Allu 4 Napisano 6 Grudzień 2008 MGS Tak... Idealna gra dla 9 latka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dazidek 1 Napisano 6 Grudzień 2008 Hehe mnie też to rozwaliło :D Ja jednak polecam LBP... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Max Shadow 0 Napisano 6 Grudzień 2008 Najlepiej kupić PSX a do tego Crash, Syphon Filter'y, MGS, Duke Nukem, Tekken 3 i młody nie oderwie się od telewizora na parę miesięcy :D A pozniej bedzie myslal tak "madrze" jak Ty ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gray FOX 0 Napisano 6 Grudzień 2008 Wybaczcie ale jakaś dyskryminacja du panuje :D Ja zagrywałem w MGS w wieku 7 lat i nie wiem co jest w tym przeszkodą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Max Shadow 0 Napisano 6 Grudzień 2008 Widac, roznie ludzie postrzegaja to granie... Zagadkowo Ci odpowiem, miedzy "graniem a graniem" jest roznica :D Sporobuj dojsc do tego o co mi chodzilo. Wracajac do tematu, to widac ze wiekszosc i tak poleca Ratcheta albo LBP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SonnyTRK 2 Napisano 6 Grudzień 2008 Ja bym kupił Prince Of Persia, albo Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Allu 4 Napisano 6 Grudzień 2008 Wybaczcie ale jakaś dyskryminacja du panuje :D Ja zagrywałem w MGS w wieku 7 lat i nie wiem co jest w tym przeszkodą? I zapewne zrozumiałeś tą grę a nie poleciałeś tylko na elementy strzelankowe. No cóż - nie każdy jest takim geniuszem by w wieku 7 lat znać podstawy psychologi, filozofii oraz zaawansowany angielski. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gray FOX 0 Napisano 6 Grudzień 2008 Oczywiście, że nie zrozumiałem wszystkiego, ale i nie nic. Co do zaawansowanego angielskiego- ta gra to dobry pretekst aby się go zacząć uczyć ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikus19992 1 Napisano 6 Grudzień 2008 Bierz Ratchet Clark Tools of destruction ; ] Gra dosyć łatwa 0 Krwi ; ] jak widzisz większość osób poleca ; ] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irwin 0 Napisano 6 Grudzień 2008 Dziekuje za odpowiedzi, juz wybralem i bedzie to Ratchet TOD.Granie dla takiego dziecka jest jedna z form rozrywki( nie moze byc jedyna), musi byc odpowiednio "dozowane"nie chodzi o to zeby posadzic dziecko przed tv odpalic coda i tego nie kontrolowac. Gry powinno dobierać się do wieku gracza, wiedomo dzieci beda graly w to na co im sie pozwoli i niewazne czy bylby to Cod czy tekken, ale czy to ma sens?Jeszcze zdąża sie nastrzelac w grach, zdaza poznac brutalny swiat nie tylko w grach , wiec po co im to serwowac w mlodym wieku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gray FOX 0 Napisano 6 Grudzień 2008 Aby powoli wprowadzać go w ten nasz zły i brutalny świat ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Allu 4 Napisano 7 Grudzień 2008 Dziekuje za odpowiedzi, juz wybralem i bedzie to Ratchet TOD.Granie dla takiego dziecka jest jedna z form rozrywki( nie moze byc jedyna), musi byc odpowiednio "dozowane"nie chodzi o to zeby posadzic dziecko przed tv odpalic coda i tego nie kontrolowac. Gry powinno dobierać się do wieku gracza, wiedomo dzieci beda graly w to na co im sie pozwoli i niewazne czy bylby to Cod czy tekken, ale czy to ma sens?Jeszcze zdąża sie nastrzelac w grach, zdaza poznac brutalny swiat nie tylko w grach , wiec po co im to serwowac w mlodym wieku. Masz jak najbardziej rację. Sam mam 14to miesięczną siostrzenicę dla której już planuję ścieżkę zdrowia ;) Jednak przede wszystkim wiem że muszę być odpowiedzialnym w moim działaniu. Granie tylko godzinkę dziennie (reszta to inne aktywności) i tylko w gry które mogą być uznane za stosowne (Cod? No way...). Tak powinni robić wszyscy opiekunowie a nie drzeć później gęby o to że GTA w które gra jej 12to letni synek jest brutalne (mam znajomą która kupiła synkowi [12] PS3 + GTA4 bo... chciał. Moja opinią nie zdała się na nic...). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blackholesun 0 Napisano 13 Grudzień 2008 Odświeżę trochę temat - wypowiem się z perspektywy ojca. Mój młodszy syn (za miesiąc kończy 10 lat) kupił sobie PS3 z pieniążków komunijnych. Powodem zakupu nr 1 był Ratchet. Grał wielokrotnie we wszystkie możliwe części tej gry na PS2 i nie mógł przeboleć, że ToD jest tylko na PS3. Dość szybko przeszedł całą grę, potem jeszcze ze dwa razy. QfB zajęło mu kilka godzin i w sumie wrócił może raz do niej. Inne gry... najwięcej chyba pykał w Burnouta. Może nawet więcej od R&C. Teraz robi najwyższą licencję. Nawrzucałem na dysk trochę muzy (bo niestety nie da jej się słuchać z mediaservera), to przy okazji chłopak ma edukację muzyczną :) No ale oczywiście, Burnout jest super, jeśli chłopak interesuje się wyścigami. Bardzo dużo pyka w Lego Indiana Jones. Teraz kupiłem mu drugiego joypada, to będzie z kumplami mógł popykać. The Simpsons Game - też zajęło mu sporo czasu. Natomiast niewypałem był Spider-Man. Choć uwielbia wszystkie te filmy i zna je na pamięć, to przestraszył się czegoś w grze (gra jest od 12 lat) i nie chciał już w nią grać. To tak gwoli uwagi, każde dziecko ma inną wrażliwość. W Uncharted nie pozwoliłbym mu grać. LBP dostanie pod choinkę, myślę, że spodoba mu się, uwielbia platformówki i to dosyć trudne. No i ogólnie zainteresowania chłopaka. Jeden lubi wyścigi, inny piłkę. Mojego starszego syna na konsolach interesuje praktycznie tylko FIFA. Ogólnie, tak offtop, w PS3 jedną z najlepszych rzeczy są konta - w jedną grę mogą grać synowie i ojciec, każdy na swoim koncie, ze swoimi sejwami :) A drugą - demka z PS Store. Try before you buy. Super sprawa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiopuchatek 0 Napisano 13 Grudzień 2008 Try before you buy. Unless it's NFS... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach