kakaroto 3892 Napisano 23 Styczeń 2010 zwroc sie do osoby od ktorej dostales gre z pyatniem o paragon (wyjasnij ze plyta pekla itd) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beggi 0 Napisano 23 Styczeń 2010 (edytowane) W dniu 23.01.2010 o 09:02, kakaroto-songo1 napisał: zwroc sie do osoby od ktorej dostales gre z pyatniem o paragon (wyjasnij ze plyta pekla itd) Ale jak na złość posiadam pare gier i akurat TEKKEN musiał pójść... Dzwoniłem dzisiaj do tej osoby od której płytę dostałem powiedziała, że nie posiada już paragonu. Gra była kupowana 13 około ,co najlepsze wczoraj ją uruchomiłem 2 raz. 240 zł jak się JESZCZE nie robi, to kwota duża... --------------------------- Chciałem się spytać jak to jest z kodem kreskowym..?? Bo kupił bym drugą w tym samym sklepie i oddał tą pierwszą.... Edytowane 23 Styczeń 2010 przez beggi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Romario_18 0 Napisano 6 Luty 2010 W dniu 23.01.2010 o 09:29, beggi napisał: Ale jak na złość posiadam pare gier i akurat TEKKEN musiał pójść... Dzwoniłem dzisiaj do tej osoby od której płytę dostałem powiedziała, że nie posiada już paragonu. Gra była kupowana 13 około ,co najlepsze wczoraj ją uruchomiłem 2 raz. 240 zł jak się JESZCZE nie robi, to kwota duża... --------------------------- Chciałem się spytać jak to jest z kodem kreskowym..?? Bo kupił bym drugą w tym samym sklepie i oddał tą pierwszą.... mam ten sam problem z Tekken 6 zauwazylem jakis czas temu pekniecie a dzisiaj konsola mi sie zawiesila itd :/ zajebiscie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaskiniowiec95 257 Napisano 7 Luty 2010 Mi też poszła jedna płyta mianowicie Resistance: FOM. Może komuś się przyda http://www.czyszczeniedvd.pl/usuwanie.html (chodzi mi o wiercenie dziurek w płycie) niestety u mnie pęknięcie poszło aż do danych i nie mogłem wypróbować sposobu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawidos 2 Napisano 4 Marzec 2010 20 Lutego w Empiku kupiłem Assassin's Creed II i do dzisiaj wszystko było pięknie,ale po wyciągnięciu płyty z ps'a zauważyłem pęknięcie idące od środka,nie dochodzi ono do powierchni,na której zapisane są dane.Ogólnie płyta oprócz pęknięcia jest w stanie idealnym i nie uważam,aby stało się to z mojej winy.Czy istnieje możliwość wymiany takiej płyty w miejscu w którym ją kupiłem?Na końcu instrukcji jest napisane:Jeśli gra jest uszkodzona przy zakupie,prosimy skontaktować się ze sprzedawcą odnośnie wymiany kopii gry.Obok jest nagłowek GWARANCJA tam jest napisane: Firma Ubisoft na okres 90 dni od daty zakupu gwarantuje pierwotnemu nabywcy niniejszego oprogramowania,że płyta kompaktowa lub kartidż dołączony do tego produktu będzie wolny od wad i uchybień w jakości wykonania podczas normalnego użytkowania.Najpierw proszę zwrócić wadliwy produkt do punktu zakupu wraz z załączonym dowodem zapłaty.Jeśli z jakiegoś powodu będzie to niemożliwe (a nie upłynęło więcej niż 90 dni od daty zakupu), wadliwe nośniki nałeży zwrócić do firmy Ubisoft, załączając oryginalne opakowanie, paragon z widoczną datą zakupu oraz opis usterki z podanym miejscem zakupu. Czyli jeżeli w Empiku nie będą mi chciali wymienić to bez problemu mogę skontaktować się z Ubisoftem i odesłać im płytkę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kremulek 52 Napisano 4 Marzec 2010 Spróbować nie zaszkodzi. Zawsze możesz zadzwonić do Empiku i Ubisoftu i się o wszystko dopytać. Powodzenia :ninja: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawidos 2 Napisano 4 Marzec 2010 A może ktoś był w podobnej sytuacji i mógłby powiedzieć mi jak przebiegło to wydarzenie ? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danio97 2 Napisano 4 Marzec 2010 http://www.ps3site.pl/forum/topic/23999-gdy-plyta-peka-w-napedzie/page__st__40__p__250360__hl__gdy%20płyta__fromsearch__1entry250360 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawidos 2 Napisano 4 Marzec 2010 "Do czego zmierzam?? Do tego że napęd w ps3 (jak dobrze pamiętam) kręci się z szybkością 4x a jest to za mało żeby spowodowało uszkodzenie. Jedynie co to płyta mogła mieć jakieś już delikatne pęknięcia tylko nie widziałeś go, a z czasem od obrotu zaczęło się powiększać." Jestem pewny,że płyta była w idealnym stanie,zresztą jest tak do tej pory ;P. Dokładnie ją oglądałem po zakupie.BTW przypomniało mi się,że kiedy kupowałem grę wyglądało to tak,że na półce leżało kilka pudełek Assassin's Creed II, ale były one bez foli i płyty.Tak więc wziąłem to pudełko podchodzę do kasy, a ekspedientka do mnie mówi żebym chwilę poczekał a ona przyniesie mi płytę,myślałem że nową mi przyniesie, a ona samą płytkę przynosi w wkłada mi do tego pudełka... Dopiero jak ją poprosiłem o nową w foli to poszła gdzieś poszukać i przyniosła nową zafoliowaną.Więc jakby nie chcieli mi wymienić to mógłbym skłamać że nie dostałem nowej gry w foli i widocznie była uszkodzona (przez nich) wcześniej,ale było to nie widoczne.W takim wypadku chyba powinni mi ją wymienić. Co o tym myślicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reakwon 1 Napisano 4 Marzec 2010 Idź to się przekonasz :P,masz rachunek wciśniesz kita jak będzie trzeba i dostaniesz nową płytkę.Kiedyś kupiłem płytkę w Empiku zobaczyłem że jest pęknięta,wróciłem i mi dali nową.DO dzisiaj ją słucham :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawidos 2 Napisano 4 Marzec 2010 Dobra jutro pójde do empiku i zobaczymy co mi sie uda zdziałać ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebol 32 Napisano 4 Marzec 2010 A jak się nie uda to można domowym sposobem zapobiec dalszemu pękaniu płytki - nawiercić jak najmniejszym wiertłem na końcu pęknięcia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawidos 2 Napisano 5 Marzec 2010 No i powiem Wam,że jestem mile zaskoczony obsługą klienta w empiku bo bez żadnego problemu i zbędnych procedur wymieniono mi płytkę na nową :).Tak więc przebiegło to szybko i sprawnie,duży + dla nich. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BPik 15 Napisano 5 Marzec 2010 W empiku nie robią problemów o pęknięte płytki. Sam kiedyś wymieniałem gre (tylko że na PC) z pęknięciem. Pod względem gwarancji to bardzo dobra sieć :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urabura 0 Napisano 18 Marzec 2010 Witam dostalem dzis poczta gre.. Niestety jest ona peknięta. chcialem nawet w nia pograc bo pekniecie (w miejscu zatrzasku do pudelka) jest niewielkie ale kolega mowil ze mu kiedys w radiu samochodowym plytka peknela a miala takie pekniecie jak ta co dzis dostalem.. to radio bylo do wymiany.. czy uwazacie ze taka plyta moze peknac w konsoli? bo nie chce narobic sobie problemow i nie wiem czy moge w nia pograc smiało czy zadac zwrotu kasy od sprzedajacego. LINK ZE ZDJECIEM PLYTY PODAJE PONIZEJ. Czy ktos gral na takiej plycie? Czekam na każdą odpowiedź i z gory dziekuje. pozdrawiam http://img101.imageshack.us/img101/5900/s7302737.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xElvisx 0 Napisano 18 Marzec 2010 Z tego co widać pęknięcie nie jest małe ja bym nie ryzykował na twoim miejscu W razie jak pęknie może uszkodzić laser i może coś jeszcze :> Kiedyś miałem miniaturowe pęknięcie na płycie wrzuciłem do Cd-Romu pochodziła z 5min i się rozpadłą na xx kawałków ;\ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BPik 15 Napisano 18 Marzec 2010 W dniu 18.03.2010 o 20:48, urabura napisał: Witam dostalem dzis poczta gre.. Niestety jest ona peknięta. chcialem nawet w nia pograc bo pekniecie (w miejscu zatrzasku do pudelka) jest niewielkie ale kolega mowil ze mu kiedys w radiu samochodowym plytka peknela a miala takie pekniecie jak ta co dzis dostalem.. to radio bylo do wymiany.. czy uwazacie ze taka plyta moze peknac w konsoli? bo nie chce narobic sobie problemow i nie wiem czy moge w nia pograc smiało czy zadac zwrotu kasy od sprzedajacego. LINK ZE ZDJECIEM PLYTY PODAJE PONIZEJ. Czy ktos gral na takiej plycie? Czekam na każdą odpowiedź i z gory dziekuje. pozdrawiam http://img101.images...00/s7302737.jpg Na Twoim miejscu zwróciłbym płytkę. To nowa czy używana gra? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 18 Marzec 2010 jezeli przy listonoszu nic nie stwierdziles ze jest uszkodzone to nie licz na zwrot jakikolwiek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kalimdor 3 Napisano 18 Marzec 2010 Przy listonoszu ? Przecież, PP nie bierze odpowiedzialności za nieubezpieczone paczki, trzeba wykupić ubezpieczenie + możliwość sprawdzenia przy odbiorze (parę groszy ale zawsze coś) ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urabura 0 Napisano 18 Marzec 2010 Dzięki za szybka reakcje. Używana mercenaries stan idealny... Za 30zl razem z wysylka wiec podejrzanie tanio... Używana gra kupiłem już około 15 gier w podobnej cenie i żadna nie była peknieta... Wiec nie sadze aby to była wina poczty. Na pewno nie będę ryzykowal. Grę kupiłem na forum i dodatkowo aukcja Allegro, ciekawe co odpisze sprzedający:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
crash5 29 Napisano 18 Marzec 2010 To zapewne wina paniusi na poczcie która wali pieczątką w paczkę. Mi się raz zdarzyło , że dostałem film na BLU RAY i miało pęknięte pudełko całe szczęście , że nie płyta. Powodzenia życze z tą grą! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Han 0 Napisano 19 Marzec 2010 Hehe. Ja kiedyś na Ps2 miałem tak pękniętą płytkę... Ale jakoś grałem. A że i tak miałem wtedy zamiar wymiany całego lasera, więc trochę podkleiłem i grałem. :D Wszystko pięknie działało... Tylko wiadomo, że Ps2, to nie Ps3... Tu cały napęd jest niestety zakryty... A tak właściwie, to ty to pęknięcie widziałeś na zdjęciu płyty przed zakupem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
afrikan 40 Napisano 19 Marzec 2010 Lepiej nie ryzykuj lepiej mieć pęknięta płytę niż zepsuty napęd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flesh90 2 Napisano 19 Marzec 2010 Nie powino to wyrządzić jakiś krzywd i pęknięcie nie powino się powiększyć gdyż jest spora róznica między napędem w radiu a ps3. W radiu płyta wiruje o wiele szybciej niż w ps3. Szybkośc odbioru danych z płyt blu-ray w ps3 to x2,a np. dvd w x-pudle to 16xDvd a płyty wirują ze średnią prędkością ok. x40-50. Więc w radiu płyta wiruje o 25 razy szybciej niż w ps3 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irvin 11 Napisano 19 Marzec 2010 (edytowane) @Flesh90 - płyta x2 Blu-ray wiruje ok 5 razy wolniej od CD x40. x1 przy oznaczeniach płyt nie oznacza prędkości obrotowej . Edytowane 19 Marzec 2010 przez irvin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach