Skocz do zawartości
Emir

Assassin's Creed 2

Rekomendowane odpowiedzi

ej no zaraz mnie coś strzeli zbierałem z poradnikiem 100 piórek i gdzieś mi się 3 zglubiły i sie poddaje drugi raz tego nie robie xD a chcialem platyne strzelic :/

Wejdź w bazę danych i tam masz pióra, a dokładnie gdzie i ile zebrałeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy będą działały z polską wersją. Mam zamiar jutro zadzwonić do Ubisoftu w sprawie patcha i DCL. Na maile nie odpowiadają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja łączyłem lecz nawet nie wiem co z tego wynikło hehe

po połączeniu był charakterystyczny dzwięk że coś odblokowałem (chyba jakieś dodatkowe rzeczy może broni albo coś)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja łączyłem lecz nawet nie wiem co z tego wynikło hehe

po połączeniu był charakterystyczny dzwięk że coś odblokowałem (chyba jakieś dodatkowe rzeczy może broni albo coś)

Aha, czyli rozumiem, że "działa". (cokolwiek by to nie było :biggrin:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem. Tak więc mam już ostatnie pytanie w sprawie Sekwencji 11. Czy jest możliwość naprawy tego błędu?

Z tego co słyszałem powstał jakiś Patch który można by z neta ściągnąć, wgrać na Pendrive i załadować na PS3. I ten błąd z Save zostałby całkowicie naprawiony. Tylko że moje pytanie brzmi czy działa on także na AC2 wersji Polskiej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem. Tak więc mam już ostatnie pytanie w sprawie Sekwencji 11. Czy jest możliwość naprawy tego błędu?

Z tego co słyszałem powstał jakiś Patch który można by z neta ściągnąć, wgrać na Pendrive i załadować na PS3. I ten błąd z Save zostałby całkowicie naprawiony. Tylko że moje pytanie brzmi czy działa on także na AC2 wersji Polskiej?

Podczas gry w angielska i inne wersje procz polskiej AC2 automatycznie sciaga sie ten patch (wiec nie trzeba nic z pendrivem robic) :) i nie ma zadnych bledow. Skoro polska wersja nie oferuje auto-update'u, to watpie czy taki myk z pendrivem bedzie dzialac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie pytanie czemu nie wpadło mi DNA z 7 sekwencji po jej ukończeniu? jestem po 1 misji 8 sekewncji a trofika za 7 nie ma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie pytanie czemu nie wpadło mi DNA z 7 sekwencji po jej ukończeniu? jestem po 1 misji 8 sekewncji a trofika za 7 nie ma...

w internecie czytuje się podobne historie - gra ma po prostu problemy z trofeami i niekiedy one nie wpadają - głównie dzieje się to w przypadku grobowców, ale czytałem o przypadkach pucharów związanych z fabułą. Jeśli na liście trofeów nie masz za 7 sekwencję, to musisz chyba dojść do tego momentu od nowa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam problem. Nie wpadły mi trofki za sekwencję 7 i 8.

Narzekać strasznie nie będę, i tak przejdę tą gre jeszcze raz, z przyjemnością.

Mam angielską wersję gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy będą działały z polską wersją. Mam zamiar jutro zadzwonić do Ubisoftu w sprawie patcha i DCL. Na maile nie odpowiadają...

Mail od Ubisoftu:

Witam Pana,

Niestety w dalszym ciagu nie otrzymaliśmy informacji w sprawie patcha do Assassin's Creed 2 z głównego biura Ubisoft.

Jeśli otrzymamy na ten temat jakieś nowości zostanie Pan poinformowany.

Przepraszamy za wszelkie niedogodności.

Z pozdrowieniami,

Pomco Techniczna Ubisoft

A oto mail któy wysłałem:

Dzień dobry,

interesuje mnie sprawa patcha wydanego do powyższej gry. Jestem posiadaczem gry w polskiej wersji językowej na PS3 która owego patcha niestety nie wykrywa. Z stąd moje pytanie. Czy patch do polskiej wersji gry, jaki i rozszerzenia będą dla niej dostępne.

Nie ukrywam, że czuje się troszeczkę oszukany kupując grę która nie ma żadnego technicznego wsparcia, a tym bardziej jeśli faktem okaże się że, aby pograć w rozszerzenia trzeba by było zaopatrzyć się w wersję ENG.

A błędy takie jak zapadanie się pod tekstury, takiej produkcji chyba nie przystoją.

Mam nadzieję że nie powtórzy się ta sama sytuacja jaka miała miejsce z FALLOUT 3 PL czy Prince of Persia PL.

Myślę że nie jest to zachowanie fair w stosunku do konsumenta i UOKiK* przychyliłby się do mojej opini.

Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedz.

Czyli pewnikiem nie będzie :/

*Urząd ochrony konkurecji i konsumentów ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem taką samą odpowiedź. Nie wiem czy się śmiać czy płakać :confused:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś gdzieś podsuną dobry pomysł. Zebrać się, parę podpisów też i złożyć wniosek do UOKIK o naruszenie praw konsumentów. Wydając grę bez wsparcia technicznego i bez możliwości uruchomienia na nim dodatków. Przez co wymuszą na większej lub mniejszej ilości osób wydanie pieniążków raz jeszcze ma zakup wersji ENG na której działać będą.

Na prawie się nie znam, ale myślę ze dobrze sformułowane pismo i dobrze poprowadzona sprawa, mogłaby rozwiązać sprawę raz na zawsze, traktowania polskiego gracza przez wydawców jako "gracza drugiej kategorii". Którym prócz tego ze z "wielkiej łaski" otrzymali wersje PL, nie należy się już nic i mało tego. Powinni na kolanach dziękować ze chociaż ją dostali.

Edytowane przez Gazool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam skończyłem grę bez żadnych problemów platyna jest i jestem zadowolony ale jak zbieracie podpisy to nie zaszkodzi mi wam pomóc i się dopisać :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś gdzieś podsuną dobry pomysł. Zebrać się, parę podpisów też i złożyć wniosek do UOKIK o naruszenie praw konsumentów. Wydając grę bez wsparcia technicznego i bez możliwości uruchomienia na nim dodatków. Przez co wymuszą na większej lub mniejszej ilości osób wydanie pieniążków raz jeszcze ma zakup wersji ENG na której działać będą.

Na prawie się nie znam, ale myślę ze dobrze sformułowane pismo i dobrze poprowadzona sprawa, mogłaby rozwiązać sprawę raz na zawsze, traktowania polskiego gracza przez wydawców jako "gracza drugiej kategorii". Którym prócz tego ze z "wielkiej łaski" otrzymali wersje PL, nie należy się już nic i mało tego. Powinni na kolanach dziękować ze chociaż ją dostali.

dodatki jeszcze nie wyszly wiec jedyny argument jaki masz to brak patcha. poczekajcie az wyjda dodatki i wtedy probowac bo narazie to co macie to za malo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej jestem tu nowy ale to jest malo wazne chce sobie kupic Assasena 2 tylko o co chodzi z tym problemem to znaczy ze nie da sie ukonczyc polskiej wersji gry czy jak bo nie rozumiem bede wedzieczny za odpowiedz ;p ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema

mam problem nie moge wejsc na jeden z viewpointów w wenecji mianowicie na ten na filmiku

nie podskakuje ezio w 0.25

pomocy :huh:

A czytać umiemy? Bo w opisie filmiku jest napisane co trzeba zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej jestem tu nowy ale to jest malo wazne chce sobie kupic Assasena 2 tylko o co chodzi z tym problemem to znaczy ze nie da sie ukonczyc polskiej wersji gry czy jak bo nie rozumiem bede wedzieczny za odpowiedz ;p ?

Da się, ale w 11 (chyba) rozdziale nie wyłączaj konsoli, dopiero w 14 możesz zapisać i wyłączyć, bo jak zapiszesz będąc w 11 to może ci save uszkodzić. Dla tego nigdy jak nie musisz to nie kupuj gier w których Cenega coś majstrowała. :pardon:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To naprawdę przykra sprawa :(

Gra jest wielkim Arcydziełem. Fakt że można przejść grę bez problemów i z przyjemnością nawet przechodząc na szybkiego bez save`owania w 11 rozdziale gry. Jednak mimo wszystko ten błąd z 11 Sekwencji jest niewybaczalny i bardzo poważny.

Myślę że twórcy tego tak nie zostawią. Z tego co wiem powstał Patch naprawiający ten bug dla Eng wersji. Tak więc na pewno w w późniejszym czasie powinien powstać Patch dla pozostałych wersji gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To naprawdę przykra sprawa :(

Gra jest wielkim Arcydziełem. Fakt że można przejść grę bez problemów i z przyjemnością nawet przechodząc na szybkiego bez save`owania w 11 rozdziale gry. Jednak mimo wszystko ten błąd z 11 Sekwencji jest niewybaczalny i bardzo poważny.

Myślę że twórcy tego tak nie zostawią. Z tego co wiem powstał Patch naprawiający ten bug dla Eng wersji. Tak więc na pewno w w późniejszym czasie powinien powstać Patch dla pozostałych wersji gry.

Ale pozostale wersje tez maja patcha :) ... tylko nasza cenega jest taka nieoceniona ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale pozostale wersje tez maja patcha :) ... tylko nasza cenega jest taka nieoceniona ^^

Panowie żadna Cenega - to Ubisoft Polska jest wydawcą polskiej wersji gry. Do nich skargi i zażalenia. Tym razem Cenega jest niewinna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

błąd poważny i irytujące jest, że polska wersja znowu została olana w jego naprawieniu, ale tragedii nie ma co robić - 11 rozdział jest prosty i bardzo krótki, więc na raz można go bez problemu zaliczyć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem maila od Ubisofu w którym dowiedziałem się , że dlatego nie ma funkcji Uplay w polskiej wersji ponieważ nie ma usługi xbox live w Polsce. Może z tego samego powodu nie ma patcha, który (nie mam angielskiej wersji więc nie wiem) pobiera się przez właśnie Uplay. Swoją drogą nie wiem jakie to ma powiązanie z wersją na PS3, chyba tylko wynikające z lenistwa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi