Skocz do zawartości
Patricko

Trofea

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie zaś ciekawi, czy trofea z ps3 przejdą na następną generację. Ogólnie wydaje mi się, że tak bo nowego PSN raczej nie będą robić, a wszystkie informacje związane z kontem są tam zapisane. Co o tym sądzicie?

Byłoby to logiczne. Mam jednak nadzieję, że na PS4 poczekamy jeszcze kilka lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejdą na 100%. Inaczej Sony strzeliłoby sobie już nawet nie w stopę, a w łeb.

PS4 nie pojawi się wcześniej niż koło 2013-14 roku. Za dużo kasy władowany w Move i promowanie PS3 w tej chwili, żeby np. za rok ruszyć z PS4. O to jestem w miarę spokojny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS4 nie pojawi się wcześniej niż koło 2013-14 roku. Za dużo kasy władowany w Move i promowanie PS3 w tej chwili, żeby np. za rok ruszyć z PS4. O to jestem w miarę spokojny :)

Ja bym mógł nawet i dłużej poczekać, na ps3 można robić całkiem niezłe gry i ponadto wpakować kolejne funkcje do konsoli. W sumie mamy 3D i blue ray, ciekawe co wymyślą na kolejną generację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wolałbym 2015/16.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy zna ktoś stronę na której są przetłumaczone na polski trofea z buzz świat quizów jeżeli napisałem to w złym temacie to sory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy zna ktoś stronę na której są przetłumaczone na polski trofea z buzz świat quizów jeżeli napisałem to w złym temacie to sory

Nie znam się na buzz ale tu coś jest. Jak to o to chodzi to git ;)

KLIK

Poza tym jak wciśniesz na górze tej strony "portal" następnie na górze tej co Ci się otworzy "trofea" to masz baardzo dużo ciekawych rzeczy.

Edytowane przez Kpt.Bomba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, mam problem z trofeami, po tej zmianie czasu dałem godzinę na PS3 godzinę do przodu, ale trofea zapisują się "po staremu". Np. Fly the co-op zdobyłem o 12:47, a mam napisane, że o 11:47. Mam stręfę czasową GMT +1, jak zmieniam na GMT +2, to wtedy te trofea są już zdobyte o dobrej godzinie (czyli godzinę do przodu), ale trofea zdobyte przed zmianą czasu także przesuwają się o godzinę do przodu! Co zrobić, by te trofea się normalnie zapisywały?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic w tej kwestii nie poradzisz.

Po zdobyciu trofeów zapisują się one na serwerze PS i jest to czas, który mają wszyscy (zarówno ten kto mieszka w Polsce, Kanadzie, Hong Kongu, Zimbabwe itd.). Jest to czas bodajże angielski...:whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny powód, że zmiana czasu na zimowy/letni jest głupia i niepotrzebna. :D

Tak, głupia data zdobycia trofeum przestawiona o godzinę w niektórych przypadkach to bardzo ważny powód, pisz petycję i do rządu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmiejcie się, ale w PESie 2011 (MLO) turnieje odbywają się o określonych godzinach, a ta różnica w wyświetlaniu czasu konfunduje.

Dlaczego nie ma tematu poświęconego trofeom w TRANSFORMERS: WAR FOR CYBETRON? Jest ktoś chętny na wspólne rozgrywkę?

Edytowane przez KopaczK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Czy wam też trofea aktualizują się tak długo? Normalnie to sekunda i się aktualizowały, a teraz to chyba z 30 min. u mnie.

Nie wiem czy to zależy od levela czy coś...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sekunda? Tak szybko nigdy mi się nie aktualizowały. :D Ale 30 minut też jest nieprawdopodobne. Kilkanaście/kilkadziesiąt sekund to norma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Czy wam też trofea aktualizują się tak długo? Normalnie to sekunda i się aktualizowały, a teraz to chyba z 30 min. u mnie.

Nie wiem czy to zależy od levela czy coś...

Pozdrawiam

Synchronizujesz swoje konto czy na Twoim PS3 konto należące do kogoś innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że swoje konto.

Pytam, ponieważ miałem ostatnio taką sytuację, że na mojej konsoli aktualizowałem (dokładnie trzy razy) trofea na końcie innej osoby i... Za pierwszym razem wszystko jak należy, ale za drugim trwało to około 40 min. Kolejna aktualizacja trwała normalnie tylko chwilę. Moje konto aktualizuje się ZAWSZE w parę sekund. Już myślałem, że coś się zje****, ale tak jak napisałem, z moim kontem nie ma problemu a ten jeden raz to może być po prostu jakiś błąd systemu. Pytanie, czy u Ciebie każda aktualizacja trwa tak długo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No teraz już jakoś sprawniej poszło, nie rozumiem czemu wcześniej trwało to aż tak długo...

Pozdrawiam :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem kiedys takie problemy przez caly dzien, pewnie to wina serwera albo cos, bo po dniu takich zwiech wrocilo wszystko do normalnosci, a lacznie zdarzylo mi sie to 2-3 razy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry tip. Co prawda wiedziałem o nim od lat, ale zawsze bałem się to zrobić. Cóż, zawsze musi być ten pierwszy raz. Ogólnie miałem 3 symptomy predysponujące do takich radykalnych działań. Wolne XMB, wieszanie się gier i wolne synchro.

Za kilka minut dowiem się czy to coś pomaga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem akcje raz, że mi to wyskoczyło po prostu samo z siebie. Włączam sobie rano konsolkę, a tutaj nagle takie info.

Dodam, że w ogóle nie miałem pojęcia co to jest i do czego to służy wtedy. Teraz wiem, że jest to coś w rodzaju mini-defragmentacji dysku.

Jedyne co poszło się paść to wiadomości, a wszelkie katalogi które miałem porobione, musiałem robić od nowa. To jedyny minus tej operacji.

A czy to pomaga? Mi osobiście póki co wszystko śmiga jak należy, a z doświadczenia wiem, że jak wszystko działa jak należy to lepiej paluchów tam nie pchać :)

Ale czekam na info kill. Chętnie przeczytam czy rzeczywiście to coś pomaga.

Edytowane przez Patricko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie mogę potwierdzić, że oprócz PW nic się nie traci. Operacja trwała może z 5 minut.

Synchro być może odbyło się szybciej, ale moim zdaniem bardziej zależy to od tego ile mamy pucharków. Także tutaj ciężko powiedzieć. Wydaje się szybciej, ale nie jest to jakiś skok do nadprzestrzeni.

Niestety resztę symptomów muszę sprawdzić podczas kilku najbliższych godzin gry.

W każdym razie operacja jest bezpieczna a to najważniejsze. Aha i bez problemu działa na slimie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi