Skocz do zawartości
Emir

FIFA 10

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zacząłem sezon w Coca-cola Championship zespołem Blackpool na najwyższym poziomie oczywiście. Jest ciężej niż w 09. Nie ma już wyników "hokejowych" przynajmniej w moim przypadku. Jest realizm i radocha, tryb bardziej przejrzysty niż w poprzedniej części. Dziś sprawdzę online. Jak coś to dodawać ! PSN ID: Kolba665

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy też gracie cały sezon nie zmieniając w ogóle zawodników ?

Zauważyłem, że ich kondycja się nie pogarsza. Można tym samym składem przejść cały sezon.

Co do zacinania się powtórek, to u mnie ten problem nie występuje.

Gram w trybie menadżerskim i zawodnicy jak najbardziej się męczą, trzeba ich zmieniać bo nie wytrzymują kondycyjnie,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK koledzy z rozdzielką to widze ze FIFA 10 ma tylko 720p szkoda bo wygladaloby lepiej.

Ale powiedzcie czy macie tez tak jak ja, pytania powyzej czyli, czy macie koszulki zespolow przy formacjach bo ja mam tylko zawsze takie same jakies zolte.

I czym moga byc spowodowane nieplynne powtorki i czemu tylko z jednej kamery a nie z kilku ujec hmmm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie. Troche puste te trofea sie wydaja niektore.. jakies buzki jakies filmy... masakra. Nie mniej jednak chcialbym wiedziec gdzie i jak sie to wstawia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jejku im wiecej gram tym bledow widze wiecej. Spalone - niby poprawili ze nie wychodza ale co to ma byc ze koles jest na 10metrowym spalonym i nie ma gwizdka i jeszcze jedno chamstwo ze spalonymi koles podal pilke do kolegi ktory byl przed nim, nie bylo juz zadnych obroncow i co? Nie ma spalonego... Podobnie jak gralem to podalem pilke za bramkarza (byl tam kolega z druzyny) ale przed nim byl jeszcze obronca, a tu gwizdek ze spalony i uznalo ze bramkarz byl ostatnim obronca chociaz to nie prawda. Co do bledow to jeszcze z faulami czasem biora sie za nic i troche spieprzyli przywilej korzysci pokazuje sie ktos mi zabral pilke sekunde po ale juz nie odgwizdali ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Renifer

co do tego spalonego z bramkarzem to błędu nie ma

spalony nie jest wtedy gdy podajemy piłkę do naszego zawodnika za ostatnim obrońcą. Spalony jest w momencie gdy podczas podania do naszego zawodnika, jest on ustawiony bliżej linii bramkowej niż przedostatni zawodnik drużyny broniącej.

Poza tym mógłbym tu przytoczyć żelazny argument ortodoksyjnych fanatyków PESa - "w realu też tak jest" ^^

Edytowane przez pchylin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo Ty nie masz jaj, a ja mam jaja długie i mi się tnie. Wszystkim się tnie tak poza tym.

Co do piłkarzy to męczą się jak byk, po 2-3 meczach zagranych są już na żółto ( pomocnicy, i napastnicy ). No chyba, że masz po 90 wszystkich i grasz Realem 4 sezon.

Mnie tylko loadingi wkurzają...

Sam nie masz jaj.

Dobrze wiem co widzę na ekranie mojego tv.

Za przeproszeniem gów**, a nie zmęczenie. Gram ligę hiszpańską na poziomie zawodowiec (niski wiem, ale po przesiadce z pesa ten poziom jest dla mnie odpowiedni), po 4 minuty.

Rozegrałem dobre kilkanaście meczów. Fakt po pierwszej połowie niektórzy zawodnicy mają żółte paski, ale po skończonym meczu, gdy patrzę na ich kondycję widzę WSZYSTKIE paski ZIELONE.

Coś tu jest chyba nie tak ?

EDIT: Zapomniałem dodać że gram Barcą. Jest to mój pierwszy sezon.

EDIT: Jestem po kolejnym meczu właśnie z Realem Madryt. O dziwo wygrałem 3:0 :-)

Oczywiście po meczu wszedłem w zarządzanie drużyną -> skład -> i moim oczom ukazały się piękne zielone paski :) Nie wiem czy tak powinno być, ale z tego co pamiętam w pesie przeważnie z 2, 3 piłkarzy z miejsca szło do wymiany. Tutaj da się jednym składem nie zmieniając nikogo cały czas wygrywać mecze.

Edytowane przez Dym0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To sobie odpal polską ligę, gram Ruchem (Mistrzostwo zapewnione na 2 kolejki przed końcem :whistling: ) i prawie co mecz muszę zmieniać kilku zawodników...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze ja mam problem z tą opcją game face beta.

Za każdym razem jak ma mi już renderować facjate pojawia się komunikat Server not responding i mogę wybrać try again (3 próby) przy czym jak naciskam try again nic się nie dzieje. Co sięz tym dzieje

Pomocy bo mnie krew zalewa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem ciekaw jaka ocena gra dostanie za rok jesli teraz zbiera "9" a bugow nadal sporo. 09 powinna dostac 7, ta gora 8. Ale z czegos chlopaki piszacy recki zyc musza.

Zobaczymy co PES pokaze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze ja mam problem z tą opcją game face beta.

Za każdym razem jak ma mi już renderować facjate pojawia się komunikat Server not responding i mogę wybrać try again (3 próby) przy czym jak naciskam try again nic się nie dzieje. Co sięz tym dzieje

Pomocy bo mnie krew zalewa

Wygląda na to, że EA sobie z obciążeniem serwerów nie radzi po prostu, ja ciągle easportsworld.com nie mogę się zalogować ani wysłać filmików z replay'ami. Musisz poczekać parę dni może sytuacja się ustabilizuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi panowie, jakie wspomagania sterowania są najpopularniejsze w grze w sieci? Czy też może uczyć się grać bez żadnych "asyst"?

Co do gry, to po przesiadce z PESa (na kompach) na FIFE10 (ps3) przeżyłem delikatnie mówiąc kontakt z podłogą i w sumie muszę od nowa uczyć się grać w wirtualną piłkę nożną :P

Edytowane przez Shady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przyszłym tygodniu miałem stać się posiadaczem nowej FIFY, no ale trafiłem na złodzieja :angry: na Allegro, niejaki "G-BeNeK" nabił w butelkę ponad 30 fanów wirtualnego futbolu i 170 złoty poszło się j.....ć :sad: Gościu miał same pozytywy (170 ) a teraz zablokowane konto!

Może to kara, że po wielu latach grania w PES-a chciałem się przesiąść na FIF-kę ? Trzeba będzie wysupłać nową kasę, bo przecież bez piłeczki nie da się żyć, na zwrot tamtej raczej nie liczę, w naszym "państwie prawa" :biggrin::biggrin::biggrin:

Jak nie liczysz, oddasz 170 zł bez walki? Odezwij się do gościa i zażądaj zwrotu kasy, w międzyczasie napisz do innych kupujących, może ktoś z nim gadał dowiesz się co mówił innym. Jak nie odezwie się do Ciebie/nie odpisze na maile, a nawet jak odpisze jakieś bzdury, to piszesz ładnie donos, drukujesz historię korespondencji i idziesz walczyć o swoje na Policję. Potem dostajesz odpis postanowienia o wszczęciu dochodzenia lub śledztwa i z tym do Allegro a Oni z ubezpieczenia zwrócą Ci kasę, jest tylko jeden minus - trochę to potrwa.

Pozdrawiam fan PES'a, ale nie fanboy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogólnie graj jest świetna ale nie mogę się do niej przyzwyczaić czy po prostu nauczyć grać...:)gdy gram z ziomkami z którymi wygrywalem większość meczy w edycji 09 teraz dostaje po 8:1 :/ nie mam już cierpliwości...ale dam rade:)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EA Ssie jajka z tą swoją stroną internetową.

Jak można tak zawalić sprawę. Już przed premierą ciężko chodziła a teraz to już kanał na maxa.

Mogli trochę poczekać i to wszystko dopracować (ten game face beta to jakaś puszka pandory, same problemy i kłopoty)

Skandalem jest dla mnie kazać płacić choćby nawet 1zł za jedną ligę żeby móc grać w sezon live 2.0. Przecież tak to reklamowali a tu okazało się że to w sumie DLC.

Padnijmy na kolana przed EA że Santiago Bernabeu było bezpłatne bo idąc śladem ich rozumowania(kasa,kasa,kasa) powinni kazać płacić.

Co to w ogóle znaczy game face BETA???!!! Ja kupiłem pełną wersję a nie ściągnąłem wersje beta do ch... pana.

Mimo wszystko uwielbiam tę grę i zagrywam się w nią z wielką przyjemnością.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie jak narazie to nie da rady zrobić tej swojej twarzy przez www od godziny próbuje i zalogować się ciężko a gdzie tam do twarzy :(...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie jak narazie to nie da rady zrobić tej swojej twarzy przez www od godziny próbuje i zalogować się ciężko a gdzie tam do twarzy :(...

tylko nie myśl że jak się zalogujesz to reszta pójdzie jak z płatka.

strasznie na razie to wszystko kuleje.

Ale wszystkko przed tobą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Probowalem to zrobic ale nie wiem czemu jak juz bylem w tej aplikacji to nie moglem dac zdjecia ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zrobiłem w poniedziałek jeszcze zanim miałem grę i wszystko poszło gładko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy was także wkurzają te skoki formy zawodników?

Ja gram w sumie większość meczów na symulacjach. No ale bez przesady, bo zmieniają się te umijętności o 5 nawet jak nie więcej czasami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy was także wkurzają te skoki formy zawodników?

Ja gram w sumie większość meczów na symulacjach. No ale bez przesady, bo zmieniają się te umijętności o 5 nawet jak nie więcej czasami.

U mnie tylko na początku sezonu( dwa mecze) niektórzy piłkarze byli w wysokiej formie(zielona strzałka w góre) a teraz do końca sezonu albo w normalnej formie albo kreska u dołu.

Jest jakaś możliwośc poprawienia formy jak to było w PES?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś gra w Ekstraklase??

A może w inną ligę i zauważył to samo... 75% meczy to zła pogoda / deszcz / chumry / śnieg...

I czemu do diaska na całym zaśnieżonym boisku nie ma pomarańczowej piłki??

Miałem dziś przysiąść do online ale nie mogę... no nie mogę... tak mnie menadżer pochłonął :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam taki problem, ze przestał mi działa mi dzialac demonstracyjna wersja Sezonu Live. Z tego co wyczytałem to mamy tam mozliwosc rozegrania 5 spotkań. Ja rozegrałem 3, zapisałem gre, wylaczylem plejaka, jakis czas pozniej wlaczam i tu dupa. Nie mam dostepu do Sezonu Live, guzik nieaktywny.

no i te felerne statystki wirtualnej gwiazdy. Rozegranych dziesiatki meczow, strzelone dziesiatki goli, a w statystykach nadal same zera.....

zakręciłem sie coś. :scare:

miało być: "a ja mam taki problem, ze przestala mi dzialac demonstracyjna (...)"

ps. sorry za post pod postem ale nie dziala mi funkcja edytowania. Zgloszone do adminow ale olane:whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gram w naszej lidze.

I fakt, większość gier toczy się w deszczu bądź śniegu :)

ogólnie denerwuje mnie to, że grając Legią zajmowałem 2 miejsce po połowie sezonu i zostałem zwolniony za "złe wyniki" a traciłem 1 pkt do Wisły tylko.

To mnie mocno zdemotywowało ale jutro zacznę grac jakimś innym polskim klubem, ale nie wiem jeszcze jakim.

Ogólnie dziwi mnie to, że prestiż menedżera jest równoważny z prestiżem klubu co przy transferach ma znaczenie.

Nie kupi się do klubu żadnego grajka będącego wzmocnieniem bo nie ma się prestiżu.

Ale jednak do takiej Legii duzo osob jednak w naszej lidze chciałoby przejść.

Analogicznie pewnie w Realu, Barcelonie czy Man Utd prestiż funkcjonuje, nie tylko w Ekstraklasie więc to jest dla mnie dziwne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi