Skocz do zawartości
Emir

Assassin's Creed 2

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupić w najbliższym czasie (czyt. w tym tygodniu) tą właśnie grę. I tu nasuwa się pytanie -

wersja polska czy angielska?

ja bym zdecydowanie brał angielską - można bez problemu zainstalować patcha, w styczniu i lutym nadchodzi DLC i z angielską masz pewność, że go spokojnie zainstalujesz. Chyba, że zupełnie nie rozumiesz nic po angielsku, to wtedy nie zważając na te rzeczy lepiej kup po polsku, żebyś zrozumiał fabułę, która jest moim zdaniem najsilniejszym punktem tej gry...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem już całą willę itp. Mam odblokowane ostrze z trucizną. Moje pytanie - jak się nim posługiwać. Wiem, że jest ono dostępne tylko z ukrycia. Ale gdy np. chcę zaatakować strażnika z tyłu to używa 2 ostrzy a nie tej trucizny. Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem już całą willę itp. Mam odblokowane ostrze z trucizną. Moje pytanie - jak się nim posługiwać. Wiem, że jest ono dostępne tylko z ukrycia. Ale gdy np. chcę zaatakować strażnika z tyłu to używa 2 ostrzy a nie tej trucizny. Dzięki

kupujesz u lekarza truciznę, wybierasz ją jako aktywną broń, dalej już procedura standardowa :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj R2 tam poszukaj takie "noża" z czaszką obok wybierz tę broń i dalej go "walnij" z trutki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym zdecydowanie brał angielską - można bez problemu zainstalować patcha, w styczniu i lutym nadchodzi DLC i z angielską masz pewność, że go spokojnie zainstalujesz. Chyba, że zupełnie nie rozumiesz nic po angielsku, to wtedy nie zważając na te rzeczy lepiej kup po polsku, żebyś zrozumiał fabułę, która jest moim zdaniem najsilniejszym punktem tej gry...

Dzięki za odp, z angielskim nie będzie problemu, ale wiadomo, jak jest możliwość gry z polskimi napisami to zawsze tak 'milej'.

@To oznacza, że do polskiej wersji prawdopodobnie tego patcha po prostu nie będzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@To oznacza, że do polskiej wersji prawdopodobnie tego patcha po prostu nie będzie?

patrząc na to jak Ubisoft Polska olewa graczy kupujących polskie wersje ich gier to jest to bardzo prawdopodobne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

patrząc na to jak Ubisoft Polska olewa graczy kupujących polskie wersje ich gier to jest to bardzo prawdopodobne...

Tak jak olali F3 tak samo oleją ACII :( Więc lepiej kupić ang, bezpieczniej :pardon:

Edytowane przez NewNickPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Platyna mi zajęła półtora tygodnia przy okazji zrobiłem wszystkie zadania poboczne oraz wyczyściłem większość lokacji ze skarbów. Same trofea nie są trudne, choć są parę wyjątków, Sweeper, Fly Swatter oraz Messer Sandman- one akurat mnie najbardziej zdenerwowały, reszta była łatwa. Gra jest świetna, jedynkę biję o głowę, nie ma czasu na nudę i schematy w wątku głównym. Jedynie co mnie zdenerwowało na samym początku to sterowanie do którego trzeba się przyzwyczaić no i rózne babole techniczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak olali F3 tak samo oleją ACII :( Więc lepiej kupić ang, bezpieczniej :pardon:

Tak juz jest praktycznie przy kazdej produkcji multiplatformowej w ktore wbija swoje szpony polski developer, niestety, zamiast zaoferowac pelne wsparcie to ida na latwizne :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak juz jest praktycznie przy kazdej produkcji multiplatformowej w ktore wbija swoje szpony polski developer, niestety, zamiast zaoferowac pelne wsparcie to ida na latwizne :/

w grach od EA nie widzę tego problemu - tylko Ubisoft tak "rozpieszcza" graczy u nas...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupujesz u lekarza truciznę, wybierasz ją jako aktywną broń, dalej już procedura standardowa :whistling:

Właśnie mam 5/5 trutek, wybieram ją z R2, widze w lewym okienku, że jest dostępna, ale jak chce zaatakować to zmienia mi na 2 ostrza. Jest to broń, którą używa się za przeciwnikiem, czy w jakich okolicznościach ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie mam 5/5 trutek, wybieram ją z R2, widze w lewym okienku, że jest dostępna, ale jak chce zaatakować to zmienia mi na 2 ostrza. Jest to broń, którą używa się za przeciwnikiem, czy w jakich okolicznościach ?

Musisz do człowieka którego chcesz zaatakować podejść i przy nim wcisnąć przycisk Ataku. Działa to tylko z bliska na wyciągnięcie ręki, może z daleka chciałeś atakować dlatego ci nie wychodziło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłby mi ktoś podać listę trofeów w AC2 ?? Ale żeby było napisane po polsku co zrobić aby zdobyć to trofeum. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki. :)

a jeszcze mam pytanko. Załozyłem sobie strój Altaira, i teraz nie chce go już i chce inny kupuje np jakiś wenecki a on go nie ubiera tylko cały czas siedzi w tym Altaira ?Co w takim razie zrobić aby mieć inny nie Altaira?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki. :)

a jeszcze mam pytanko. Załozyłem sobie strój Altaira, i teraz nie chce go już i chce inny kupuje np jakiś wenecki a on go nie ubiera tylko cały czas siedzi w tym Altaira ?Co w takim razie zrobić aby mieć inny nie Altaira?

Jeśli masz zbroję Altaira i chcesz sobie ją pokolorować to musisz iść do swojej willi w Monteriggioni i tam w jednej z komnat masz wszystkie swoje zbroje, wybierz inną i możesz sobie wreszcie farbować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz dac "kwadrat" jak jesteś w Animusie na tym ubranku Altaira i potem sobie daj coś innego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie skończyłem gierkę, w 1 grałem tylko 10 minut i mnie od raziła, natomiast 2 to już zupełnie nie ta sama monotonna gra, fajna fabuła miasta ładnie wykonane ale niestety zdarzało się że przy dobrym słońcu np: w Wenecji przy dużej ilości npc gra potrafiła zwolnić, i lekko przycinać poza tym dorysowywanie się tekstur też lekkie przegięcie i chyba najgorsze do czego mi było się przyzwyczaić to sterowanie niby dużo możliwości a jednak trochę kulało np: spadanie strasznie się ociągał nasz Ezio. Ale ogólnie rzecz biorąc nie żałuje kasy wydanej na tą gre więc polecam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dostałem ją na święta i jest super a fabuła po prostu nie da się opisac . jestem strasznie podjarany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie skończyłem gierkę, w 1 grałem tylko 10 minut i mnie od raziła, natomiast 2 to już zupełnie nie ta sama monotonna gra...

trochę przesadzacie - wszyscy zachwycają się dwójką, a jedynkę traktują jak największy crap.

Skoro w AC grałeś 10 minut i od razu Cię zraziło, to co się stało, że AC2 okazał się taki wspaniały i grałeś dalej ? Silnik graficzny i mechanika gry jest praktycznie nie zmieniona, a w kilka minut nie zauważy się monotonii zadań prowadzących do zabójstwa celu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trochę przesadzacie - wszyscy zachwycają się dwójką, a jedynkę traktują jak największy crap.

Skoro w AC grałeś 10 minut i od razu Cię zraziło, to co się stało, że AC2 okazał się taki wspaniały i grałeś dalej ? Silnik graficzny i mechanika gry jest praktycznie nie zmieniona, a w kilka minut nie zauważy się monotonii zadań prowadzących do zabójstwa celu...

przesadziłem tak mi się powiedziało 10 minut grałem sporo ponad 1h już po utracie umiejętności assassyna ale to może przez to że grałem na xboxie na piracie a jak wiadomo wtedy gier się tak nie docenia bo można co chwila grać w inną a na ps3 stara się ją w jakiś sposób docenić wady/zalety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AC1 - przeszedłem całą, w długim odstępie czasu, przez co nie była monotonna i zyskała u mnie notę 7/10

AC2 - od pierwszych chwil wydawał mi się genialny - 10/10

Podsumowując obie części są dobre, jednakże 2 lepsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie, rowniez uwazam pierwsza czesc za bardzo dobry tytul ;) Fakt, monotonnia troche jest ale fabula wciagajaca nie mniej niz w 2giej czesci ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie, rowniez uwazam pierwsza czesc za bardzo dobry tytul ;) Fakt, monotonnia troche jest ale fabula wciagajaca nie mniej niz w 2giej czesci ;)

AC1 jak na tamte czasy był jedną z lepszych gier jaką grałem. Niestety ta monotonnia...

A AC2? Gra świetna, bardzo mi się podobała. Aż się zasmuciłem gdy przeszedłem całą fabułę gdyż była świetna.

Edytowane przez gierej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi