bbyykk 0 Napisano 26 Styczeń 2009 no to mnie chłopie troszkę zdołowałeś bo widzę że mój preorder będzie raz ukończony i odłożony na półkę ehhh jednak mogłem zamówić bardziej lepszy tytuł no ale nauczę się na przyszłość że Preorderow lepiej nie kupowac... Także zgodzę się z tym co napisał PROT że Capcom się zatrzymał na wersji PS2... A szkoda bo tytuł ma ładną historie za Sobą a teraz tak go skopali... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PROT 1 Napisano 26 Styczeń 2009 (edytowane) Jest to moja subiektywna ocena. Tobie może sie podobać, zagrasz w demo to sam zobaczysz czy ci odpowiada Cooperative moze uratuje tą gre jutro spróbuję Brak mozliwości poruszania sie z bronią, słaba inteligencja przeciwnikow to dla mnie podstawowa wada Ta gra to przede wszystkim grafika nic wiecej Ps. Inne opinie: http://polygamia.pl/Polygamia/1,95335,6201...ent_Evil_5.html Edytowane 26 Styczeń 2009 przez PROT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bbyykk 0 Napisano 26 Styczeń 2009 A myślałem że wzięli przykład z Dead Space i zrobili że można się ruszać celując a tu jednak lipa :/ Kolejny tytuł na którym się zawiodłem pierwszy nowy PoP teraz RE heh niedługo przestane się oglądać za kolejnymi Odsłonami gier mające w Tytule 2,3...13 xD Jednak nowe pomysły na Gry są bardziej Udane Przykład: LBP, ME xD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiopuchatek 0 Napisano 26 Styczeń 2009 Przecież od dawna było wiadome, że sterowanie się nie zmieni i nie będzie można chodzić strzelając/strzelać chodząc. Skąd nagle takie zaskoczenie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SDRaid 100 Napisano 26 Styczeń 2009 (edytowane) Jedna gra mniej do kupienia :banana: A tak na poważnie, to szkoda gry, bo miała potencjał. Huh, a dla niej odpuściłem sobie Dead Space :blink: Misiek --> Ale nie każdy siedzi w świecie gier poza graniem, tak jak ty :ok: EDIT: Nie dziwią was wysokie oceny wstępne czasopism i określanie gry naprawdę solidna pozycją? W wielu nawet nie wspominają o sterowaniu!! Edytowane 26 Styczeń 2009 przez SDRaid Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PROT 1 Napisano 26 Styczeń 2009 (edytowane) "misiopuchatek" http://archiwum.polygamia.pl/resident-evil...nowe-sterowanie Jak autor tego tekstu na to liczyłem Jeszcze jeden link z tego forum: http://www.ps3site.pl/forum/index.php?show...aded&start= Edytowane 26 Styczeń 2009 przez PROT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Accoun 0 Napisano 26 Styczeń 2009 (edytowane) Przecież od dawna było wiadome, że sterowanie się nie zmieni i nie będzie można chodzić strzelając/strzelać chodząc. Skąd nagle takie zaskoczenie? Mnie to na przykład z kolei cieszy, więc są osoby, które z nowego sterowania by się raczej nie ucieszyły. I nie zdziwiłbym się, gdyby było ich naprawdę wielu... Edytowane 26 Styczeń 2009 przez Accoun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PROT 1 Napisano 26 Styczeń 2009 "Accoun" Dlatego jednym bedzie sie podobać drugim nie. Ja osobiście liczyłem na jakis przełom w sterowaniu. A grafika to nie wszystko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymuR93 55 Napisano 27 Styczeń 2009 Sterowanie jest OK. 2 luty demko więc zobaczymy jak im poszło z nowym RE :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiopuchatek 0 Napisano 27 Styczeń 2009 Misiek --> Ale nie każdy siedzi w świecie gier poza graniem, tak jak ty :ok: Oj tam od razu siedzi :D Ile to już części RE było z niezmienionym inventory i sterowaniem. Naprawdę były malutkie szanse na jakieś zmiany poza grafiką. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigi_PL 0 Napisano 27 Styczeń 2009 Właśnie skończyłem demo i gra jest po prostu niegrywalna Gdzie jest demo do pobrannia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PROT 1 Napisano 27 Styczeń 2009 xbox live Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 27 Styczeń 2009 Dopiero 2 lutego będzie na PSS. Opinie są takie, że to jest RE4 w nowej oprawie graficznej. Czyli... rozczarowanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGpl 1 Napisano 27 Styczeń 2009 Dopiero 2 lutego będzie na PSS.Opinie są takie, że to jest RE4 w nowej oprawie graficznej. Czyli... rozczarowanie? Ależ skądże! Ja już to dawno podkreślałem,że to RE4 w nowej oprawie,ale dla mnie to akurat zaleta a nie wada,bo przy RE4 bawiłem się świetnie"matado" :cool: dzisiaj powinienem w końcu mieć demko z Xbox Live :whistling: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymuR93 55 Napisano 27 Styczeń 2009 (edytowane) A ja wyczytałem, że demo jest już troche na Japońskim PSS i z trudem sie tam zalogowałem, tylko gdzie to demo pieprzone jest.... Powiedzcie mi jak to znaleść? Edytowane 27 Styczeń 2009 przez szymuR93 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAATSS 2 Napisano 27 Styczeń 2009 (edytowane) Grałem już w demo na X360 i muszę stwierdzić, iż IMO gra lepiej wyglądała na trailer'ach. Nie chodzi mi tutaj o grafikę tylko o klimat. Ani trochę straszne. Zombie poruszają się bardzo powoli gdy są w pobliżu, ale jak za3niemy uciekać to one za nami biegną i potem zwalniają. Tworzy to taki śmieszny efekt. Udało mi się dorwać ShotGun'a i po 1 strzale w kolesia, który stał za drzwiami... drzwi się rozleciały a koleś odleciał ze 3 metry zalewając się krwią. Gdy mamy mało życia to nasza partnerka nam daje zastrzyk i znowu możemy się rzucić na bandę murzynów. Zupełnie nie realne... To tyle jak na to krótkie demko. Edytowane 27 Styczeń 2009 przez MAATSS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiopuchatek 0 Napisano 27 Styczeń 2009 (edytowane) szymuR93 i nikt o tym w dużych portalach nie pisze? Moze chodziło o japoński xbl? MAATSS właśnie ta czkawkowa mobilność mnie wkurza w tym residencie. Jednak co zombie to zombie... Edytowane 27 Styczeń 2009 przez misiopuchatek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DaraS 506 Napisano 27 Styczeń 2009 Udało mi się dorwać ShotGun'a i po 1 strzale w kolesia, który stał za drzwiami... drzwi się rozleciały a koleś odleciał ze 3 metry zalewając się krwią. Dziwisz się? Może dlatego że moc shotguna znasz tylko z gier. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAATSS 2 Napisano 27 Styczeń 2009 (edytowane) Odezwał się ten co w Marines służył<haha>. Koleś opisałem to co widziałem. Jedyna rze3, która w tym demie fajnie wyglądała. BTW - jak ci się nie podoba to nie 3ytaj i nie 3epiaj się innych jak masz zły dzień. A może jesteś rzeźnikiem z zawodu i masz takie upodobanie -zabijać świniaki z grubej rury, że tak się dumnie wypowiadasz i komentujesz? <haha> Edytowane 27 Styczeń 2009 przez MAATSS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bbyykk 0 Napisano 27 Styczeń 2009 A nie lepiej takie sprawy na priv walić a nie tu???? a tak btw. żeby nie było offtopa Ci co grali na klocku w demo niech się wypowiedzą jak się gra w Trybie CO-OP ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymuR93 55 Napisano 27 Styczeń 2009 Chociaż demo piątej części Resident Evil hula już w najlepsze w Japonii, nie wiedzieliśmy kiedy dokładnie będzie ono dostępne dla reszty świata. Dzisiaj te wątpliwości zostały rozwiane. Pierwsi w grę zagrają amerykańscy posiadacze Xboksa 360, dla których wersja demonstracyjna powinna być dostępna 26 stycznia tego roku. Użytkownicy PlayStation 3 spoza Japonii będą musieli poczekać nieco dłużej. ŹRÓDŁO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PROT 1 Napisano 27 Styczeń 2009 (edytowane) Offline cooperative jest dobrze rozwiązany. Obraz jest dzielony na dwie połowy cos w rodzaju PIP (dwa telewizorki na jednym ekranie) Kamera jest inaczej ustawiona i gra sie lepiej niz w single po prostu wiecej widać. Tylko jak juz wspomniałem fatalne sterowanie, zwolnienia,mułowatość, zółwie ruchy i zero klimatu. Ustawiam max sensitive a porusza sie dalej wolno a z bronią(celownik) to jakies jaja są Jezeli komus to wszystko nie przeszkadza i interesuje go grafika, to gra jest dla niego . Jeszcze jedno zwłoki nie zostają. PS Normalnie postów juz nie mozna czytac tylko jakaś lista postów w tym temacie Chory pomysł ! Edyt: Przepraszam nie wiedziałem że jest opcja zmiany widoku Edytowane 27 Styczeń 2009 przez PROT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiopuchatek 0 Napisano 27 Styczeń 2009 ŹRÓDŁO Źle to czytasz. Demo jest w Japonii to fakt ale TYLKO na XBL. Teraz będzie w US ale TYLKO na XBL. Na PSN dopiero 5 lutego. Normalnie postów juz nie mozna czytac tylko jakaś lista postów w tym temacieChory pomysł ! Zmień sobie na górze po prawej. Opcje/standardowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarczowiec 0 Napisano 27 Styczeń 2009 nie zawiodłem się sciągnąłem demko z xbl i gra kopie cyce !!! jest dość trudna non stop szczypiesz się z amunicją. oprócz tego koxiarsko zrobiono walke z piłą ale nie bede spoilowal dema goście wybiegają z każdej strony a AI naszej partnerki jest na wysokim poziomie. oczywiscie cpu nie zastapi gry w cooperative ktora jest super szkoda tylko ze natrafia sie na pokemonow ktorzy nie wspolpracuja tylko lataja na pale i gina zbierając całą amunicję ( z naciskiem na giną) jak dla mnie must have POLECAM ściągnąć demo i się przekonać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PROT 1 Napisano 28 Styczeń 2009 (edytowane) Bardzo dobrze, że są różne opinie na temat tej gry, jednym sie podoba drugim nie. Dlatego warto samemu sprawdzić Nie wszyscy grali w "Resident Evil 4" więć mogą później żałować wydanych pieniędzy Dam wam przykład grywalności(gameplay) walki nożem. Musimy najpierw podejść do gościa na odpowiednią odległość i wtedy możemy wyciągnąć nóż i zadać cios. Kiedy odsunie się od nas o kilka centymetrów musimy schować nóż, podejść jeden krok ,znowu wyciągnąć nóż i uderzyć. To jest właśnie Gameplay według "Capcomu" Druga sprawa która denerwuje to przycisk akcji uderzenie np: ręką. Na ekranie pojawia nam sie info, że własnie teraz i w tej danej chwili możemy kolesiowi pociągnąć z buta. Inaczej sie nie da. Nie ma informacji, nie ma kopa. Choć ani ja ani przeciwnik nie zmieniliśmy praktycznie pozycji względem siebie nic to nie zmienia. "Capcom po prostu nie życzy sobie abym walił bez pozwolenia. Wtrącają mi się do gry i mówią co mam robić a co nie. Edytowane 28 Styczeń 2009 przez PROT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach