Skocz do zawartości
ONE

God Of War: Collection

Rekomendowane odpowiedzi

kupiłem w końcu GOW Collection:) nie miałem ps2 i nie grałem wcześniej w gow'a pomijając fakt że nie wytrzymałem i kupiłem wcześniej GoW3:P mam dopiero niespełna 3 godziny gry i jestem w świątyni pandory... jak do tej pory gra jest świetna:) myślę że magia GoW'a jest sprawką m.in. świetnych ujęć kamery i muzyki:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GoW speedrun zakończony - czas 3:33:13 :whistling:

Myślę, że przy kolejnym podejściu spokojnie poprawie ten czas - wiem jakie błędy popełniłem. Przy speedrunie najbardziej obawiałem się Hadesu - a ku mojemu zdziwieniu przeszedłem go bez żadnych powtórek (to się nazywa skill :thumbsup: )

Teraz spokojnie wezmę się za GoW II; a potem wrócę do jedynki wypróbować się z trybem God :turned:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No gratulacje MaTeO :thumbsup:

Swoją drogą to powiem Wam, że jeżeli robimy trofeum "Speed of J.McDonald" za drugim czy trzecim podejściem to spokojnie zmieścimy się w czasie poniżej 4 h. Ja tam nawet specjalnie się nie spieszyłem przy robieniu tego trofeum, w Hadesie też troszkę razy pospadałem a miałem czas coś lekko ponad 4h. Myślę, że jest to jedno z najłatwiejszych złotek w GOW.

Pozdrawiam i życzę innym szczęścia w złapaniu platynki w GOW Collection :ok:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...w Hadesie też troszkę razy pospadałem a miałem czas coś lekko ponad 4h...

Jeżeli giniesz i wraca cię do ostatniego Checkpoint'u to czas również masz liczony spowrotem od momentu kiedy dotarłeś do tego punktu checkpoint - to ile razy się ginie na speedrun'ie nie ma znaczenia ... informacja zaczytana na ofcialnym forum GOW ... :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli giniesz i wraca cię do ostatniego Checkpoint'u to czas również masz liczony spowrotem od momentu kiedy dotarłeś do tego punktu checkpoint - to ile razy się ginie na speedrun'ie nie ma znaczenia ... informacja zaczytana na ofcialnym forum GOW ... :thumbsup:

W takim razie dzięki za sprostowanie :pardon:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mam problem z GOW 2 - Boss Batch 3 !!! Przeszchodze gre 2 raz i zabilem krakena i 3 siostry a trofeum mi nie wpadla!!!! Mial ktos tak jak ja ze przechodzac gre za 2 razem tez pucharek nie wpadl!!!!!

Prosze o pomoc ??????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mam problem z GOW 2 - Boss Batch 3 !!! Przeszchodze gre 2 raz i zabilem krakena i 3 siostry a trofeum mi nie wpadla!!!! Mial ktos tak jak ja ze przechodzac gre za 2 razem tez pucharek nie wpadl!!!!!

Prosze o pomoc ??????

Poczytaj o tym trofku kilka stron wcześniej. Dużo jest napisane. Mi wpadło za pierwszym razem, ponieważ już wiedziałem o tym co nieco i po prostu zrobiłem tak, że po wpadnięciu trofeum 'Boss Batch 2' nie zapisywałem już gry, aż do momentu wpadnięcia trofeum 'Boss Batch 3'. Mi wpadło, czy Tobie? Nie wiem, musisz sprawdzić ;) ale chyba to najlepszy sposób właśnie... Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki dzieki

wpadlo mi po paru minutach ale ..... zamiast pucharu o bosie 3 wpadło mito co trzeba przesc w mniej niz 10 min , a jak przeszedlem wlasnie ta lokalizacje w mniej niz 10 min to wpadło mi dopiero trofeum - boss 3 !!!!! strasznego babola zrobili z tym pucharem !!!!!

dzieki ziom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... a jak przeszedlem wlasnie ta lokalizacje w mniej niz 10 min to wpadło mi dopiero trofeum - boss 3 !!!!! strasznego babola zrobili ...

Trzecia siostra jest po lokalizacji z "10 min fight scene" i pucharek bosbatch3 wpada po tym za przejście lokalizacji w mniej niż 10 minut. Prawidłowo powinno go zaliczyć w trakcie ubijania wielkiej grubej siostry wbijając jej w czoło ostrze na wahadle. Faktycznie babola zrobili, szkoda że pomimo sporego odzewu na forach nikt tego nie naprawi jakimś patchem ... :confused:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie co do trofeum Speed of J.Mcdonald.

Jestem w rings of pandora konkretnie właśnie zaczynam challenge of Atlas a mój czas to około 1:40:00

jest szansa na zdobycie tego trofika? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie się wyrobisz :thumbsup:

PS. Ja mam pytanie co do GOWa II - zbierałem te Uber Chests i miałem już 2 skrzynie zebrane a zamiast 3 Uber miałem Oko Gorgona... ktoś wie dlaczego? Prosiłbym o pomoc w tym wątku :confused:

Edytowane przez sebinho1916

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W GoW II już dawno zdobyłem platynę, ale coś musiałeś pomylić z lokalizacją Uber Chests.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pomyliłem bo kierowałem się filmikiem. Tym, np.

i właśnie w 3 lokalizacji miałem Oko zamiast Uber.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pomyliłem bo kierowałem się filmikiem. Tym, np. i właśnie w 3 lokalizacji miałem Oko zamiast Uber.

Też mi się zdarzało, że miałem co innego niż na filmiku. W którejś zamiast Uber będzie oko :pardon:

Edytowane przez SDRaid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle że ja już przeszedłem grę, więc nie wpadło mi.

Mam przechodzić ją trzeci raz i liczyć, że wpadnie? W sumie to nie wiem czy nie trzeba mieć ileś tam % wymaksowania niebieskiej many... Swoją drogą to nieźle też pocudowali w drugiej edycji GOWa z piórkami i oczami... chyba bez poradnika, by zebrać się nie obędzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle że ja już przeszedłem grę, więc nie wpadło mi ...

W której konkretnie skrzyni Uber miałeś oko? jaka lokalizacja ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W której konkretnie skrzyni Uber miałeś oko? jaka lokalizacja ...

Już pisałem. Ostatnia lokalizacja, czyli trzecia. Tam gdzie dominuje ta czerwień :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś pewien na 100% że wleciałeś do właściwej lokalizacji?? Trzecia Uber skrzynia jest za ścianą którą trzeba rozwalić z łuku - w lokalizacji gdzie jest pełno lawy i Kratos musi przelatywać unoszony przez gorące powietrze na skrzydłach Ikara... :thumbsup: Grałem dwa razy GOW2 i pamiętam dokładnie że nie było żadnych problemów :confused:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzyj sobie ten filmik co dałem kilka pościaków wcześniej. Ten gościu tam miał tą 3 Uber Skrzynie a ja nie :/ nie wiem ale chyba mówisz o innej lokalizacji ale dla upewnienia looknij

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzyj sobie ten filmik co dałem kilka pościaków wcześniej. Ten gościu tam miał tą 3 Uber Skrzynie a ja nie :/ nie wiem ale chyba mówisz o innej lokalizacji ale dla upewnienia looknij

Ooo 'czizys' Piszesz że trzecia a na filmiku jest pierwsza ze skrzynek uber ... która daje kilkanaście pasków czerwonych orbów ... Piszesz o "niebieskiej mannie" ale co ma piernik do wiatraka? Stąd poczułem się zdezorientowany. Pisz konkretnie, jednoznacznie i nie będzie problemów z komunikacją. Jeśli chodzi o skrzynię o której ja pisałem: czyli trzecią z "niebieską manną" to znajduje się ona tutaj:

Powodzenia

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zedytowałem posta, żeby nie było problemów... za wcześnie zauważyłeś pierwszego :) w tym zedytowanym poście jest właśnie ta 3 lokalizacja, której nie miałem. Sam ten filmik był również w poradniku na trophyhunters, wpadły mi wszystkie skrzynie oprócz właśnie tej 3

http://www.youtube.com/watch?v=CTS3Wx3WwcA&feature=player_embedded

Dzieki za filmik, przyda sie na pewno, gdybym tylko zostawil sobie save... ale i tak musze pozbierac oczy i piora...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Sam ten filmik był również w poradniku na trophyhunters, wpadły mi wszystkie skrzynie oprócz właśnie tej 3 ...

Ale to jest dobry filmik :confused: ... w skrzyni którą pierwszą otwiera typek na filmiku normalnie jest właśnie OKO. On ma czerwone orby tylko dlatego że ma już na maksa upgradeowane paski czyli zebrał komplet oczu wcześniej (w grze jest więcej niż potrzebujesz). Jeżeli zbierzesz wymagane 18 oczu i piór to wtedy kolejne skrzynie gdzie są te dwie rzeczy zamieniają się w skrzynie z orbami.

Na końcu filmiku koleś dociera normalnie do skrzyniu Uber. Nie obejrzałeś do końca filmiku z poradnika i niepotrzebnie skupiłeś się na pierwszej pokazanej. Teraz to musisz lecieć całą grę jeszcze raz .... Może olej te poradniki bo widać że szkodzą a nie pomagają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało sie zrobić Speed of J.mcdonald ale mam problem z Seeing red ;p

Przed walką z Aresem zrobiłem drugi save pod to trophy ( znalazłem w tym temacie info że na Aresie łatwo wchodzą orby),

ale podczas walki nic nie wchodziło - dokładnie wiem jak to trzeba było robić ;p i tu pytanie jest jakaś możliwość na to trophy

inna niż gra od nowa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... podczas walki nic nie wchodziło ...

Co dokładnie robiłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi