Skocz do zawartości
Agryppa

Ps3 Media Server

Rekomendowane odpowiedzi

a co to znaczy ??

W ustawieniach TRANSKODOWANIA programu PS3 Media Server znajduje się taka opcja do zaznaczenia. Sprawdz jak film dizala z zaznaczoną opcją a następnie z niezaznaczoną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ustawieniach TRANSKODOWANIA programu PS3 Media Server znajduje się taka opcja do zaznaczenia. Sprawdz jak film dizala z zaznaczoną opcją a następnie z niezaznaczoną.

Z zaznaczoną opcją na pewno występuje przesunięcie a z odznaczoną jest chyba lepiej ale i tak mam dziwne odczucie że lekko jest przesunięte :( może z przyzwyczajenia albo coś, nie mam narazie innego filmu by to sprawdzić w HD.

mógłby ktoś wstawić zdjęcie jak ma poszczególne opcje pozaznaczane w kodowaniu i je wrzucić ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

mam Ps3 podpiętą przez wifi do routera Neatger WNDR 3700 z USB share i podpiętym dyskiem - czyta ok bardzo szybko.

Niestety konsola nie widzi wszystkich danych przechowywanych na dysku - np widzi tylko 5 katalogów ze zdjęciami z okolo 50 . Co może być problemem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez tak macie ze musicie zmieniać ustawienia dostosowując opcje do formatu z którego film puszczacie ?? Gdy działały mi filmy HD to przestało odtwarzać RVMB ( znów problem z głosem ). Nie ma uniwersalnych ustawień ?? Trzeba za każdym razem ręcznie zmieniać ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie od koleżanki, ja niestety nie znam odpowiedzi.

Czy poprzez ten program, mogę sprawić, że moja konsola połączy się z internetem poprzez laptopa z wbudowanym wifi? Internet USB.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z własnych niemiłych doświadczeń wiem, że na pewno gdy zepniesz konsole i lapka kablem, to konsola znajdzie sieć po przeprowadzeniu wyszukiwania w ustawieniach sieci. I potem będzie to robiła za każdym razem aż do zmiany ustawień. Nie wiem jak sytuacja ma się z WiFi- także nie poradzę na ten temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gubię się w tych stronach tego tematu. Czy jeśli ściągnę ten program, to będę mógł bez problemu zgrać jakiś film Bluray z PC na dysk konsoli i ona go otworzy? Chodzi mi o filmy ściągnięte z neta. I drugie pytanie. Czy oryginalny film na płycie BD można zgrać na dysk konsoli? Kompa mam słabego (1G RAM, Athlon 1833MHz ewentualnie podkręcony do 2300MHz) więc raczej żadne kodowanie przez komputer w locie nie wchodzi w grę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Koledzy

Od momentu kiedy postanowiłem zakupić konsolę, śledzę Wasze forum :)

W sumie forum przekonało mie do zakupu PS# a nie XBoxa :)

Konsola jest banalnie prosta w obsłudze. Wszytko działa bez zarzutu (nawet net przez Livebox)

Ale wczoraj nie mogąc podłączyć laptopa poprzez hdmi z telewizorem, postanowiłem skonfigurować PS# Media Serwer. Ściągnąłem programik, zainstalowałem i już po chwili po uruchomieniu wykrył on konsolę. W programe udostępniłem odpowiednie katalogi. Na konsoli oczywiści widać te katalogi. I dalej zaczynają się schody. Próbując wejśc dalej w katalog, konsola pokazuje, że folder nie zawiera żadnych plików. Nie wiem czy te filmy trzeba w jakiś szczególny sposób uruchomić najpierw na laptopie. Proszę o łopatologiczny wykład na jakimś konkretnym przykłądzie.

Z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może zapytam inaczej. Jak właczyć film z kompa na ps3?

czy trzeba go najpierw uruchomic na komputerze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może zapytam inaczej. Jak właczyć film z kompa na ps3?

czy trzeba go najpierw uruchomic na komputerze?

Nie. Uruchamiasz z konsoli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

nie wiem juz szczerze mowiac do kogo sie zwrocic (na forum D-Linka nikt nie pomogl), a mam pewien problem z polaczeniem router <-> PS3 i najbardziej zauwazalne jest to wlasnie przy uzywaniu PS3 Media Server. Mianowicie, gubiona jest masa pakietow przy transmisji wifi. Dzieje sie tak zarowno przy sciaganiu np jakiegos dema z PSS, jak i przy streamowaniu z Media Servera badz kopiowania przez niego plikow. O ile przy sciaganiu z PSS nie jest to problematyczne, poniewaz plik zostaje i tak pobrany, o tyle przy streamowaniu czy kopiowaniu przez Media Servera jest to problem, poniewaz albo film albo kopiowanie pliku nagle sie urwya i widnieje napis ze polaczenie z media serverem zostalo utracone. PS3 pokazuje oczywiscie ze polaczenie ma 100% i Net type 2.

Tutaj jeszcze screen statystyk routera:

dropsg.png

Mam jednak nadzieje ze ktos z was bedzie w stanie mi pomoc, bo czuje sie juz troche bezradny.

Z gory dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Koledzy

Od momentu kiedy postanowiłem zakupić konsolę, śledzę Wasze forum :)

W sumie forum przekonało mie do zakupu PS# a nie XBoxa :)

Konsola jest banalnie prosta w obsłudze. Wszytko działa bez zarzutu (nawet net przez Livebox)

Ale wczoraj nie mogąc podłączyć laptopa poprzez hdmi z telewizorem, postanowiłem skonfigurować PS# Media Serwer. Ściągnąłem programik, zainstalowałem i już po chwili po uruchomieniu wykrył on konsolę. W programe udostępniłem odpowiednie katalogi. Na konsoli oczywiści widać te katalogi. I dalej zaczynają się schody. Próbując wejśc dalej w katalog, konsola pokazuje, że folder nie zawiera żadnych plików. Nie wiem czy te filmy trzeba w jakiś szczególny sposób uruchomić najpierw na laptopie. Proszę o łopatologiczny wykład na jakimś konkretnym przykłądzie.

Z góry dziękuję.

http://www.ps3site.pl/forum/topic/13833-ps3-media-server/page__view__findpost__p__445068

Mój mały (niedoskonały) poradnik, ale może pomoże CI rozwiązać swoje problemy.

Sprawdź sobie czy wszystkie ustawienia masz podobnie i daj znać.

Ps. poradnik jest napisany do szczególnej wersji PS3 Media Server, ale znajdziesz tam też link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

nie wiem juz szczerze mowiac do kogo sie zwrocic (na forum D-Linka nikt nie pomogl), a mam pewien problem z polaczeniem router <-> PS3 i najbardziej zauwazalne jest to wlasnie przy uzywaniu PS3 Media Server. Mianowicie, gubiona jest masa pakietow przy transmisji wifi. Dzieje sie tak zarowno przy sciaganiu np jakiegos dema z PSS, jak i przy streamowaniu z Media Servera badz kopiowania przez niego plikow. O ile przy sciaganiu z PSS nie jest to problematyczne, poniewaz plik zostaje i tak pobrany, o tyle przy streamowaniu czy kopiowaniu przez Media Servera jest to problem, poniewaz albo film albo kopiowanie pliku nagle sie urwya i widnieje napis ze polaczenie z media serverem zostalo utracone. PS3 pokazuje oczywiscie ze polaczenie ma 100% i Net type 2.

Tutaj jeszcze screen statystyk routera:

dropsg.png

Mam jednak nadzieje ze ktos z was bedzie w stanie mi pomoc, bo czuje sie juz troche bezradny.

Z gory dzieki za pomoc

A jaka odległość routera od PS3?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z gory sorka ze nie edytuje poprzedniego postu, ale chce przy okazji bumpnac temat.

Pomoc dalej mile widziana, a poza tym chcial bym sie dowiedziec do ilu % drop/error rate jest normalna przez wifi. Gdzies w internecie znalazlem taka informacje, ale juz nie moge znowu odnalezc. :(

Z gory dzieki za info

Edytowane przez citmod

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, kupiłem ten router TL-WR740N i na początku pobieranie na konsoli było bardzo wolne, poczytałem i zmieniłem kanał wifi i teraz pobiera już ok. Tylko niestety mam problem z PS3 media server, mianowicie nie wykrywa mi konsoli. Może powinienem coś zmienić w ustawieniach routera? W domu na win 7 i liveboxie wszystko poszło perfekcyjnie bez żadnych dodatkowych ustawień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka. Mam problem z siecią domową, a konkretnie z połączeniem PC - PS3. Posiadam router NETGAR WGR614 v9, internet z Neostrady TP (1.3 MB), komputer stacjonarny z Win XP x32 z SP 2, modemThomson Speed Touch 330 (podpięty do PC z którego udostępniam) i laptopa z Win 7 x64. W ustawieniach sieci domowej w kompie stacjonarnym wybrałem udostępnianie wszystkich plików, internetu, drukarek etc.. Do PC wpiąłem (tego z którego udostępniam) wpiąłem kabel RJ-45 i do routera, a z kolei drugi kabel - z routera do PS3 (Slim, 250 GB z softem 3.56). Internet na PS3 i laptopie (łączę się przez Wi-Fi) śmiga, ale jest pewien problem. Początkowo, gdy na laptopie nie mogłem wczytać żadnych plików z PC'ta - olałem to, bo nie było mi potrzebne, ale chcę przesyłać filmy, muzykę, zdjęcia na PS3. Program PS Media Server nie widzi konsoli, a przesyłanie przez pendrive'a jest dosyć niewygodne ;[. Jak to naprawić ? Z góry dzięki za wszystkie propozycje.

PS.- Chodzi mi o przesyłanie multimediów na twardziel konsoli poprzez sieć domową.

Edytowane przez NeverPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym co nie działa PS3 Media Server poprawnie a nie chce korzystac z Windows Media Player, polecam alternatywe -> Google Media Server. Na youtubie mozna znalezc turtoriale jak to ustawic.Jedyny mankament w stosunku do PS3MS to brak streamowania Subow. Ale probuje to jeszcze rozgryzc (pewnie trzeba bedzie hardsuby zrobic).

Edytowane przez citmod

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da sie jakos zwiekszyc rozmiar czcionki bo mam strasznie mala jak ogladam filmy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@NeverPL

Twój główny problem to bezsenownie złożona sieć. Sprzedaj ten modem USB, sprzedaj ten router. Za to kup router z modemem ADSL i ciesz się normalnie działającą siecią lan bo to co masz obecnie to jakiś chory pomysł użycia tego co było pod ręką a nie tego co faktycznie potrzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da sie jakos zwiekszyc rozmiar czcionki bo mam strasznie mala jak ogladam filmy?

Jezeli chodzi ci o napisy, to jest taka mozliwosc w PS3MS. Nie mam juz tego prog na kompie, ale z tego co pamietam to sie nazywalo "subtitle scale", bodajze w oknie opcji w prawym dolnym rogu bylo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich czy wy też macie taki efekt że jak odpalicie film na ps3przez ps3 media serwer dajmy na to w 720p mkv + napisy .srt to procek idzie na100% a jak ten sam film odpali się w HD ale bez napisów to mam zaledwie 3%zużycia procka. Czyżby dodanie napisów przez media serwer tak mocno obciążało procesor???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

to "dodawanie" to jest transkodowanie na zywo calego materialu wiec tak bedzie ci cielo strasznie - masz core i 5 to mozesz to robic ale i tak szkoda pradu -co do napisow to sa rozmiary czcionki w opcjach Mencodera na dole przy "laduj napisy srt" - poprobuj

Edytowane przez domel9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi