irwin 0 Napisano 3 Grudzień 2008 Witam To moj pierwszy post na forum.Zaglądam tutaj czesto ale postanowilem sie dopiero teraz zarejestrowac. Mam pewien problem, chcialbym kupic w prezencie gre na ps3 9-cio latkowi.Wiem , wiem to czy gra sie spodoba jest sprawa indywidualną, ale zawsze coś mozecie doradzić ;).Zastanawiam sie nad Little Big Planet lub Grid, czy to dobry wybór?Grał juz ktoś w LBP? czy edytor sektorow nie bedzie zbyt trudny dla 9-cio latka?Co powiecie na temat gry Grid? jezeli ktos znajdzie troche czasu i mi odpowie , bede bardzo wdzieczny pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Souly 2 Napisano 3 Grudzień 2008 Wybierz Grid, jest za mlody na LBP moim zdaniem, szybko mu sie znudzi, przynajmniej tak mi sie wydaje. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 3 Grudzień 2008 Po pierwsze nie jest za mlody na LBP, gra jest wrecz idealna dla dzieci w podobnym wieku bo rozwija wyobraznie. Jedyna bariera moze byc jezyk angielski, ale dzieci maja to do siebie ze potrafia obochodzic takie problemy i predzej wykminia same jak sie cos robi niz zaczna marudzic jak niektore lenie m.in. z tego forum. Po drugie, dzial GRY jest TYLKO do rozmowach o grach, po jednym temacie na kazda gre. Takie pytania do dzialu ogolnego i admina prosimy o posprzatanie, bo sie syf zrobi.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irwin 0 Napisano 3 Grudzień 2008 nie zauwazylemze to zly dzial , moja wina , przepraszam. Bardzo prosze o przeniesienie do odpowiedniego miejsca :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 3 Grudzień 2008 Też jestem zdania, że LBP to gra dla dorosłych, pomimo jej wyglądu. Dzieciak stanie w połowie singla, a z edytorem sobie nie da rady. Ja bym polecił raczej coś cukierkowego, może Eternal Sonata, albo Everybody's Golf: World Tour, Sonic?, może jakieś wyścigi? No i oczywiście większość gier z PSN (jeśli by była taka możliwość). Btw. Jak ja byłem w jego wieku, to już się za pannami oglądałem. Więc może bez przesady z tym ulgowym traktowaniem ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Souly 2 Napisano 3 Grudzień 2008 cwir ale co to ma do tego, on moim zdaniem nie bedzie widzial w tym zabawy, jakies skakania chwytania sie i przebiegania, poziomy tworzone przez ludzi czasami sprawiaja trudnosc, a z edytorem sobie na pewno nie poradzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robin96 0 Napisano 3 Grudzień 2008 Ratchet & Clank, jak dla mnie była by idealna.Moja 10-letnia kuzynka bez problemu sobie z nią radziła i bardzo się jej podobało.Są jeszcze gry z serii Lego.Nowy Sonic, i ewentualnie Motorstorm który skomplikowany nie jest a jest grą na wysokim poziomie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Souly 2 Napisano 3 Grudzień 2008 Własnie, kup mu cos z serii Lego lub R&C a najlepiej to nowego Motorstorma. Na bank bedzie zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 3 Grudzień 2008 Ratchet & Clank, sam niedawno ukonczylem i dla takiego dziecka to bylaby gra idealna, 0 rozlewu krwi itp, ale LBP tez moze byc dobrym wyborem, aczkolwiek bardziej polecam Ratchet'a & Clank'a Tools of Destruction. @kill ETERNAL SONATE DLA 9 LATKA?!?!?!?!?!? OD KIEDY TAKIE DZIECI W RPG GRAJA?... wez pomysl bo jakby dziecko dostalo te gre to po 5 minutach by nie wiedzialo co dalej zrobic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiopuchatek 0 Napisano 3 Grudzień 2008 kill no lekko przesadziłeś... Eternal sonata dla 9-latka? Kolory to nie wszystko. Mnóstwo gadania i non stop walki. Odpada zupełnie. AlucardMZ chrzanić dziecko. Ja nie wiedziałem o co w walkach chodzi a w RPG siedzę od kilkunastu lat :D Golf jak najbardziej bo jest fajny i grywalny, Ratchet też świetny. Lego mnie osobiście nie ciągnie ale większość sobie chwali więc też jak najbardziej. Wyścigi myślę, że też spokojnie można brać. Coś z wyższej półki grywalności. Grid, Burnout, Pure, Motorstorm. Unikaj wszelkich NFS'ów ;) LBP też ale nie ze względu na edytor. Jest za skomplikowany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gray FOX 0 Napisano 3 Grudzień 2008 Samochodówki raczej nie wypalą ;) Wiem bo jeszcze niedawno byłem dzieciakiem. Mi przypadł najbardziej do gustu MGS i nie miałem problemu z przejściem/zrozumieniem gry- ale to kwestia indywidualna. Ja bym polecał jakieś gry akcji/platformówki (ratchet myślę, że byłby w sam raz ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiopuchatek 0 Napisano 3 Grudzień 2008 No widać raz na jakiś czas urodzi się jakiś odmieniec ;) :D Uznajmy Cię za wyjątek potwierdzający regułę :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 3 Grudzień 2008 LBP i już! Gra świetna dla całej rodziny! Nie żaden GRID - problemy może mu tylko jazda sprawiać:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robin96 0 Napisano 3 Grudzień 2008 Rafix... ale nie chodzi o rodzine tylko o 9-latka.A on potrzebuje gry w której będzie mógł się pobawić a w LBP ie opanuje edytora, a nawet jak opanuje nie sądzę żeby czerpał z tego jakąś ogromną radość. Ratchet & Clank będzie idealny,i większość osób już to potwierdziła. Bierz go :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 3 Grudzień 2008 Ups, widzę, że komuś wdepnąłem na odcisk (urażony gracz Eternal Sonaty?). Przepraszam, grałem tylko w demo, ale gra wydała mi się maksymalnie dziecinna. Wręcz upośledzona. Jeśli jest inaczej, to pardon. Płynąc na fali dołączę do entuzjastycznych ochów i achów na R@C Tools Of Destruction. No i Lego. Szczególnie to drugie wybitnie odmóżdżające :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiopuchatek 0 Napisano 3 Grudzień 2008 Nie no nie bierz nic do siebie :) Po prostu gry RPG nie nadają się dla takiego brzdąca. Sam wiesz, że w RPG najważniejsza jest fabuła a ta jest w 100% po angielsku. Jak obszarpiesz RPG z fabuły to co zostanie? Nudne walki co 20 kroków w których nawet mały nie będzie wiedział po co używać przedmiotów bo jemu to wszystko jedno czy HP czy MP się kończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gray FOX 0 Napisano 3 Grudzień 2008 Bierz panie Ratcheta, LBP może też być dobry- kto powiedział, że dzieciak ma się bawić edytorem. Problemem może być długość gry(z tego co słyszałem), ale grę zawsze można przejść parę razy :D. Uwierz...żadnych samochodówek i RPG(!). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roki 0 Napisano 3 Grudzień 2008 Polecany już Ratchet&Clank i Lego ale tylko Indiana Jones lub Batman. Wyścigi to najlepiej Motorstorm Pacific Rift. Co do Little Big Planet to posiadając ją już dłuższy czas jeszcze nie zaglądnąłem do edytora, po prostu nie czuje takiej potrzeby. Gra pod przykrywką sympatycznych skarpetkowych ludzików potrafi nieźle dopiec więc poleciłbym tylko wytrawnym graczom. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
picld 0 Napisano 3 Grudzień 2008 kurde.. to ze Eternal Sonata wyglada na pierwszy rzut oka na infantylna (menu, design postaci) to nie oznacza od razu, ze to gra w sam raz stworzona dla dziecka.. Hesus!! demo mnie rozwalilo poziomem trudnosci, a bedac jeszcze w kolysce gralem juz w pierwsze czesci FF na Pegasusa (_ZART_). ale seryjnie ten rpg jest z dupy wziety. albo przynajmniej to demo strasznie zle dobrane. nie spotkalem jeszcze chocby jednej osoby, ktorej by sie spodobalo.. masakra.. idealny sposob na pozbycie sie potencjalnych nabywcow.. jesli dla dziecka < 10 lat to Grid wydaje mi sie rowniez zbyt trudna gra. to nie jest arkadowka typu Burnout, Pure czy Motorstorm. moze i dzieciaki sa genialne i szybko kumaja wszystko co nowe, ale ja jestem zdania, ze dawanie komukolwiek (a dziecku w szczegolnosci) gry na poziomi trudnosci "Srebrengo Surfera" (niewtajemniczonych zapraszam do AVGN w celu doedukowania sie) to czysta zlosliwosc... ale do rzeczy: ja bym polecil rowniez Ratchet & Clank oraz cokolwiek z serii LEGO :D na pewno sie spodoba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 3 Grudzień 2008 Pomijając wybory gier, wydaję mi sie, że niektórzy mylą wiek 10 lat z 2 letnim bobasem z grzechotką w ręku. Bez przesadyzmu. Przypomnijcie sobie siebie w tym wieku. A poza tym, teraz młodzież dość szybko dorasta :P Peace :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiopuchatek 0 Napisano 3 Grudzień 2008 Pokaż mi 10-latka, który biegle włada angielskim ;) Mam na myśli dzieciaki urodzone i mieszkające 10 lat w polsce of course, żeby nie było ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patyk 17 Napisano 3 Grudzień 2008 lbp chociaż nie poradzi sobi z edytorem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 3 Grudzień 2008 Pokaż mi 10-latka, który biegle włada angielskim ;)Mam na myśli dzieciaki urodzone i mieszkające 10 lat w polsce of course, żeby nie było ;) To swoją drogą, ale mogę Ci z łatwością pokazać 30-latków przewijających dialogi w rpg-ach. Fabuła im lata koło szfansztukera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiopuchatek 0 Napisano 3 Grudzień 2008 A to to też wiem :D Ale to już wyćwiczone lenistwo. Reasumując. 1 - Ratchet 2 - LBP 3 - Lego (Indiana, Batman, Star Wars) 4 - Motorstorm:PR (choć tutaj mnie zastanawia czemu polecacie to zamiast Grida bo wg mnie grid jest prostszy. W MS jeden błąd zwykle kończy się 16 pozycją i trasy cholernie zamotane) 5 - Everybody's golf. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
picld 0 Napisano 3 Grudzień 2008 Pomijając wybory gier, wydaję mi sie, że niektórzy mylą wiek 10 lat z 2 letnim bobasem z grzechotką w ręku. Bez przesadyzmu. Przypomnijcie sobie siebie w tym wieku. A poza tym, teraz młodzież dość szybko dorasta :P po pierwsze.. nie jestem juz w stanie tak daleko siegnac pamiecia :) po drugie.. no bez przesady 9lat to wciaz dziecko, a nie mlodziez.. mlodziez pile tanie wino, pali fajki i... wali niemca po kasku.. pokaz mi 9 letnie dziecko, ktore to robi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach