Skocz do zawartości
pawlos26

Jak staliscie sie posiadaczami PS3 ?

Rekomendowane odpowiedzi

najpierw niestety poszedlem na dziekanke, nie majac co robic poszedlem do pracy (nie tyle co nie majac co robic :P). troche pieniazkow sie nazbieralo. wtedy moja kochana dziewczyna powiedziala mi ze w MediaMarkt sa jakies promocje. Pojechalem, zobaczylem i kupilem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stałem chyba z godzine przed półką zatanawiając sie czy kupic x-pudło, ps2 czy czarnulke. Z tego całego oglądania i zmeczenia zachciało mi sie piwa wiec poszedłem sie napic. Co tu ukrywac 3 piwka pomogły mi w wyborze :) Wróciłem z PS3 do domu i do dziś nie żałuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem w saturnie, nie ma nad czym sie spuszczac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc kiedyś tam miałem kupić PC.

Wyszło na to że w MM za bodajze 1700 ( razem z GTA 4).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pojechałem z kumplami (wielkie wydarzenie ofc. xD) do Saturna, i także długo rozmyślałem, ale nie nad konsolą, tylko nad grami :) Wziąłem z InFamous i jeszcze Fifę dokupiłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to miałem tak, odkładałem se na czarnulkę trochę czasu, aż w końcu ojciec dostał jakieś wyrównanie czy coś w tym stylu . Pogadałem, żeby mi dołożył do konsoli, to on swoje, że masz konsole ( chodziło o ps2 :PP) to mu zacząłem tłumaczyć, że ta jest lepsza itp. No w końcu się z nim dogadałem, dał mi 1000zł ( ja miałem 320zł) no i wtedy zamówiłem PS3 na allegro, pamiętam jak była jeszcze aukcja Ps3+BF BC+Pilot(bez pada była :/), byłem wtedy tak podjarany tą grą, że już miałem zamawiać, ale napotkałem na PS3+GTA IV+Genji : DoB+PAD+Okablowanie kosztowała 1300 zł i przesyłka 30zł, wykołowałem tę dychę i zamówiłem, gdzieś 3 dni później zgodziłem się poczekać na kolegę bo coś załatwiał z dyrektorką, wtedy jeszcze nawet się nie spodziewałem PS3, w ogóle jakoś o niej zapomniałem,wracając wklekliśmy się i gdy kawałek wyżej szkoły zobaczyłem listonosza pomyślałem sobie o PS3, widziałem, że w aucie na tyle ma jakąś pakę, była pokryta szarym papierem . Trochę przyśpieszyliśmy z kumplami, listonosz pojechał dalej ( w stronę mojej ulicy) . Zaraz patrzę, że ktoś biegnie w naszą stronę, okazało się, że to moja siostra i krzyczy, że jakaś paczka do taty za 1330zł( do taty bo allegro na niego jest) to ja rura do domu, tylko właśnie, że listonosz sobie nie poczekał tylko pojechał, akurat na tej ulicy co mieszkam miał tylko jedną paczkę, do mojego ojca( do mnie raczej :P) i zostawił karteczkę o której godzinie był, bla bla bla, jak doszedłem pod dom była godzina 14 31, a na karteczce była 14 27, pobiegłem szybko dalej, myślałem, że jeszcze go złapie, wtedy nie wiedziałem, że tylko do mnie ma paczkę, okazało się, że już pojechał . No to czekał z niecierpliwością, aż wróci tata z roboty, żebyśmy mogli podjechać na pocztę na której jest paczka, ale jak tata wrócił to było już za późno, poczta była zamknięta . Pozostało mi czekać do następnego dnia . Next Day, obudziłem się i pomyślałem od razu o konsoli, poprosiłem rodziców, żebym nie poszedł dzisiaj do szkoły, tylko pojechał po paczkę, zgodzili się i pojechałem po paczkę, gdy dojechałem, szybko wysiadłem z samochodu, przebiegłem na drugą stronę ulicy, wbiegłem na pocztę, jedna osoba w kolejce wtedy stała, z niecierpliwością czekałem na swoją kolej, w końcu nadeszła kolei na mnie, dałem pani karteczkę którą zostawił listonosz, pani pokazała paczkę, zapytała czy chce sprawdzić, zgodziłem się, gdy zobaczyłem pudełko od ps3, to już zapłaciłem, poszedłem do samochodu, w samochodzie już rozpakowałem paczkę, zobaczyłem czarnulkę, aż się zdziwiłem, że ona taka duża, gdy dojechaliśmy do domu, wybiegła sąsiadka, że kotek mojego kota, jest u nich na drzewie i boi się zejść, musiałem iść, wyciągać drabinę, grrrr... , ściągnąłem tego kota i poszedłem jak najszybciej do domu, gdy doszedłem do domu, wziąłem PS3, chce podłączyć,a tu lipa, nie mam chinchy, ale na szczęście tata znalazł przejściówkę, no i w końcu, włączyłem PS3, aż się zdziwiłem jak ona cicho chodzi, włożyłem do napędu GTA IV i zacząłem się bawić, przeszedłem kilka misji, zaraz obczaiłem co to jest te Genji, pograłem trochę i później zacząłem szukać informacji powiązanych z ps3 i natrafiłem na te właśnie stronę i 2 inne, ta mi najbardziej przypadła do gustu, znalazłem dział Monitor do PS3, nie wiedziałem wtedy, ze będzie się dało podłączyć, przy okazji dowiedziałem się co to jest HDMI itp. i okazało się, że mój monitor posiada HD, a wcześniej miałem podłączoną do telewizora rodziców więc miałem ograniczenia, gdy załatwiłem sobie kabel, był następny problem, a mianowicie dźwięk, ale dzięki wam dowiedziałem się, że można podpiąć pod wieżę i tak zrobiłem, potem znalazłem dział w którym było pisana jak zrobić internet na ps3, musiałem zakupić router, zakupiłem zrobiłem wszystko według instrukcji. I tak stałem się posiadaczem PS3 :).

,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjechałem na Wyspy latem 2007, zacząłem po tygodniu pracę w Moyola Precision Engineering.

Po 3 miesiącach pracy i pobytu w IRA kupiłem PS3 w promocji za 350 funtów: 60GB + 3 gry (resistance, motorstorm, F1 championship).

Ot i cała historia. Może nie jest tak urzekająca jak Wasza, ale stawiam na prostotę przekazu. Jak mi się dziecko urodzi to bardziej się rozpisze jak do tego doszło. :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miesiąc pracy i kupiłem, a potem kolejny miesiąc bez kieliszka chleba :D. Do tego Samsung LCD na raty.

Edytowane przez Dreamotron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na początku nie zwracałem uwagi na PS3. Uważałem, że PS2 dostarcza takiej samej frajdy a w PS3 tylko grafika jest lepsza. Ale, gdy zobaczyłem gameplay z F1 to poprostu sie zakochałem. Zacząłem odkładać kasę i po miesiącu pojechałem po swoją konsolkę. I nie żałuję :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw kupiłem x360 z przekonaniem, że jest lepszy. Jakoś mi się w ogóle nie chciało na nim grać. Kumpel namawiał mnie bym kupił ps3... Sprzedałem xboxa na allegro i 10min potem kupiłem ps3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tak zależało na posiadani PS3, że kupiłem wersję z SingStar (mimo iż wydawało mi się, że to kompletne dno), bo innych aktualnie w sklepach (kilku centrach handlowych w centrum Poznania) w tym czasie nie było. Jak się później okazało gierka nawet przypadła mi do gustu. Gorzej było z dopasowaniem TV...ale to inna historia:D

Edytowane przez Tutenhamon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Moja historia jest taka...

Mniej więcej w lutym 2009r. zacząłem składać sobie przez internet komputer do gier. Miałem różne kombinacje...od 3600zł, potem 2800zł, a na koncu 2000zł (wszystkie 3 miały taką samą wydajność), przyszedł czas na koniec roku szkolnego, ok 3 gim. średnia 5,30 (samo wyszło^^), tata powiedział, że mi kupi Ten komputer (narazie była wersja 3600zł), jeżeli dostane się do dobrego liceum. Ok, przyszedł czas wyników 2 lipca, ok, dostałem się do pierwszej szkoly i pierwszej klasy na liscie, tak jak chciałem. Tata wtedy powiedział, że po co mam kupować teraz, skoro jadę do Danii na miesiąc, po dłuższej rozmowie zgodziłem się. W Danii kontynuowałem składanie komputera, juz 2800zł, tata mówił, żebym poczekał, aż jeszcze stanieje/zmienie komponenty na tansze. Ok pod koniec lipca miałem już wybrany komputer za 2000zł. Pewnego razu byliśmy w Saturnie, gdzie sobie pograłem chwilkę w Burnouta na PS3, nie olśniło mnie raczej, bo piksele było widać. Po kilku dniach pomyślałem, że po co mam kupować komputer, który będę muszał upgradeować, jeżeli mam swój (P IV 2,4GHZ, 2gb ram, Radeon 9250 pro, wystarczy do Lineage 2, CS'a i Warcrafta 3), więc postanowiłem poszukać konsoli dla mnie. I jak zwykle, nie wiedziałem, czy Xboxa czy PS3, za xboxem przemawiała duza liczba gier (choć tak naprawdę to są same filmówki typu Piorun itd) i możliwośc przerobienia. Za PS3 przemawiało LBP...brak piracenia. Ze względu, że doświadczyłem bólu pirata (lepiej mieć 2 gry i grac w nie ze ślinką, niż mieć 100 i ściągać następne, a każdą z nich przechodzić od niechcenia) byłem słonny do PS3. 8 sierpnia przyjechałem do Polski. OK, 5 sierpnia miałem urodziny, więc 9 sierpnia zrobili imprezke urodzinową i imieninową mojego taty (i moją zresztą też, oba Jacki jesteśmy). Wszedłem sobie kolejny raz tego dnia na allegro...i widzę, nówka PS3+LBP za 1299zł + przesylka ^^. Zaraz uprosiłem tatę, że komputera nie bede chciał i łup, Kup Teraz. Niestety przyszła kurierem do złego sąsiada, ale na szczescie nie bylo go w domu i dostałem PS3 w swoje łapki.

...The End

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Chcę się przywitać i napisać, jak stałem się posiadaczem PS3.

Zacznę od sprawy, iż nigdy jakoś szczególnie nie myślałem nad kupnem PS3. Pewnego jednakże ranka, w dniu moich imienin, obudziłem się, a na biurku stało sobie nowe Ps3 slim 120gb : ))

Niby wszystko fajnie, ale nie bardzo się z tego powodu ucieszyłem. Konsola, to konsola, pograć trochę itp, wszystko co można zrobić na kompie.

Narazie grałem tylko w Motorstorm : Pacific Rift. Pograłem z 5 minut i od tamtej pory Ps stoi nieruszane.

Zamówiłem właśnie Gta4, NFS: Shift, Fight Night : Round 4 i kilka innych tytułów, może one zachęcą mnie do grania.

Może sami mi podpowiecie czym może poszczycić się PS3? Bo narazie nie jestem do niego przekonany, ale z racji tego, że to prezent to nieładnie z niego nie korzystać.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Chcę się przywitać i napisać, jak stałem się posiadaczem PS3.

Zacznę od sprawy, iż nigdy jakoś szczególnie nie myślałem nad kupnem PS3. Pewnego jednakże ranka, w dniu moich imienin, obudziłem się, a na biurku stało sobie nowe Ps3 slim 120gb : ))

Niby wszystko fajnie, ale nie bardzo się z tego powodu ucieszyłem. Konsola, to konsola, pograć trochę itp, wszystko co można zrobić na kompie.

Narazie grałem tylko w Motorstorm : Pacific Rift. Pograłem z 5 minut i od tamtej pory Ps stoi nieruszane.

Zamówiłem właśnie Gta4, NFS: Shift, Fight Night : Round 4 i kilka innych tytułów, może one zachęcą mnie do grania.

Może sami mi podpowiecie czym może poszczycić się PS3? Bo narazie nie jestem do niego przekonany, ale z racji tego, że to prezent to nieładnie z niego nie korzystać.

Pozdrawiam.

Mało co jest w stanie wpędzić mnie w przygnębienie, ale twój post sprawił, że poczułem się jak Eric Draven (do sprawdzenia w google). Proponuję ci zostać w świecie klawiatury i myszki. Sprzedać PS3 i kupić nową kartę graficzną, bo znając życie będziesz się tylko denerwował nie mogąc ustawić rozdzielczości 8000/4000 i 16 krotnego AA. Jeśli na początku nie załapałeś klimatu, to zamówienie tych gier, które wymieniłeś tylko pogorszy stan rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powiedziałbym, że konsola jest gorsza, od blaszaka.

Porpostu rozczarowała mnie pierwsza gra, którą miałem. Wcześniej miałem Ps2 oraz Ps1 i bardzo często grałem i korzystałem z niego.

Powinienem się przekonać raczej do niej :)

Tak pozatym, czy mają jeden wolny modem który się do kompa podłącza, da radę pod Ps3 go zainstalować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałeś mega sprzęt i narzekasz po wypróbowaniu jednej gry. Przecież to nie ma sensu. Mówisz, że grałeś na poprzednich konsolach Sony, a od pierwszego wejrzenia narzekasz na ich najnowszy sprzęt nawet go nie poznając do końca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak pozatym, czy mają jeden wolny modem który się do kompa podłącza, da radę pod Ps3 go zainstalować?

jaki modem? kto ma? bo ja nie mam. jakos tak malo wyraznie sie wypowiadasz, a jesli nie chcesz sie zrazic do konsoli to szukaj gier w gatunkach jakie ci interesuja, np takie w jakie grales na poprzednich ps'ach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Literówka :)

Miało być, " czy mając "

Pozatym przed chwilą pograłem chwilę w GT5 i już zaczynam zmieniać zdanie :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem już dość użerania się z kompem, a to za słaby procek, a to za mało ramu, a to zła wersja sterów do grafiki albo grafika innej firmy :/

Pojechałem do saturna z myślą kupienia Xboxa360 ale patrze obok stoi plejak, 200 zł drożej z większym dyskiem + jakieś gierki [ których teraz sie pozbywam ] i jakoś tak odruchowo wziąłem.

Spodziewałem sie czegoś więcej po tej maszynce ale nie narzekam, gry może nie wyglądają tak ładnie jak na PC ale działają płynnie i mam święty spokój. Z drugiej strony dobrze że konsola nie dorówna dobremu PCetowi bo gdy z grafiki nie bedzie można już więcej nic wycisnąc to twórcy będą bardziej stawiali na grywalność niz na grafe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi