Skocz do zawartości
Emir

Resident Evil 5

Rekomendowane odpowiedzi

wlaczylem sobie cooperative Nie wiem dlaczego mam dwa okienka. na niektórych filmikach z youtube widac ze ekran w cooperative jest podzielony na 2 czesci i rozciagniety.

Gra mi sie podoba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze to nie moje klimaty ale coop jest zarąbisty :) właśnie przeszedłem demko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było to do przewidzenia, przecież to jest zmodernizowana 4 cześć czyt więcej zręcznościówki niż realizmu.

Mam nadzieje że chociaż zagadki nie są na poziomie 3-cio klasistów :turned:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ile w ogóle są

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobrze...ściągnąłem, zainstalowałem i co ?

I jest średnio. Ot zwykły trzecioosobowy shooter, z piękną grafiką i muzyką. Sterowanie to klapa. Bohater chodzi sztywno, druga klapa to to, że nie można strzelać z biegu, trzecia klapa to nóż, którym można atakować tylko w miejscu. Ciężko mówić o klimacie w demie, aczkolwiek takowego tutaj brak :) Zwykłe nawalanie do zombiaków, a przestraszyć się niema za bardzo gdzie... Dobrze wypada partnerka i podoba mi się komunikacja między bohaterami.

Generalnie gra całkiem przyjemna, jednak sterowanie skutecznie utrudnia życie ;/ . Fanem serii nie jestem, lubię tylko filmy, ale wydaję mi się że ta gra to tylko skok na kasę podpierany legendarnym tytułem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś z was taki problem że nie umie dołączyć się do czyjejś gry ?? Zawsze wyskakuję mi error :/ za to gdy tworzę grę wszystko jest w najlepszym porządku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jeszcze mam wrażenie jakby trochę gra przycinała W pewnych momentach poczułem się jakbym grał na PC :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche teraz dłuzej pograłem i musze powiedziec że :

- jak na Survival Horror to ta cześć Residenta troche słabo , nie czuje strachu ani dreszczu na plecach w czasei gry nie to co w RE4 i RE3. ale co wy chcecie , udostępnili nam dwie lokacje wszystko dzieje sie w dzien, gdzie wy tu chcecie strach to tylko demko , pewnie bedzie lepiej w pełnej.

- jeżeli chodzi o akcje w grze to świetna , szybko wszytko się dzieje , mnustwo przeciwników. Grafika podobna do re4 . nieznacznie poprawili. Co wy chcecie od tych zombie , oni musza byc tacy tępni w koncu to zombie nieee !!! ? Ich siła polega na tym że jest ich sporo. 

-Co-op to naprawde coś fajnego ,

PS. Nie rozumiem czemu niektórzy piszą tu o złym sterowaniu , to nie jest jakis tam debilny shooter, to Survival Horroor , robi to swietny klimat ze nie mozna np przeładowywac w biegu itp. Przyzyczajenie do tego sterowania tra 15 min i potem bahama. JESTEM PEWNY ZE W FULL wersji bedzie super, ja napewno kupie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hah to mam z czego zacieszać że gra szybko z tanieje xD jak tak dużo osób marudzi ;P ja kupuje grę tylko dla Co-op'a ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dużo osób marudzi bo myli serie Resident Evil z jakimis debilnymi shooterami typu Battlefield 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem w 4 a 5 to praktycznie to samo tylko że inny klimat... kaszana :fool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EEe to samo ? grafika napewno nie ta sama , a tak wogóle to zagrałes dwa 5 minutowe epizody w RE5 , to na jakiej podstawie mowisz że to samo :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja przeszedłem oba ale powiem że gra jest dość trudna :P na trzecim razem udało mi się xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale spie*rzyli tą grę. Sterowanie po prostu archaiczne, grafika słaba, zachowanie przeciwników jest tak komiczne.

Sheva też nie taka piękna. Jedyne, co na poziomie to animacja, ale sprawdzę ją wieczorem, jak ochłonę po tym beznadziejnych 10 minutach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zapomnijcie, że demo to nie wydanie końcowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie zapomnijcie, że demo to nie wydanie końcowe.

Tak się tylko mówi :P

Pokaż mi grę, gdzie by coś zmienili po daniu dema. Aczkolwiek po fali krytyki Capcom podobno ma dać opcję "run and gun" w finalnej wersji. Nie za bardzo w to wierzę, no ale może jakimś cudem uratują tego paciaka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pokaż mi grę, gdzie by coś zmienili po daniu dema.

MotorStorm: PR, SilentHill (nadal kicha) znalazło by się tego, w końcu dema wypuszcza się również po to aby gracze wychwicili bugi/niedopracowania które zostają poprawione w finalnej wersji :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O boże , po tych wszytskich wypowiedziac widze że 90% z was nie ma pojecia czym jest Resident Evil. 

ps. lol że sterowanie okazało sie dla was za trudne :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie się wypowiadają, że np Uncharted: Drake`s Fortune demo jest fatalne i pewnie wielu odepchnęło od tego produktu. Demo to demo. Wiadomo, że nie jest miło grać w demo które zniechęca cię do zakupu ale to już polityka firm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się, demko U:DF mnie odepchnęło straszliwie,ciągle tylko strzelanie i zabijanie...a finalny produkt był cud,miód i orzeszki.

Łączmy się w wieże że capcom jeszcze uratuję ten produkt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również podzielam tą opinię.

Pisaliście że z fizyką jest troche na bakier, zombie latają jakby nie było grawitacji, nie wiem czy to wina tego że mam japońską wersję ale ja nic podobnego nie zauważyłem a przeszedłem już po 4 razy każdą z plansz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DaraS to strzelaj w brzuch to zobaczysz :) Ja właśnie grałem w Co-Op z jakimś ludkiem przez net i bardzo przyjemnie się grało. Chociaż mylą mi się guziki (przez te durne sterowanie) to gra się płynnie. Podobają mi się te akcje z Shevą, że musisz jej pomóc coś przeskoczyć, albo coś. Za sterowanie i ultra nie realne zachowanie zombi daje 6/10 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Łączmy się w wieże że capcom jeszcze uratuję ten produkt.

wydaje mi sie, że słownik ortograficzny jeszcze nikomu nie zaszkodził.

A o jakie wieże ci chodziło??

LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Och... sory, chodziło mi o wiarę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi