Skocz do zawartości
Riddick

Screenshot I Gameplay

Rekomendowane odpowiedzi

Pod koniec lutego mam zamiar kupić avermedia c985 (wewnętrzna karta do pc). Gdzieś tam przeczytałem, że przy nagrywaniu trzeba używać kabel component bo przez hdmi się nie nagrywa obraz z gry. Czy to prawda ? Jeżeli tak, to czy jest jakaś różnica w jakości obrazu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy ta karta Gamer ma mozliwosc wyswietlania HDCP, ale ja mam taka karte http://www.avermedia...ail.aspx?Id=528 i tu normalnie wyswietla HDCP. Do nagrywania mozna uzywac dxtory/bandicam/fraps. Zobacz tez czy ta moja karta jest tansza i jesli tak to nawet sie nie zastanawiaj nad ta Gamer tylko bierz Darkcrystal.

Tu masz moja recenzje http://www.ps3site.pl/forum/topic/63900-recenzja-karty-pcie-przechwytujacej-obraz-po-hdmi/

Edytowane przez fingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam zamiar nagrywać jakieś filmiki z ps3, ale nie mam zamiaru zbyt dużo w to inwestować

I się zastanawiam czy nagrywać telewizor kamerą hd czy nagrywać easycapem.

Gdzie według Was będzie lepsza jakosć.

A jakbym nagrywał kamerą to co z głosem ?

Jest też jakaś możliwość nagrywania samego głosu wraz z rozmową na czacie w grze ?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cześć

chciałem się zapytać, jakich urządzeń-graberów używacie, albo jakie możecie polecić do zgrywania obrazu z PS3 na kompa ?

pozdrawiam

Adam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W hd chcesz zgrywac? Jaki budzet? Najpierw na dysk twardy, a pozniej na kompa, czy od razu na pc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w HD,  przynajmniej 720p

a jakie są możliwości ? bo rozumiem że jak chcę zgrywać od razu na kompa to potrzebuję kartę telewizyjną

A jak na dysk twardy to jakie urządzenie jest potrzebne ?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszym urządzeniem do nagrywania jest chyba obecnie Avermedia Game Capture HD.

W dziale z Recenzjami możesz sobie dokładniej poczytać o niej.

Za tą cenę nie dostaniesz nic lepszego, no i nie musisz w ogóle kompa używać.

Wpinasz dysk/pendrive do urządzenia i jedziesz, tylko tyle.

Mimo wszystko zastanów się, bo te sprzęty nie są tanie (Avermedia koło 300/400zł).

Ja swoją już sprzedałem, bo PS4 będzie miało jakieś tam opcje nagrywania już.

Po drugie musisz mieć non-stop puszczony sygnał przez componenta, przez co też tracisz na jakości.

Po HDMI z PS3 nic nie nagrasz, po prostu nie ma takiego sprzętu bo sygnał jest blokowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 Mimo wszystko zastanów się, bo te sprzęty nie są tanie (Avermedia koło 300/400zł).

2 Ja swoją już sprzedałem, bo PS4 będzie miało jakieś tam opcje nagrywania już.

.

1 za 300 imo nie kupisz. Ponad 400 trzeba dac

2 dokladnie tak samo zrobilem :) nie mowie, ze sprzet jest zly itp, ale czasu na obrobke nie mialem i szkoda bylo, zeby sprzet sie kurzyl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś mi powiedzieć jak się robi ss z gry ? Szukam w googlach i na forum i wszędzie czytam, że się nie da. A u siebie na konsoli w grafice mam 1 ss z Uncharted 2 (bynajmniej nie zrobiłem go świadomie:-)) Pewnie jak wbijałem platynę na crushing to nerwowo coś wcisnąłem. Z góry dzięki za odpowiedź i sorry jeśli gdzieś na forum już jest odpowiedź na powyższe pytanie ale poprostu nie znalazłem bądź przeoczyłem...

Cuki1984.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie nie zrobisz. Najwyraźniej Uncharted daję taką możliwość podczas gry, chociaż sobie nie przypominam.

Wszystko zależy, czy gra daje Ci możliwość zrobienia screena czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info.

Jak wrócę do domu to odpalę Uncharted 2 i zobaczę jak to zrobiłem.

pozdr.

Cuki1984.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam parę pytań na temat nagrywania filmików z ps3.

Mianowicie zakupiłem sobie easy capa. Niestety nie posiadam kabla av z wyjściem s-video i nie wiem gdzie takowy dostać, a composite ma kiepską jakość.

Macie jakieś pomysły?

Chyba, że istnieje jakiś inny tani sposób na nagranie filmiku w dość dobrej jakości.

Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co sadzicie o tym:

http://gamerzone.avermedia.com/pl/products/live_gamer_series/live_gamer_portable

...Niestety nie posiadam kabla av z wyjściem s-video i nie wiem gdzie takowy dostać, a composite ma kiepską jakość.

...

myslisz ze svideo bedzie mialo lepsza jakosc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaję mi się, że tak. Sądząc po filmikach na YT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli łapiesz obraz przez EasyCapa to na komputerze masz jakieś opuźnienie??? Tzn czy da radę grać bez podłączania PSki do telewizora i normalnie grać na "przechwytywanym" obrazie??

Jeżeli coś nagrasz i wstawisz na YT to podaj linka na priv czy coś;) chętnie zobaczę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, co sądzicie o tej karcie http://allegro.pl/unitek-karta-wideo-grabber-4x-hdmi-pci-express-i3374150906.html + nagrywanie Frapsem? Wg mnie byłby to czysty sygnał HDMI, ale chciałbym wskazówek znawców tematu(czy taka karta nie obniża jakości, słyszałem też o możliwości braku obrazu przez protokół HDCP)

Tamta poprzednia karta raczej nie byłaby dobra, za to ta http://allegro.pl/avermedia-game-broadcaster-hd-pci-ex-grabber-wideo-i3376529087.html w mojej opinii wydaje się ok. Czy tym sprzętem + Frapsem, bezproblemowo nagram obraz z PS3 przez HDMI?

Edytowane przez drx34

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo to do nagrywania z Hdmi w PS3 potrzeba jakoś ominąć kodowanie HDCP... robi się to za pomocą takiego czegoś jako "DVI to HDMI decorder". podłącza się do tego za pomoca kabla "hdmi to dvi" oraz kabelka optycznego a to co jest na wyjściu już jest sygnałem który można wpiąć w nagrywark HDMI typu elgato lub avermedia z wejściem hdmi. a wyjście podpinamy do tv z hdmi... ot i cała bajka...

teraz jeśli chodzi o koszta tej zabawy to przede wszystkim tem decorder w Chinach ok 80usd [są również tańsze rozwiązania ale pojęcia nie mam czy taki decorder za 40usd bedzie działał... jak kupię i wypróbuję to dam znać bo przymierzam się do zgrywania] a kabelki to tam 2-3usd za sztukę.

Z tego co wiem to PS4 nie bedzie kodowało HDMI HDCP na wyjściu przy gameplay pozostawi go przy filmach. A co do zgrywania za pomocą przycisku SHARE to chyba jeszcze nie wiadomo czy współpracować to będzie z youtube... he he... ale bądzmy dobrej myśli... fajnie by było... choć nie zdziwię się że Sony stworzy jakąś alternatywę dla youtube... i pewnie ta usługa będzie dla tych co wykupią ten śmieszny abonament dla multiplayera...

Wniosek z tego taki, że nagrywarkę hdmi trzeba jednak sobie kupić... a co do PS3 to bez tego decordera to się nie obejdzie jeśli idzie o wyjście hdmi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam w marcu będę miał dosyć duży przypływ pieniędzy i chce kupić do PS3 urządzenie przechwytujące obraz i dzwięk(youtube),i tutaj mam problem ponieważ nie wiem jakie urządzenie było by do tego najlepsze narazie zastanawiałem sie nad Hauppauge HD PVR 2 Gaming Edition Plus ale nie wiem czy ono będzie najlepsze budzetem jakim dysponować będe to max 700zł prosze o jakąś pomoc w wyborze fajnie by było jagby istniało takie urzadzenie które zamiast do komputera żeby przechwytywał mógłbym transportować na dysk zewnętrzny bo obrabiać napewno gdzie indziej będe te filmiki obrabiał niż na moim komputerze.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Avermedia game capture hd nagrywa na usb i do dzialania nie potrzebuje podlaczenia do kompa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

mam ogromny problem z nagrywarką AVerMedia Game Capture HD II, trudności pojawiają się na samym początku gdy chcę od podstaw skonfigurować urządzenie. Po podłączeniu kablem component nagrywarki z PS3, a następnie kablem HDMI z nagrywarki do telewizora i po ustawieniu obrazu wszystko jest ok. Schody zaczynają się wtedy kiedy chcę wywołać menu z pilota nagrywarki na telewizorze, nic się nie wyświetla jedynie co można zauważyć to migająca zielona dioda zasilania i informacja na przednim panelu o wybranym sposobie przesyłania obrazu czyli Component. 

Dodam, że w trakcie wciskania przycisków na pilocie widać jakby nagrywarka reagowała tzn. migająca dioda szybciej miga, ale nie ma żadnego rezultatu. Przejrzałem wszystkie filmiki na Yotubie i cały internet w poszukiwaniu odpowiedzi niestety niczego nie znalazłem. Może ktoś z was spotkał się z tym problemem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mega archeologia, jednak mam pytanie. Ma ktoś może Avermedia LGP Lite ?.

Ciekawi mnie jedna sprawa. Otóż w nagrywarce/sprzęcie do streamowania jest zaznaczone iż LGPL obsługuje tylko Ps4,XO,X360 i Wiiu.

1.jpg

Więc ciekawi mnie czemu nie ma obsługi Ps3 ? Skoro X360 można podpiąć via hdmi => nagrywarka => hdmi => tv, to czemu nie można tak zrobić z ps3 ?.

Grzebałem na necie żeby się dowiedzieć czegoś w tej sprawie lecz nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. 

Więc jakby ktoś miał ten sprzęt to mógłby potwierdzić/zdementować plotkę lub powiedzieć jak podłączyć Ps3 pod to cudo ?

Samo urządzenie spełniałoby wszystkie wymagania jakie chcę mu postawić...jednak bez obsługi Ps3, nie jest mi po prostu potrzebne.

Edytowane przez TRaCeGuitar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, a czytałeś to: KLIK??

Sorki, ale to dotyczy wersji portable :)

Edytowane przez DarkShadowPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi