Skocz do zawartości
Emir

Batman Arkham Asylum

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem. Jestem dopiero na początku gry, w pomiesczeniu, w którym został wypuszczony trujący gaz. Jestem na platformie skąd widzę 3 wentylatory i nie wiem co mam dalej robić. Może to łatwe, ale poprosiłbym o pomoc.

Musisz włączyć Dedectve Mode i poszukać skrzynek do których dochodzi kabel od wetylatora.

Następnie walisz w skrzynkę batarangiem i tymsamym uruchamiasz wyłączoną klimatyzację.

W tym pomieszczeniu jeśli mnie pamięć nie myli są 2 lub 3 takie wiatraki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz rzucić batarangiem (tak to się pisze?) w panel kontrolny. Najlepiej użyj trybu detective to wtedy będziesz go doskonale widział

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie ma jak są te znaczki jak gram na HARD...

przecież pisałem ze nie wiem bo na hardzie w challenge roomach jeszcze nie grałem. Widać miałem mylne wyobrażenie na ten temat bo jak już napisał reven pokoje są zawsze na normalu. Trochę szkoda :(

Edytowane przez afwi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już mi się udało. Chociaż jak widać nie jest to gatunek dla mnie, bo mam kolejny kłopot. Jestem tuż po pierwszej zagadce Riddlera i mam za zadanie wyjść na ogrody Arkham, tylko, że jedyne wejście, które zauważyłem jest zablokowane. Co mam robić?

No i sorry za to, że się ciągle pytam, ale nie mogę odnaleźć tego wyjścia już od dłuższego czasu.

EDIT: Sorry za to pytanie, już znalazłem.

Edytowane przez Seba1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W razie problemów polecam przeszukanie youtube pod hasłem "batman arkham asylum walkthrough <ewentualnie dodać nazwe zadania/obszar w ktorym jesteśmy>" o wiele bardziej dokładna i szybsza metoda rozwiązywania problemów ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

who cares?

jezeli o mnie chodzi przechodze wlasnie gre na hardzie. i tu musze powiedziec ze gra sie jeszcze fajniej niz na normalu. bardziej sie mozna wczuc bo nie ma juz podpowiedzi w postaci znaczkow na glowami kiedy wciskac kontre itp. zaluje ze od razu na tym poziomie nie gralem, ale zapewne challenge sa latwiejsze i latwiej bylo mi medale pozdobywac :) ostatnie trofeum i platynka ^^ kolejna, bardzo PRZYJEMNA platynka :)

Wydałem swoja opinie , jeżeli co to nie obchodzi to nie odpowiadaj !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy tą grę da się przejść na MEDIUM bez większych kłopotów? tzw akurat batmana chciałem poprostu przejść bo ciekawi mnie pare elementów w tej grze. Jest ona bardzo trudna nawet na easy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lol. Jest ona łatwa nawet na HARD, czasem są tylko momenty nad którymi trzeba popracować troszkę dłużej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydałem swoja opinie , jeżeli co to nie obchodzi to nie odpowiadaj !!!!

informowanie wszystkich ze sprzedales gre to nie "wydawanie" (chyba wyrazanie jak juz co) opinii. nikogo nie obchodzi co zrobisz z gra. no dobra, moze jak zjesz plyte i nakrecisz filmik to kogos to zainteresuje :P

Czy tą grę da się przejść na MEDIUM bez większych kłopotów? tzw akurat batmana chciałem poprostu przejść bo ciekawi mnie pare elementów w tej grze. Jest ona bardzo trudna nawet na easy?

Lol. Jest ona łatwa nawet na HARD, czasem są tylko momenty nad którymi trzeba popracować troszkę dłużej

to zalezy jak dobry jestes w chodzone nawalanki z elementami platformowki. hard jest prosty ale czasami wymagajacy, nieco czesciej niz normal. normal natomiast jest przyjemny, ale jak dla mnie byl ciut zbyt latwy poza przedostatnia walka. easy - nie wiem bo nie podchodzilem ale wnioskujac po normalu jest tak banalny ze sie nie oplaca odpalac jezeli jestes graczem :)

Edytowane przez afwi
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam pytanie do osob ktore zakupily swoja kopie w Polsce. Mianowicie chodzi mi o kolor waszego znaczka PEGI na okladce, w lewym dolnym rogu. W moim miescie otworzyli sklepik z grami, ale znam wlasciciela i mam pewne obawy. Mialem dzisiaj kopie Batmana, nowka w folii, ale znaczek byl z bladozielonym tłem. Z tego co kojarze wszystkie znakowania PEGI sa biale z czarna liczba. Chyba ze batman jest wyjatkiem?? Bylbym wdzieczny za odpowiedz. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest pomarańczowa 16-tka

O, to mnie pocieszyles :) Widocznie bylem w takim ( z powodu otworzenia sklepu z grami w moim miescie), ze nie zauwazylem ze to pomarancz ;) dzieki Yohnny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie ta gra nie wyszła - grafika - możei tekstury i wykonanie postaci jest fajne ale to nie to, inaczej sobie też wyobrażałem gameplay, system walki mi sie zupełnie nie podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli ktos mi powie gdzie mozna w krakowie kupic tą gre to go ozłoce :/ :/ :/ Od równych dwoch tygodni krąże po wszystkich sklepach (empikach, media, saturnach) w krakowie i albo gry nie mają albo juz wysprzedali albo - oczywiscie w empiku - twierdzą, ze gra jeszcze nie wyszła = LOL Pierwszy raz mi sie zdarza zebym gry nie mogl kupic przed, w dniu a nawet po jej premierze :/ :/ :/ O so chozi? Nie wiem kto jest odpowiedzialny za tak mała ilosc kopi przyznanych dla naszego kraju ale tego kogos powinno sie z miejsca zwolnic! Ludzie chcą wydac kase, pchnac gospodarke w czasach kryzysu do przodu a nie daje im sie takiej mozliwosci. To jakis kurwa zart :/

Edytowane przez marcizello

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli ktos mi powie gdzie mozna w krakowie kupic tą gre to go ozłoce :/ :/ :/ Od równych dwoch tygodni krąże po wszystkich sklepach (empikach, media, saturnach) w krakowie i albo gry nie mają albo juz wysprzedali albo - oczywiscie w empiku - twierdzą, ze gra jeszcze nie wyszła = LOL Pierwszy raz mi sie zdarza zebym gry nie mogl kupic przed, w dniu a nawet po jej premierze :/ :/ :/ O so chozi? Nie wiem kto jest odpowiedzialny za tak mała ilosc kopi przyznanych dla naszego kraju ale tego kogos powinno sie z miejsca zwolnic! Ludzie chcą wydac kase, pchnac gospodarke w czasach kryzysu do przodu a nie daje im sie takiej mozliwosci. To jakis kurwa zart :/

Allegro to chyba jedyna twoja opcja, i jaka pewna?

zamiast szukac dwa tygodnie bys sobie zamowil wysylkowo chociazby z Ultimy i juz bys sie gra cieszyl. allegro to nie jedyna alternatywna opcja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale nie o to mi dokladnie chodzilo. Ja wiem, ze z internetu moge sobie zamowic nawet wazę z czasów dynastii ming czy innej...bing. Chodzi o to, ze ja nie chce kupic czegos unikatowego tylko chce kupic gre, ktora bije rekordy sprzedazy na najpopularniejsze konsole na swiecie. A nie moge bo sklepy w polsce albo nie wiedza, ze taka gra w ogole istnieje albo zamowiły nie 1500 tylko 15 (slownie: piętnaście) sztuk, które rozeszły się w przeciągu paru godzin. Studiowałem ekonomie 5 lat i z tego cp pamiętam popyt napędza podaż. W skrócie. Chce wydac moje pieniądze w sklepie i nie daje się mi takiej mozliwosci, co jest dla mnie jakims paradoksem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak z batmanem - ktory nie byl reklamowany jako megamegahit sa takie jaja - to az sie boje myslec co będzie z uncharted 2 i modern warfare 2 :D Dzisiaj mialem jeden egzemplarz w ręku i pluje sobie w brodę ze go nie wziałem :/ Nastepnym razem tego błedu nie popełnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest pomarańczowa 16-tka

O, to mnie pocieszyles :) Widocznie bylem w takim ( z powodu otworzenia sklepu z grami w moim miescie), ze nie zauwazylem ze to pomarancz ;) dzieki Yohnny

0o ? Ja mam czerwona 15. Moze dlatego ze kupilem w dniu premiery? =P Tez mam napisane A class act 9/10 na złotym, i znaczek PSN i napis o excl z jokerem. :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale nie o to mi dokladnie chodzilo. Ja wiem, ze z internetu moge sobie zamowic nawet wazę z czasów dynastii ming czy innej...bing. Chodzi o to, ze ja nie chce kupic czegos unikatowego tylko chce kupic gre, ktora bije rekordy sprzedazy na najpopularniejsze konsole na swiecie. A nie moge bo sklepy w polsce albo nie wiedza, ze taka gra w ogole istnieje albo zamowiły nie 1500 tylko 15 (slownie: piętnaście) sztuk, które rozeszły się w przeciągu paru godzin. Studiowałem ekonomie 5 lat i z tego cp pamiętam popyt napędza podaż. W skrócie. Chce wydac moje pieniądze w sklepie i nie daje się mi takiej mozliwosci, co jest dla mnie jakims paradoksem.

no to masz problem. normalni ludzie jak chca kupic gre i nie moga jej dostac przez DWA TYGODNIE w sklepach to robia zamowienia tam, gdzie egzemplarze sa po to zeby glupio nie czekac tylko grac jak na gracza przystalo. dobra gra, wyprzedala sie w sieciach ktore egzemplarzy byc moze duzo nie mialy, end of story.

Jak z batmanem - ktory nie byl reklamowany jako megamegahit sa takie jaja - to az sie boje myslec co będzie z uncharted 2 i modern warfare 2 :D Dzisiaj mialem jeden egzemplarz w ręku i pluje sobie w brodę ze go nie wziałem :/ Nastepnym razem tego błedu nie popełnie :)

dlatego tez ja mam zamowione przedpremierowo na wspomnianej ultimie, i tylko czekam az kurier przywiezie mi gierki :)

0o ? Ja mam czerwona 15. Moze dlatego ze kupilem w dniu premiery? =P Tez mam napisane A class act 9/10 na złotym, i znaczek PSN i napis o excl z jokerem. :o

na pewno nie dlatego ze kupiles w dniu premiery, gdyz ja rowniez sprawilem sobie gierke w ten dzien (ba, nawet dzien przed przyjechal kurier z paczka) i mam rowniez pomaranczowa 16tke, naklejke na pudelku kolekcjonerki od Cenegi itp. moze nie masz wydania Polskiego tylko jakies inne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czerwone oznakowanie jest pewnie w wersji UK. ONi jako jedyni z calej europy maja inne oznakowania, reszta europy ma PEGI. A usańce mają esrb, i nie mają liczb tylko literki. M - mature (dorosli), E - everyone ( dla wszystkich), T - teen (dla fanów hannah montanah ;) Chodziło mi o jedynie o to że, najwidoczniej okładki już sie zmieniają. I nie są juz tylko czarno białe jak kiedyś. Z tego co śledziłem ten temat, najlepiej chyba zaczać od razu gre na hardzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo. Anglicy i Amerykanie to przede wszystkim duma narodowa. Ale Anglicy byją tych drugich na głowę. Nie zmienią na Euro, bo mają funta. Nie zmienią nigdy ruchu ulicznego na prawostronny, bo to Anglia i to setki innych państw powinny się dostosować do nich. No i znaczki z kategorią wiekową, dla której przeznaczenia jest gra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam można kupić wersje na ps3 z polską okładką czy tylko z angielską

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam można kupić wersje na ps3 z polską okładką czy tylko z angielską

a to ma jakies znaczenie? tak samo jak kolor oznaczenia wiekowego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi