8 4) Sarrazin +38, 9 5) Breen +56,7 Edytowane 17 Maj 2013 przez Laptok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maaaziu 49 Napisano 18 Maj 2013 Btw dzisiaj Massa śmigał po ulicach Warszawki, był ktoś z forumowiczów? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 18 Maj 2013 Ja byłem, ale co najwyżej w robocie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 18 Maj 2013 Ja byłem :) Felipe in stolica :) Terry Grant, cuda wyczynia ten człowiek :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal_woz00 5 Napisano 19 Maj 2013 Tez byłem autograf zdobyłem ;))) moze pózniej tez filmiku wrzuce ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RandyOrtonRKO 50 Napisano 19 Maj 2013 Ja byłem, specjalnie przejechałem pół polski, ale nie mogłem przepuścić takiej okazjii - ulubiony kierowca i to w dodatku z Ferrari <3 Coś niesamowitego :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maaaziu 49 Napisano 19 Maj 2013 Kurde, jak teraz oglądam te filmy matamana to żałuję, że się nie wybrałem :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 26 Maj 2013 No i po wyścigu. Trochę nudny, szczególnie pierwszy wyjazd SC. Chociaż Maldonado zawinął się pięknie wokoło tych band. Strasznie słabo Ferrari. Widać, że temu bolidowi tego typu tory nie pasują. Aż się boję przed Singapurem. Ale do tego daleko jeszcze. Za to najbardziej cieszy mnie odpadniecie Pereza. To co ten bolec wyczynial to tragedia. I jeszcze potem pretensje że gość którego wypychal musiał scinac i żeby mu pozycję oddać. Ferrari niepotrzebnie oddało pozycję, bo tam Alonso nic nie zawinił. Gdyby tam była banda to by Perez został skasowany łącznie z Alonso. Rozumiem, że w F1 wystarczy przed zakrętem wbić przed drugi bolid i można go śmiało wypchnąć, to jeszcze mu pozycję oddadzą... Ale sprawiedliwości stało się za dość i frajer nawet do boksu nie był w stanie zjechać. Wiele nauki przed tym amatorem jeszcze. Niech uczy się pokory smarkacz. Co by nie było to końcówka juz strasznie męcząca. Prawie zasypialem. Liczę, że na Kanadzie znów będą emocje. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RandyOrtonRKO 50 Napisano 26 Maj 2013 Wyścig bardzo nudny, dawno takiej procesji nie było. Zawsze miło popatrzeć na latające kawałki z carbonu, ale nawet to nie uratowało tego wyścigu :P Nie wierzyłem w Mercedesa, ale jednak, Rosberg miał świetne tempo przez cały wyścig, i zasłużył na to zwycięstwo. Perez odwala, Maldonado i Grosjean się rozpieprzyli, czyli normalka. Perez powinien zostać ukarany za te wybryki, zepsuł wyścig Kimiemu... Szkoda Massy, ogromny pech, dobrze że mu się nic nie stało. Napewno nie popełniłby 2 razy takiego samego błędu, więc to pewnie jakiś problem z samochodem. Tak się dzisiaj wynudziłem, że nie mogę się już doczekać Kanady :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 1 Czerwiec 2013 Świetny Kubica - http://sport.tvn24.pl/rajdy,131/swietny-kubica-pod-akropolem-szybszy-od-wrc,329695.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laptok 529 Napisano 3 Czerwiec 2013 (edytowane) Piękna sprawa, pierwszy raz w historii Polak wygrywa rajd w II klasie WRC (obecne WRC-2 / poprzednio SWRC) w Mistrzostwach Świata! :biggrin2: http://www.youtube.com/watch?v=dNatzFO6CDA&feature=player_embedded http://www.youtube.com/watch?v=hSUlPo5TFKM Edytowane 3 Czerwiec 2013 przez Laptok 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 3 Czerwiec 2013 No nie taki pierwszy Kosciuszko juz wygrywal rajdy zaliczane do mistrzostw swiata w klasach jwrc i pwrc :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laptok 529 Napisano 3 Czerwiec 2013 (edytowane) Pomijając juniorów, pwrc to obecne wrc-3, czyli jednak "klasa" niżej, natomiast wrc-2 wywodzi się z swrc - a tutaj Kościuszko najwyżej był 3 :P ale fakt, powinienem odnieść się do zwycięstwa w konkretnej klasie, w tym przypadku WRC-2/SWRC - i tutaj Kubek dzierży palmę pierwszeństwa Co do WRC, to chyba rekord należy do Hołka - 6 miejsce w rajdzie Polski Edytowane 3 Czerwiec 2013 przez Laptok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach