Skocz do zawartości
Emir

Resident Evil 5

Rekomendowane odpowiedzi

Oki, możemy spróbować z tym zaproszeniem na PRO, ja będę dzisiaj po 20 on-line ale gdzieś tylko z 1,5h. Jak będziesz to chętnie bym spróbował chociaż chapter 1-1 przejść - on jest krótki więc wiele nie ryzykujemy :thumbsup:

Ostrzegam: straszny ze mnie noob w RE5, nie mogę ogarnąć tego celowania z ukosu :unsure: poza tym strzelanie i brak możliwości poruszania się jednocześnie też mnie wykańcza :) Uzbrój się w cierpliwość. Szybko się uczę jednak i pewnie po 2 chapterach będzie git.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie musisz przechodzić veterana, wystarczy że zagrasz z kimś na PRO, wtedy Tobie automatycznie tez się odblokowuje ten poziom. Jeśli grasz z kimś online to zalicza rozdziały, pod warunkiem iż host nie zerwie gry przed planszą z podsumowaniem rozdziału - wtedy wykonuje się automatyczny sejw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo coś o RE6?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... zalicza rozdziały, pod warunkiem iż host nie zerwie gry przed planszą z podsumowaniem rozdziału - wtedy wykonuje się automatyczny sejw.

I tu jest "pies pogrzebany" gościu do którego się dołączyłem wylazł podczas cutscenki zakańczającej rozdział :( save'a nie było, :unsure: No ok to nauczka za granie z Niemcami, wojnę przegrali i teraz się mszczą na PSN na Polakach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będziesz chciał to służę pomocą w RE5, jam nie Niemiec nie wyjdę za wcześnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja nie cierpię Komarów :verymad: ;) - wyślę ci dzisiaj invite'a na PSN z dopiskiem RE5 ... Dzięki

Ogólnie to Panowie potwierdzam Wasze wersję i dzięki za wskazówki; wyszukałem wczoraj serwerów z chapterem 1-1 i bez problemu dołączyłem do serwera PRO. Po przejściu levelu zaliczyło mi w statsach PRO pomimo że nie miałem zaliczonego Veterana, :thumbsup:

Dzięki za podpowiedź, zaczynam powoli ogarniać to celowanie i jest coraz przyjemniej. Aha, czy w PSS można kupić jakieś dodatki które uprzyjemniają grę? Uniform, broń, itp? W niektórych tytułach (dead space) można sobie dokupić jakieś bajery i automatycznie mamy je od ręki dostępne ... :sweat:

:ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy w PSS można kupić jakieś dodatki które uprzyjemniają grę? Uniform, broń, itp? W niektórych tytułach (dead space) można sobie dokupić jakieś bajery i automatycznie mamy je od ręki dostępne ... :sweat:

Niestety tu nie mamy takich luksusów :), większość skórek, broni i innych bajerów dostajemy po przejściu gry, ale żeby zdobyć np: Nieskończoną amunicje do RPG musimy przejść grę poniżej 5 godzin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo coś o RE6?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja nie cierpię Komarów :verymad: ;) - wyślę ci dzisiaj invite'a na PSN z dopiskiem RE5 ... Dzięki

Ogólnie to Panowie potwierdzam Wasze wersję i dzięki za wskazówki; wyszukałem wczoraj serwerów z chapterem 1-1 i bez problemu dołączyłem do serwera PRO. Po przejściu levelu zaliczyło mi w statsach PRO pomimo że nie miałem zaliczonego Veterana, :thumbsup:

Dzięki za podpowiedź, zaczynam powoli ogarniać to celowanie i jest coraz przyjemniej. Aha, czy w PSS można kupić jakieś dodatki które uprzyjemniają grę? Uniform, broń, itp? W niektórych tytułach (dead space) można sobie dokupić jakieś bajery i automatycznie mamy je od ręki dostępne ... :sweat:

:ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja:

Jak będziesz chciał to w sobotę/niedzielę - prócz wieczorów, mogę Ci pomóc w RE5. Razem zaliczymy szybko - poniżej 5 godzin kampanię i dostaniesz Infinity Bazooooka, a z tym życie staje się prostsze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomo jesteś chętny na wspólną grę? (Tak w okolicach 20.30) - mam infinity rpg więc będzie łatwiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jeżeli ktoś jest chętny do gry do czekam na zaproszenie z dopiskiem re5 :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomo jesteś chętny na wspólną grę? (Tak w okolicach 20.30) - mam infinity rpg więc będzie łatwiej

Witam. Jeżeli ktoś jest chętny do gry do czekam na zaproszenie z dopiskiem re5 :thumbsup:

Wyślę Wam Panowie dzisiaj invite'a, nie umiem się jednak zdeklarować na konkretny termin - jak będziemy on-line to najwyżej się zgadamy na PSN. Dzięki za chęć pomocy. Pozdr :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

poszukuję partnera do gry i zdobycia trofeów. Głównie teraz poluję na War Hero jeśli chodzi o multiplayer, bo nie chce mi się przechodzić samemu gry po raz setny. Dobrze by było z kimś też znaleźć wszystkie skarby i odznaki BSAA, w dwójkę i szybciej, i raźniej.

Mam już odblokowany poziom Profesional i nieskończoność amunicji.

Mój nick na PSN - BagoniQ

najczęściej gram od godziny 20 do 24

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. nie wie ktoś może czy savy z podstawowej wersji gry bedą działać z wersją Gold?

2. czy w wersji Gold są tylko 2 dodatkowe rozdziały czy również i tryb versus - a może i coś jeszcze?

3. czy w tryb versus można grać na split screenie (2 osoby na jednej konsoli? może wiecej osob sie da?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. nie wie ktoś może czy savy z podstawowej wersji gry bedą działać z wersją Gold?

2. czy w wersji Gold są tylko 2 dodatkowe rozdziały czy również i tryb versus - a może i coś jeszcze?

3. czy w tryb versus można grać na split screenie (2 osoby na jednej konsoli? może wiecej osob sie da?)

1. Savy z podstawowej gry najprawdopodobniej nie działają.

2. W wersji Gold dostępne są wszystkie dodatki, które są możliwe do pobrania na PS Store.

3. Nie, nie można grać na split screenie, jedynie przez internet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda mialem kiedys RE5 i chcialem sobie teraz GOLD kupic ale jak nie dzialaja to odpada bo nie chce mi sie wszystkiego od nowa robic :confused:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właśnie zastanawiam się nad kupnem wersji Gold. Chętnie zacznę wszystko od nowa ale się zastanawiam czy dużo osób w to gra jeszcze. Interesuje mnie gra tylko w multi, najlepiej z polakami. Podstawową wersję ukończyłem chyba z 5 razy ale chetnie wróce do tej gry jeszcze raz + oczywiście dodatkowe epizody. Czy trofea różnią się od tych z podstawowej wersji ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Resident Evil 5 nie miałem, ale w instrukcji od wersji Gold można wyczytać:

"Saved data from the Resident Evil 5 game can be transferred and used in the Resident Evil 5 Gold Edition"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Ja mam tkaie pytanie, czy jak kupie te dodatki na koncie US to czy beda one dzialaly z EU wersja RE5?? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Resident Evil 5 nie miałem, ale w instrukcji od wersji Gold można wyczytać:

"Saved data from the Resident Evil 5 game can be transferred and used in the Resident Evil 5 Gold Edition"

hehehe to juz sam nie wiem chyba do CAPCOMU napisze zeby wiedziec na 100% bo nawet na innych forach w tym zagranicznych jedni pisza ze jest ok inni ze nie dziala im :scare:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzialaja, ale ta stara wersja residenta musi byc zaktualizowana do najnowszej wersji - wowczas dochodzi do konwersji sejwa i jest on rozpoznawany przez wersje gold. jesli sejw pochodzi od starszej wersji residenta, nie bedzie on dzialal z wersja gold.

takie info dostalem, osobiscie nie sprawdzalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha rozumiem czyli po wydaniu golda byla pewnie jakas aktualizacja do RE5 aby to umowzliwic :thumbsup:

Dla informacji dla innych użytkowników:

Capcom mi odpisał że savy bedą działać jeśli gra została zupdatowana i regiony muszą się zgadzac :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuje osób obecnie zainteresowanych graniem na PRO ... gram pierwsze podejście i od razu na Profesional ... Nie ma lekko bo nie mam bajerów typu Bazooka, nielimitowanej amunicji i innych udogodnień. Przechodzenie tego z komputerem jest mało przyjemne z uwagi na niski poziom rozgarnięcia i śmierć zazwyczaj w najmniej oczekiwanym momencie :confused:

Osoby zainteresowane wspólnym graniem prośba o invite'a na PSN z dopiskiem RE5, ewentualnie dopisanie się pod postem a wtedy ja wyślę zaproszenie ...

Mam HS czyli pełna komunikacja on-line zapewniona :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi