Skocz do zawartości
pawlos26

Jak staliscie sie posiadaczami PS3 ?

Rekomendowane odpowiedzi

SPRINTER to najlepszy txt jaki słyszałem sam żonie mówiłem że to okazja no i że się taniej nie kupi no i ten BD to taka jakość filmów i że będziemy sobie wieczorem filmy oglądać ITD: ale pod pretekstem żony nie zabrałem do sklepu tak jak ty

THE BEST

CYT: zabralem żonke i mojego synka na wyprawe do Newry (mieszkamy w irlandii ,Newry jest w Północnej Irlandii) celem o którym oni nie wiedzieli był czarny chlebak.Jako ze funt tani jest w stosunku do euro zaczołem niby przypadkiem z zonka gadać ze jaka to okazja i ze juz taniej nie kupie i blu ray taki fajny i ze pójdziemy potem kupić coś dla niej no i sie zgodziła

faceci tak się powinno rozwiązywać takie sprawy pozdrawiam :thumbsup:

U nas jest sprawiedliwość żona dostaje buty za 150 a ja konsole za 1700 :thumbsup:

Edytowane przez frater25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... sprzedawalem, sprzedawalem...

sam dla siebie chcialem

ale dalej sprzedawalem i sprzedawalem...

zachcialo mi sie BR... i pomyslalem ze doloze grosza do konsoli...wkoncu cos mozna na dysku trzymac (muzyka, divx) a nie tylko taki sam goly odtwarzacz...

a potem gry... narazie bez szalenstw... ale odkad mam PS3 (2 miesiac) to od tego czasu jakos nie wlaczam juz PC (do grania)

Viva la PS3. Jakos tak milo, ptzyjemnie i bezstresowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja szukałem na allegro pól roku i znalazłem blisko siebie za 800 zł na gwarancji z 2 grami pojechałem szybciutko i kupiłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

całkiem przez przypadek

pracuję dla pewnej popularnej sieci hurtowni (tam, gdzie trzeba z kartą wchodzić) i na jednej z wyprzedaży trafiła mi się PS3 40Gb, 2x Sixaxis, Uncharted i NFS: Prostreet za 850zł :) Do tego kupiłem 19" monitor Viewsonic HD Ready z tunerem tv i HDMI za 300zł, bo granie na nowym sprzęcie i gapienie się w 14" crt'ka niezbyt by mi pasowało. A że jestem biedny student i mieszkam w akademiku, to o niczym większym niż to 19" na razie nie marzę. No i jeszcze wielkie dzięki dla mojej dziewczyny, która użyczyła mi połowę kasy na zestawik ;)

Taka moja historia.

Jeszcze dodam, że we wszelkich marketach (przynajmniej w tych mojej firmy) co jakiś czas odbywają się takie wyprzedaże. Np. w piątek kupiłem CoD4: GotY edition za 60zł, kumpel z pracy masowo wykupuje gry na X360, jak tylko ich cena osiągnie zawrotną kwotę 36zł itp. Niestety, większość "perełek" idzie do pracowników ;)

I jeszcze jedno - tak się zastanawiam, właśnie się zarejestrowałem na tym forum, obligatoryjnie użytkownicy powinni mieć minimum 21 lat (chyba, że źle przeczytałem w Regulaminie), a tu co drugi dostał konsolę od rodziców...

Edytowane przez guzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczęło się to od tego że kuzyn mi powiedział że od 2 dni sprzedają z MM Ps3 za 2399... a że miałem 1,800 to musiałem się skontaktować z ojcem by mi podesłał trochę kasy na ps3 ( wcześniej sam chciał sobie kupić to wykorzystałem to ze kupie sobie i sprawdzę czy fajne itp i mu powiem i oddam kasę a że to ojciec to powie mi jak mu bedę chciał ją oddać żebym sobie ją zachował na Samochód) no i wsiadłem w autobus... i pojechałem kupić wtedy za cenę 2399 (strasznie żałuję do tego 60gb i bez gry z Sixaxisem ale wsteczna kompaktobilność jest ;D) noo ale panuje coś takiego jak zazdrość to strach wracać przez miasto z Kartonem ps3 to zamówiłem Taksówkę i bezpiecznie wróciłem. I oto tak o to stałem się posiadaczem Cudnej Czarnulki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do kupna skłonił mnie killzone 2 no i to że wszyscy moi znajomi też mają PS3 (mam też xklocka). Zachwalali itd to się skusiłem :) zakupu nie żałuję, ale i tak denerwuje mnie w niej jedna rzecz. Otóż nie można słuchać muzyki podczas grania :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wam opowiem jak PRAWIE stałem się posiadaczem PS3 xd.Otóż przed świętami zamówiłem xklocka w empiku czekałem z 3 tygodnie po czym wkurzony anulowałem zamówienie i zdecydowałem kupić w ultimie i po tygodniu czekania zdecydowałem, że namówię ciotkę żeby mi sypnęła jeszcze 5 stówkami.Po wielkiej wojnie o 5 stów a raczej szybkiej kapitulacji wyruszyłem do MM zakupić PS3, gdy już przyjechałem wszedłem do MM po krótkich poszukiwaniach jest! PS3+Resistance 2 zbliżałem się do niej coraz blizej! bliżej... chwytam za uchwyt iiii... odsłania się cena 1399! a na stronie MM było 1299 zł a miałem niestety w sam raz 1300zł więc wkur$#$ odjechałem spowrotem do domu zdesperowany wbiłem na stronę ultimy i ponownie złożyłem zamówienie na xklocka i tak oto po tygodni obeszłem się smakiem i gram na tańszej alternatywie.Lecz nadzieja gdy przyszedł kurier nie wygasła! otóż gość zapomniał wziąść kasy! za xboxa, więc ja uradowany już wyobrażam sobie jak w moim pokoju stoją 2 konsole lecz... po paru godzinach słysze dzwonek już wiedziałem, że to kurier przyszedł po zapomniane 9 stów, ale mi nawet nie przyszła myśl, żeby otworzyć niestety nie tylko ja byłem w mieszkaniu ciotka otworzyła do tego wygadała, że zapomniałem zapłacić mu i wtedy nie miałem wyboru dałem mu w łapę gość poszedł a ja pogrążyłem się w smutku i xboxie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja historia po krótce.

Szpiluję na PC w COD 4 i potem COD 5 wszystko spoko, po paru dziwnych killach (w domyśle cheat / hack / glitcher) zirytowany zaczynam przeszukiwać neta. I co gooogle, youtube, goooogle, yooouuutuubbee i co ? I znowu gooogle. Pytam kumpli na TeamSpeak'u, mówią bierz XBOX'a to znowu youtube no ale te ROD'y, przerażony lookam na PS3, niby wszystko fajnie ale droższe. Dałem na wstrzymanie.

Siadam do PC i znowu szpiluję a tu gość znowu robi 24-1 przy czym na mnie 12 fragów. Podziękowałem i poszedłem rozmawiać z kobietą mojego życia. Gadam, tłumaczę itp. Wykorzystując sytuację pewnego dnia mówię: "O patrz premię dostałem, to może wiesz ten teges PS3 bym kupił" ... pomyślała i jak to kobieta No! Idź zobacz !!! Poszedłem do kilku sklepów i co i pięknie do dziś błyszczy na pułeczce.

Wydaje mi się tylko, że za dużo czasu przy tym cholerstwie spędzam, ale nie umiem oglądać telewizji przez całe popołudnie i potem wieczór aż do snu. I jak przedmówcy, na PC to jestem tak na prawdę tylko w pracy.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie była krótka piłka, zobaczylem zwiastuny gt5p potem poczekałem az wyjdzie konsolka z gt5p i tak o to stałem sie jej posiadaczem ktrotka piłka.... teraz czekac tylko na pelna wersje 5....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
u mnie była krótka piłka, zobaczylem zwiastuny gt5p potem poczekałem az wyjdzie konsolka z gt5p i tak o to stałem sie jej posiadaczem ktrotka piłka.... teraz czekac tylko na pelna wersje 5....

Podobnie do mnie. Ogólnie miałem zamiar kupić konsole jak wyjdzie Gran Turismo 5 (nie mylcie z Prologue).

Ale w grudniu pograłem u kumpla w PES 2009 & GTA4 i pomyślałem, że to już najwyższy czas sprawić sobie czarnucha.

Trafiła się okazja i wymieniłem za starego laptopa. Koleś dorzucił mi 4 gry: Bad Company, Bourne, Carbon i ProSpeed.

Szybko je sprzedałem i kupiłem GT5Prologue, GTA4 i LBP.

Edytowane przez dudek81

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proste...kupiłem w dniu premiery:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak Stałem się posiadaczem Ps3 ? zarobiłem na nią :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po długim zbieraniu funduszy miałem sobie kupić nowy komputer. No więc zacząłem szperać w necie, rozglądać się za podzespołami, radzić się fachowców. Ale w końcu... pogubiłem się w tym wszystkim :P. Jeden radził mi to to, drugi co innego. Doszedł do tego jeszcze kryzys, przez który komputery bywały droższe nawet o 400 zł. Byłem już zdesperowany, miałem w ręku kasę na kompa, a nadal nie wiedziałem, co wziąć.

Pewnego dnia poszedłem do kolegi, bo powiedział, że kupił sobie konsolę. Jak trochę pograłem, to już wiedziałem co chcę :P. W dodatku konsola była tańsza niż komp, który zamierzałem kupić, więc pozwoliłem sobie jeszcze na kupno jednej gry :). I jeszcze kasa została, tylko narazie nie wiem, co kupić.

I od tamtego czasu mam PS3 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tylko mój narzeczony wprowadził się do mnie stwierdziliśmy, że musimy sobie coś kupić... Wybór padł na 40'' TV LCD... oglądając telewizory zastanawialiśmy się też nad kinem domowym-żeby móc pooglądać sobie również filmy...I tak się błąkaliśmy, błąkaliśmy i zatrzymaliśmy się w dziale z grami. Mieliśmy PS2 bo oboje lubimy sobie pograć :), jednak od dawna chcieliśmy kupić nową konsolę - tym sposobem po wymianie uśmiechów , bez chwili zastanowienia - wyszliśmy ze sklepu z nowym TV i nową konsolą PS3. To był dobry dzień na zakupy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja historia wyglada zupelnie inaczej. 23 Marca 2008 (2tyg przed wyjazdem do Polski) wyporzyczylismy z kumplem samochod i pojechalismy do Miami na zakupy. Dollar kosztowal wtedy 2zl :D:D Odwiedzilismy sklep best buy. Kupilem z kumplem 3 laptopy na promocji zeby sprzedac je w Polsce :)) No i tak zobaczylem stalo Ps3 w promocji ..... 400$ pomyslalem ze dobra cena i moze je sprzedam w Polsce. NIe wiedzielismy z kumplem czy ma konsola regiony czy nie tak jak to bylo z ps3. No ale zdecydowalem sie i powiedialem ze napewno za taka cene zejdzie tak czy inaczej a z tego co pamietam to ps3 nie ma regionow. Wzailem Ps3 40GB z Spiderman 3 nd BD. Ale tak pomyslalem ze fajnie by bylo sprawdzic jak to dziala wiec kupilem Uncharted, Burnout i NFS Carbon. Zrobilismy jeszce mase zakupow i wrocilismy do domu. Jak podlaczylem konsole do TV to godzinie grania zmienilem zdanie i pomyslalem ze sprzedanie tak dobrej konsoli to debilizm gram do dzis :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem w jakimś amerykańskim sklepie (jak jeszcze tam byłem). Było kilka niespodzianek to z BD to z padami.

Kilka telefonów, wymian ... I konsolka chodzi do dziś (kupiłem ją w dniu premiery).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnego dnia tata wrócił z pracy z PS3 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na moje urodziny poprosilem o nowego kompa a rodzice wrocili z ps3 ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, ja to miałem nietypową historie ;D ...

Zaczeło sie od wyjscia do znajomych, ktorzy mieli X 360 , a ze kolega starych to wielki fan konsol , to mowi ze niedlugo leci bo ps3... Pomyslalem sobie tez chce takie bajery , a nie przy tym zasranym PC'cie siedziec... Gdy mama troszke pograla tam w jakies duperele lekko podcieta z ojcem mowi - ,,A wiesz co , moze jutro pojedziemy i kupie ci tego X'boxa..." to ja sobie pomyslalem , e tam iksbox , Czytalem w necie i bardziej mi ps3 przypadł do gustu... To mowie ze niechce iksboxa tylko ps3... Oczywiscie mama z tata nic nie pamietali , lecz pojechali , wzielismy na 3 raty , W srodku był Uncharted i Heavenly sword (Cała noc przy kompie jakie gry kupic , atu nagle takie w zestawie) ! To odrazu biore i jazda do domu, oczywiscie pobieglem do szkoly nazajutrz i mowie zeby Pani Pielegniarka cos zrobiła bo mam swieza rozrywke w domu, i pwiedzialem ze mnie łeb boli ... to ona ze spoko i napisala mi zwolnienie na 3 dni ;D ... Wypadlo ze siedzialem cale 7 dni w lozku przed czarnulka (HD ready w salonie) Pozniej to starych tylko na LG 32' Full HD i remacik pokoju i znowu jazda :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z kolei mogę powiedzieć że zostałem nawrócony... :D

Chciałem kupić sobie X'a Elite... Oczywiście z wiadmoych powodów... $

Nie chciałem kupować PS3 bo wiedziałem że nie da się tego przerabiać... Jednak któregoś pięknego dnia (sobota wieczór) dostałem cynk że w MM jest jakaś promocja na PS3... i razem ze znajmomymi, następnego dnia byłem już o 9 pod MM... Jako że nie ma u mnie w mieście sklepu nie dla idiotów :D pędziłem 50km jak durny.

Wcale nie żałuję że wybrałem jednak PS3... Używane gierki, czy nawet już czasem i nowe, można w dobrych cenach wyrwać, mi tam jedna gierka w miesiącu wystarczy. No i ta radocha grania w oryginalną gierkę... To nie to samo co z piratami... Kupisz sobie 10 w miesącu, w którejś nie będziesz mógł czegoś przejść to rzucisz w kąt i niech leży...przecież to tylko 10zł.... A z oryginalnymi... Wywaliłeś na nią sporo kasy to masterujesz ile wlezie... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm fajny temat. Na PS3 padło z wielu powodów.

Po 1: Miałem PS2

Po 2: Gdy wyszło GTA IV tak byłem tym podjarany, że musiałem to mieć.

Po 3: Mam wielu kumpli i koleżanek którzy posiadają PS3 a nawet takie same gry co ja. Tak więc zabawa na multi murowana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brat dostal na komunie :)

wiec zainkasowalem w polowie jego prezent :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo szybko najpierw byłem posiadaczem psx potem ps2 wiec przyszedł czas na ps3 wiec pewnego dnia dokładnie 25 lutego wskoczyłem w busa pojechałem do MM i zakupiłem czarne cudeńko :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec to bylo tak....

100 lat temu pewni magowie wymyslili PSX..... i zaczeli je sprzedawac. To wiec taki ja wizal tego PSX-a i zaczal grac. Czarna magia PSX pochlonela mnie miedzy innymi Dirver i Grnd Turismo. Po paru latach magowie stwierdzili ze za maly dochod otrzymali za PSX-a wiec wymyslili PS2. To byl strzal w 10-siatke PS2 sprzedawalo sie jak swieze manadarynki a wiecie kto miedzy innymi ja mial ?? taki ja.... wiec kolejna czarna magia pochlonela mi lata zycia.... na zajutrz magowie stwierdzili ze stworza PS3 i tak po paru latach bum..... PS3 w Media Markt stoi sobie za 2,5 tys. wiec stwierdzilem ze to nic 2,5 tys. i kupilem wraz z GTA 4 7 czerwca 2008 i od tamtej pory PS3 jest umnie w pokoju i atakuje mnie swoja czarna magia...... przepraszam piekna czarna magia...... :) i tak powstal PS3 umnie w pokoju xDD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi