Skocz do zawartości
Emir

Assassin's Creed 2

Rekomendowane odpowiedzi

prawą jesli juz :]

a na to czy kamera sie oddala wplywu zadnego nie mam i galka nie pomoze.

zreszta sila rzeczy, jesli bohater obraca sie w lewo to i kamera powinno to robic.

A tutaj jsst z tym roznie.

Nie wiem, moze pozniej bedzie lepiej, bo poki co to jest takie nawalnie kwadratem z zamknietymi oczami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam uważam że system walki w AS2 jest bardzo dobry i przy odrobinie chęci umożliwia sklecenie całkiem niezłych akcji... Ogólny wizerunek walki psuje natomiast bardzo niski poziom trudności (do większości walk wystarczają 2 akcje - blok, atak) oraz AI przeciwników (nie wiedzieć czemu atakują tylko pojedynczo).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawą jesli juz :]

ja jestem mańkut to mam inaczej  :pardon:

a na to czy kamera sie oddala wplywu zadnego nie mam i galka nie pomoze.

zreszta sila rzeczy, jesli bohater obraca sie w lewo to i kamera powinno to robic.

A tutaj jsst z tym roznie. 

kamera się obraca jak w każdej grze tpp, to nie wiem o co tutaj, może mały tv masz, kup se większy  :thumbsup:
Nie wiem, moze pozniej bedzie lepiej, bo poki co to jest takie nawalnie kwadratem z zamknietymi oczami.

... ale w praniu wygląda przynajmniej realistycznie, ... 

dwa najlepiej zribione systemy walki w grach, w Batman Arkham i w Assassin's 2, ale jakże różne, zauważcie w Batmanie z założenia trafiamy, i próbujemy nie zgubić komba, nie zrobić błędu, czyli nie spudłować a w Assassinie 2 dla odmiany trafiamy w blok, i usilujemy polować na błąd przeciwnika przeciwników, ... inne gry, z tak widowiskowym system walki, nie przypominam sobie .... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zeby bylo zabawniej, ja tez mankut, ale na prawym analogu mam kam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zeby bylo zabawniej, ja tez mankut, ale na prawym analogu mam kam :D

to Zeby było jeszcze zabawniej, ja trzymam pada do góry nogami, przestawiam invert i jest  :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie powiedzcie mi jak sie zapisuje ta gre bo mnie slak trafi ! Wczoraj ojciec gral przez pare godzin i doszedl do momentu gdy dostajemy 2 ostrza a dzis wlaczyl gre i jest chwile po dostaniu stroju asasyna... Wyszlismy z gry przez menu gry -> wyjdz. O co chodzi ? Moim zdaiem to jest przegiecie zbey sie nie dalo zapisac gry a punkty kontrolne sa w niewiaomo jakim momencie bo ikona zapisu pali sie co chwile! Ku**a ta gra mnie psychicznie wykonczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne, bo mi się samo zapisuje, nawet nie wychodzę do gł. menu tylko od razu wyłączam... a zapis jest chyba jak na ekranie jest 'checkpoint reached' ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra zapisuje się automatycznie wychodząc do menu głównego(tryb opowieść, dodatki, opcje). Jak jesteś w trakcie grania i naciskasz start to masz pulpit Animusa(powrót do gry, DNA, wyposażenie, mapa itp.) jak naciskasz "wyjście" to automatycznie gra się Zapisuje. Potem jak wczytujesz grę to zaczynasz od momentu w jakim zapisałeś grę. Jedynie po wczytaniu często się zdarza że Ezio ląduje w innym miejscu od miejsca w którym ostatnio się było. Na przykład w Florencji wylazłem z gry gdy byłem w okolicach domu Leonardo. Potem jak wczytałem grę to wylądowałem trochę dalej od tych okolic. Ale gra się zapisuje Automatycznie. zapamiętuje twoje dane DNA jakie dotąd synchronizowałeś itp.

Ten sam system zapisywania gry był w Diablo II LoD na PC.

Edytowane przez XelBlackHearts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mamy 2 rozne gry bo ja za kazdym razem robie tak jak mowisz i na 1 slocie skonczylem gre i z niej wyszedlem a po wczytaniu bylem w 10 sekwencji i na 2 slocie tez tak wyszedlem z gry i mnie cofnelo do tylu... Nie wiem czego to jest wina. Wiem jedno - to bardzo psuje rozgrywke...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mi ktoś powiedzieć, czy AC2 ma jakieś powiązania z AC? Trzeba znać fabułę z pierwszej części? Jest to kontynuacja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mi ktoś powiedzieć, czy AC2 ma jakieś powiązania z AC? Trzeba znać fabułę z pierwszej części? Jest to kontynuacja?

Są wątki z pierwszej części, ale nie są wymagane do przyjemnego grania w część drugą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz coś o nich powiedzieć?

Czyli zbytnio nie trzeba znać fabuły z pierwszej części aby grać w drugą?

quizu ze znajomości pierwszej części nie ma na początku gry, ale warto wiedzieć co się w niej działo. Przynajmniej przeczytać jakieś streszczenia fabuły, maile z laboratorium, albo zaznajomić się z gameplayami z YT z kluczowych części misji/Abstergo. Gdybym nie grał w jedynkę to sądzę, że sporo smaczków fabularnych mogłoby mi umknąć. Warto znać prequel w tej serii...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientuje się ktoś z was w jakiej cenie jest teraz AC2 (wersja PL ) w Media Markt lub w Saturnie (w Empiku za pewne po 230zł?) ?? Bo jutro mam zamiar zakupić tę gierkę i nie wiem ile szmalu mam ze sobą zabrać sweat.gif

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientuje się ktoś z was w jakiej cenie jest teraz AC2 (wersja PL ) w Media Markt lub w Saturnie (w Empiku za pewne po 230zł?) ?? Bo jutro mam zamiar zakupić tę gierkę i nie wiem ile szmalu mam ze sobą zabrać sweat.gif

Pozdro

przed świętami bylem w Saturnie to: 169 zł kosztowała, w MM pewnie podobnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No to mamy 2 rozne gry bo ja za kazdym razem robie tak jak mowisz i na 1 slocie skonczylem gre i z niej wyszedlem a po wczytaniu bylem w 10 sekwencji i na 2 slocie tez tak wyszedlem z gry i mnie cofnelo do tylu... Nie wiem czego to jest wina. Wiem jedno - to bardzo psuje rozgrywke...

Kurde to faktycznie coś jest nie tak z twoją wersją. Rozumiem że jest ten cholerny moment z 11 sekwencją, ale to lekki bolek jest bo na szybkiego można to przejść. Ale to co ty mi opowiadasz jeszcze nigdzie nie słyszałem, ani nie widziałem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Dzisiaj kupiłem sobie tę cudną gierkę doszedłem do 5 sekwencji i wpadłem na pomysł aby zdobyc wcześniej zbroje Altaira i tutaj moje pytanie: Czy ta zbroja jest aż tak dobra aby ją zdobyc zamiast robienia misji i jeszcze jedno ile jest tych grobowców ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłby ktoś napisać jak ustrzec się błędu z 11 sekwencji ?

Dzisiaj kupiłem i nie chciałbym zaczynać później wszystkiego od nowa !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam. Dzisiaj kupiłem sobie tę cudną gierkę doszedłem do 5 sekwencji i wpadłem na pomysł aby zdobyc wcześniej zbroje Altaira i tutaj moje pytanie: Czy ta zbroja jest aż tak dobra aby ją zdobyc zamiast robienia misji i jeszcze jedno ile jest tych grobowców ?

Grobowców jest 6. W tym pierwszy odkrywasz obowiązkowo przechodząc jedną z misji z wątku głównego.

Niemożliwe jest żebyś odkrył wszystkie 6 już w Sekwencji 5. Gdyż jeden z grobowców znajduję się w Wenecji, a tam dostajesz się w Sekwencji 7 lecz i tak Grobowca nie widać gdyż masz ograniczone wspomnienie. Dopiero tak 8-9 Sekwencji masz możliwość dojścia do Grobowca Assassinów w Wenecji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłby ktoś napisać jak ustrzec się błędu z 11 sekwencji ?

Dzisiaj kupiłem i nie chciałbym zaczynać później wszystkiego od nowa !

Wystarczy go przejsc, jest krotki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tragedia... A ta zbroja Altaira jest dobra ? Acha i mam teraz na pewno 2 grobowce otwarte ten w moim mieście i w Florencji to mogę je teraz "ukończyc" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tragedia... A ta zbroja Altaira jest dobra ? Acha i mam teraz na pewno 2 grobowce otwarte ten w moim mieście i w Florencji to mogę je teraz "ukończyc" ?

Oczywiście. Grobowce które widzisz na mapie jako odkryte już możesz spenetrować(I tak też powinno się robić. Przechodząc wątek główny, powolutku zaliczać wszystkie Grobowce). Natomiast warto przejść Grobowce dla Kasy, dla zaliczenia sekretnego miejsca(DNA) i co najważniejsze dla Trofeów. Natomiast zbroja Altaira faktycznie jest niezła i co najważniejsze unikatowa - Warto ją posiadać X3

Edytowane przez XelBlackHearts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi