Julas1990 0 Napisano 8 Czerwiec 2009 Wczoraj zdałem do 4klasy technikum... co uważam za mój największy błąd życiowy... dziewczynę mam - jak ktoś nie siedzi 10h dziennie przed konsolą to i chodząc do męskiej szkoły coś znajdzie xD Jednak Technikum nauczyło mnie tylko i wyłącznie mataczenia - kto więcej leje wody ten lepiej na tym wychodzi... czasy elitarnych technikum się skończyły - tak mi się wydaję... nauczyciele 20lat uczą tego samego ... a teraz byle by do emeryturki - nie obchodzi ich chyba zdawalność egzaminu... siedzę rok dłużej i mam nadzieje zdać chociaż maturę bo co napiszę na egzaminie zawodowym to sam nie wiem. Perspektywa matury i zawodu w jeden rok dłużej jest kusząca - nikt przecież nie odrzuca że nie pójdzie na studia... co jak co ale TECHNIKUM ŁĄCZNOŚCI W POZNANIU szczerze odradzam !! Technik Teleinformatyk - ktoś mi może wytłumaczyć na czym ten zawód w ogóle polega? wyobrażam sobie pracę w orange czy tp chociażby... ale nie słyszałem przez te 3 lata dosłownie nic co mogło by mi ułatwić pracę w takiej firmie... nie słyszałem a co dopiero zagłębić temat i się czegoś nauczyć - tyle z mojej strony ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dazidek 1 Napisano 9 Czerwiec 2009 Wczoraj zdałem do 4klasy technikum... co uważam za mój największy błąd życiowy... dziewczynę mam - jak ktoś nie siedzi 10h dziennie przed konsolą to i chodząc do męskiej szkoły coś znajdzie xD Jednak Technikum nauczyło mnie tylko i wyłącznie mataczenia - kto więcej leje wody ten lepiej na tym wychodzi... czasy elitarnych technikum się skończyły - tak mi się wydaję... nauczyciele 20lat uczą tego samego ... a teraz byle by do emeryturki - nie obchodzi ich chyba zdawalność egzaminu... siedzę rok dłużej i mam nadzieje zdać chociaż maturę bo co napiszę na egzaminie zawodowym to sam nie wiem. Perspektywa matury i zawodu w jeden rok dłużej jest kusząca - nikt przecież nie odrzuca że nie pójdzie na studia... co jak co ale TECHNIKUM ŁĄCZNOŚCI W POZNANIU szczerze odradzam !! Technik Teleinformatyk - ktoś mi może wytłumaczyć na czym ten zawód w ogóle polega? wyobrażam sobie pracę w orange czy tp chociażby... ale nie słyszałem przez te 3 lata dosłownie nic co mogło by mi ułatwić pracę w takiej firmie... nie słyszałem a co dopiero zagłębić temat i się czegoś nauczyć - tyle z mojej strony ;) Masz racje, szkoła to głupota :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bazgan 2 Napisano 9 Czerwiec 2009 własnie zdałem sobie do 3 kalsy lo (ledwo ledwo) i żałuje że nie byłem w technikum miałbym po tym jakiś zawód bo liceum to nie dla mnie ; D pozatym po liceum jesteś nikim nic nie umiesz i musisz na studia isc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 9 Czerwiec 2009 Matematyka i informatyka? może matematyka i programowanie, albo matematyka i inżynieria, ale matematyka i projektowanie stron WWW i zarządzanie sieciami już nie wymaga samych piątek z tego przedmiotu. Informatyka jest zbyt ogólna, by kojarzyć ją tylko z robieniem gier...Co do tego dziecka z JuEs. 3 pisze się i wymawia "trzy" jeżeli piszesz " 3 jesteś mądry", albo "3egokolwiek się razem", to też tak mówisz? ("trzy jesteś mądry, trzegokolwiek")? porównywałeś to do angielskich skrótów typu "w8". To teraz, by wbić się w twój poziom przedstawię to łopatologicznie. czegokolwiek-3egokolwiek= różnica jednej literki; wait-w8= różnica dwóch literek, a to jedno z krótszych porównań. Pisząc w sposób gimnazjalisty utwierdzasz mnie w przekonaniu, że nie masz więcej niż 13 lat, bo statystycznie mniej więcej w tym wieku dziecko może opanować nasz język. Ja jestem w technikum informatycznym, z matematyki (prawie od zawsze) jadę na dwójach, maksymalnie trójach, ale z programowania jestem jednym z lepszych. Przyszłość wiążę z sieciami komputerowymi. Ps. A o Ivanie the Terrible i Byzantine Empire uczyłem się w wieku 14-stu lat w gimnazjum. A w wieku 13-stu przerabiałem szeroko rozumianą Greek Empire. To czyni mnie cwaniakiem mogącym kaleczyć język i wkurzać innych swoim ignoranctwem? Mówisz, że na dwójach i trójach jedziesz? A już czułem się skreślony z informatyki, chociaż kocham ten przedmiot ale od zawsze miałem problemy a matematyką. To mnie podnosiłeś na duchu :D Bałem się, że sobie nie poradzę w technikum/liceum. Teraz tylko pozostaje mi wybór :P Technikum czy liceum xD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianek274 4 Napisano 9 Czerwiec 2009 Nawiązując do tematu- 72/100 pkt z egzaminu :)))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymuR93 55 Napisano 10 Czerwiec 2009 75/100 mogło być lepiej :/ Liceum już wybrane :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach