Skocz do zawartości
george

Dlaczego warto kupić PS3 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Tu chodzi o konkurencję, jest Microsoft i Sony, więc walczą jakoś o klienta, Nintendo to inny rynek. Jeśli zniknie Xbox albo Playstation na 2-3 lat i na rynku będzie tylko jedna konsola, przez co będą gry tylko na jedną platformę, przez to zrobi się monopol, a wtedy jak gra będzie kosztować 500zł, to ją kupisz? Dlaczego internet w Polsce był kiedyś kosmiczni drogi? zresztą jest nadal...

Czyli zgadzasz sie z moim stwierdzeniem ze z marketingowego punktu widzenia to dobry pomysl Niestety nie z punktu widzenia konsumenta, ktory co 2 lata musialby nowa konsole kupowac, jesli chcialby grac w najladniej wygladajace gry...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory że się wtrącę, ale kiedyś weszłem na stronę sony, nie play'a i było w newsach, że zrobili jakieś zebranie i mieli gadać o nowych technologiach czy coś tyakiego i była wzmianka o PS4, czyli sony już patrzy przyszłościowo, niewiem czy już rozpoczeły się plany nad tą konsolą, ale puki co PS3 zaczyna pokazywać swój potencjał, mimo że niejest dosyć dobry technologicznie, ale podobnie było z PS2 i X350, ps2 miał słabszy sprzęt, ale był lepszy graficznie od X350.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[...] ale był lepszy graficznie od X350.

Gdzie mogę kupić X350? Pytam, bo to ważne dla mnie, gdzie mogę dostać X350? iksss czysta pieńciesiont prosze raz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gdzie mogę kupić X350? Pytam, bo to ważne dla mnie, gdzie mogę dostać X350? iksss czysta pieńciesiont prosze raz!

To musi być jakiś stary model. Poprzedni Xbox się nazywał Xbox 359 a następny będzie się nazywał Xbox 361. Aż trudno uwierzyć że to już 360-ta generacja Xboxa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
podobnie było z PS2 i X350, ps2 miał słabszy sprzęt, ale był lepszy graficznie od X350.

Boze jak mozna pisac takie głupoty

Jest "Xbox" i "xbox 360"

A graficznie niektóre gry z "xboxa" wygladają jak dzisiejsze na PS3 i 360-ke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zagłebialem sie powaznie w temat ale po paru postach widze ze na całe szczęście

Dodam od siebie że warto kupić dla MGS4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS3 warto kupić ponieważ jest nietknięte przez Billa GEJtsa, Jedyny syf pojawia się przez ludzi z UbiSoftu

Nie trzeba rozbudowywać jak np Pc ani oddawać co hwilę do serwisu jak Xbox'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Potęga CELL też juz się kończy, 2 lata procek na rynku, Core i7 (Nehalem) zapuka w listopadzie...

Nehalem ma być baaardzo mocny, przyznam, ale jak wyjechałeś z tym "Potęga CELL też już się kończy" to nie powiem...

Nie ma gry, która by choćby w 70% wykorzystała moc Cell'a (nawet GTA IV, MGS4, czy nadchodzące LBP, czy CoD5)!!!

P.S.

Poprawiłem swojego posta, który wyjątkowo musiałeś "omówić" - chociaż w niektórych punktach nie miałeś racji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ale wytlumaczcie mi jedno, czemu sluzyc ma ten topic? Czy mam kogos zachecic do kupna, czy moze rozpoczac kolejna wojne fanboyow?

Arab mial mianowac nowych moderatorow ale pewnie zaraz po tym jak dostali odznaki to sie zwineli ;/

Mialo sie zmienic wiele na tym forum, a nie ma zadnych zmian.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PS3 warto kupić ponieważ jest nietknięte przez Billa GEJtsa, Jedyny syf pojawia się przez ludzi z UbiSoftu

Nie trzeba rozbudowywać jak np Pc ani oddawać co hwilę do serwisu jak Xbox'a

To Bill programuje Xboxa? I robi na niego gry? Lol. Może jeszcze je serwisuje ze śrubokrętem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno wkłada coś od siebie do konsolki bo inaczej X byłby mnie awaryjny

Billowi i jego teamowi z MS WSTĘP WZBRONIONY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie ma gry, która by choćby w 70% wykorzystała moc Cell'a

"Cell" nigdy nie bedzie w 100% wykorzystany bo pewnie połowa jego mocy nie ma nic wspólnego z grami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
"Cell" nigdy nie bedzie w 100% wykorzystany bo pewnie połowa jego mocy nie ma nic wspólnego z grami

AMEN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i powiedział to największy fanboj x360 na tym forum....wiadomo ty to wiesz najlepiej..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"bo pewnie" takie coś to tylko Sony wie, ty o tym nie wiesz i nie decydujesz, 1 rdzeń jest na XMB z tego co wiem a reszta na gry więc ten procent z pozostałych rdzeni teoretycznie zostanie wykorzystany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od piątku nowe ceny Xboxa 360.

Arcade spada z 777zł na 669zł, Pro z 999zł na 899zł a Elite z 1399zł na 1099zł. Ciekawe kiedy Sony da w końcu jakąś sensowną obniżkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Od piątku nowe ceny Xboxa 360.

Arcade spada z 777zł na 669zł, Pro z 999zł na 899zł a Elite z 1399zł na 1099zł. Ciekawe kiedy Sony da w końcu jakąś sensowną obniżkę.

Do Xbox'a360 dokup Blu Ray'a to ciekawe czy ci wyjdzie sensowna cena... ciekawe czemu wy tego nie zauwazacie... PS3 80gb 1350zl, Xbox Elite 1099zl. Wniosek: za 250 zl masz naped Blu Ray. Drogo? Chyba tylko dla ciebie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Do Xbox'a360 dokup Blu Ray'a to ciekawe czy ci wyjdzie sensowna cena... ciekawe czemu wy tego nie zauwazacie... PS3 80gb 1350zl, Xbox Elite 1099zl. Wniosek: za 250 zl masz naped Blu Ray. Drogo? Chyba tylko dla ciebie...

A po co mi napęd bluray w Xboxie? Tylko na PS3 wychodzą na niego gry. A filmów nie chcę oglądać. 250zł za bluray x2? DROGO! Na alegro mam za 270zł bluray 4x. A pozatym czemu porównałeś cenę z najdroższym Xboxem. A PS3 80GB kosztuje 1500zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaz mi fotke swojej kolekcji filmow Blu-Ray.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ze ktos korzysta z Blu-Ray'a to musi miec kolekcje odrazu ? moze wypozycza/oglada/oddaje itd tu nie ameryka filmy groszy nie kosztuja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napęd nie musi służyć tylko do filmów. Ja np. ciesze się, że nie będę musiał pewnie nigdy zmieniać płyt podczas gry, albo usłyszeć tekstu, że tekstury będą obcięte bo się na DVD nie mieszczą. Albo jak wyjdzie film BD który bardzo mnie interesuje (np. Star Wars w HD) to wiem, że wystarczy, że kupię sobie płytkę, włożę do konsoli i spokój, nie muszę kupować nowego odtwarzacza za 1000zł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOLOLO

A po co mi napęd bluray w Xboxie? Tylko na PS3 wychodzą na niego gry. A filmów nie chcę oglądać. 250zł za bluray x2? DROGO! Na alegro mam za 270zł bluray 4x. A pozatym czemu porównałeś cenę z najdroższym Xboxem. A PS3 80GB kosztuje 1500zł.

no racja po co kupywac nowy sprzet, po co wogole sie technika rozwija ? nie lepiej caly czas korzystac z czarno bialych telefonow nESow komputerow na korbke i kalkulatorow na pedaly? xD smiechu warte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
LOLOLO

no racja po co kupywac nowy sprzet, po co wogole sie technika rozwija ? nie lepiej caly czas korzystac z czarno bialych telefonow nESow komputerow na korbke i kalkulatorow na pedaly? xD smiechu warte

Ale mi bluray do niczego na razie niepotrzebne. Podobno dopiero w 2011 roku większość ludzi będzie oglądać filmy na bluray a nie na dvd. Wtedy będzie można kupić odtwarzacz stacjonarny za 200zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.