Raxor 0 Napisano 6 Grudzień 2007 Poprostu marketing, ludzie kupowali by gry z ps2 bo sa tansze (oczywiscie ci ktorzy nie wiedza o tym ze sa one w gorszej jakosci) a jest wiele tytulow z ps2 na ps3 Wątpię by ludzie niewiedzący, ze gry z PS2 są gorsze graficznie od tych z PS3 (są tacy ?) wiedzieli, że one w ogóle na czarnuli chodzą... ;P Co myślicie o nowej promocji w MediaMarkt ? PS3 40GB + 2-gi pad + gra (nie pamietam jaka) = 1799pln. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matteo 0 Napisano 6 Grudzień 2007 Co myślicie o nowej promocji w MediaMarkt ? PS3 40GB + 2-gi pad + gra (nie pamietam jaka) = 1799pln. Dziś pytanie, dziś odpowiedz http://www.ps3forum.pl/index.php?s=&sh...ost&p=30225 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dante 2 Napisano 6 Grudzień 2007 60Gb w wersji EU nie miało pełnej emulacji programowej, wycięto Emotion Engine, ale pozostał jeszcze jeden moduł (nazwy nie pamiętam), który kierował emulacją. W 40Gb wycieli również ten element, dlatego możliwa jest tylko pełna emulacja programowa, a do tego potrzeba napisania nowego programu. PS. Infoprmacja o tej emulacji pochodzi z oficjalnej odpowiedzi jakiegoś gościa z Sony na pytanie o symulację w 40Gb. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kochan4 5 Napisano 6 Grudzień 2007 ja świadomie kupiłem 40 GB ponieważ pożegnałem się z grami z ps2 na dobre, tak samo jak 6 lat temu pożegnałem się z tytułami z psOne, a jeszcze wcześniej z amigą i atari - świat idzie naprzód i bardziej mnie kręcą teraz gry o mioodzie U:DF czy AC, o GT 5 ( w HD szczęka na dywanie hehe) i sorry , ale dla mnie jak jest miód i jest na czym oko zawiesić to mam full wypas. I jeżeli ktoś ma wypasioną kolekcję z PS2, niech się zastanowi nad sprzedażą (ja tak zrobiłem - konsolka oddzielnie, gry oddzielnie) - i na nowe tytuły kaska jak znalazł - oczywiście bez urazy dla kolekcjonerów - piszę do graczy, którzy się nie przywiązują do tytułów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raffaello 0 Napisano 7 Grudzień 2007 Ja mam wersję 40 Gb USA, cicha, mniejszy pobór prądu i jestem zadowolony, czego więcej chcieć? Dysk zawsze można powiększyć w miarę zapotrzebowania pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mahonek 0 Napisano 7 Grudzień 2007 Już na 99% kupuję 60 Ale jeszcze parę pytań mi się nasuwa na myśl Czy 60-tki mają jakieś "mniejsze" czy "większe" minusy ? Czy jest to to samo co 40-stka tylko, że +zł więcej, 2 wejścia USB i, że można na niej pograć w gry z PS2 ? A może nie ma czegoś, co ma 40-stka ? Chodzi mi tutaj o takie małe porównanie A jeśli chodzi dlaczego tak nam zależy na 60-stkach to po prostu chcemy sobie nie raz pograć w gry z PS2 Bo PS3 to będzie moja/nasza pierwsza konsolka w życiu, a na PS2 też są ciekawe tytuły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojnar 4 Napisano 7 Grudzień 2007 Czy jest to to samo co 40-stka tylko, że +zł więcej, 2 wejścia USB i, że można na niej pograć w gry z PS2 ? + czytnik kart pamięci ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kochan4 5 Napisano 7 Grudzień 2007 + dla 40tki - jest bardziej cicha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fishu 0 Napisano 7 Grudzień 2007 a zwróciliście uwagę, że ps3 60gb ma obwódkę( ta gdzie wkłada się płytę) oraz napis "playstation 3" w kolorze chromu; ] a 40 gb ma te elementy szare ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mahonek 0 Napisano 7 Grudzień 2007 Heh teraz mam tylko nadzieje, że wszystko będzie z nią ok i, żeby nie przespane noce były udane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Riddick 0 Napisano 7 Grudzień 2007 a zwróciliście uwagę, że ps3 60gb ma obwódkę( ta gdzie wkłada się płytę) oraz napis "playstation 3" w kolorze chromu; ] a 40 gb ma te elementy szare ^^ mnie to akurat nie przeszkadza a prawdę mówiac nawet tego nie spostrzegłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Grudzień 2007 Plus posiadania 60GB w standardowej wersji jest taka ze jestes ogromnie dumny ze kupiłes konsole za 2399 jak inni jeszcze prali w pieluchy ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raffaello 0 Napisano 8 Grudzień 2007 no to faktycznie masz powód do dumy ja za swoją dałem w sklepie przeliczając na złocisze 1000 zł, a i eksploatacja takiej będzie tańsza bo tylko 150W 40'cha górą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Riddick 0 Napisano 8 Grudzień 2007 Plus posiadania 60GB w standardowej wersji jest taka ze jestes ogromnie dumny ze kupiłes konsole za 2399 jak inni jeszcze prali w pieluchy ;Pteraz to dosrałeś, faktycznie powód do dumy. Ja wybrałem 40 bo nie mam gier na ps2, nie wykorzystałebym 4 portów usb, tym bardziej czytników kart, a głównie to cena i tańsza eksploatacja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mahonek 0 Napisano 9 Grudzień 2007 A jeśli chodzi o wadliwość konsolek ? Bo kumple mi mówią, że najwięcej właśnie psuje się PS3 I już nie wiem kogo słuchać Jak to naprawdę jest ? Xbox ? PS2 ? czy PS3 są najbardziej wadliwe ? Z góry thx za odp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rac 1 Napisano 9 Grudzień 2007 HAHAHA, fajnych masz kumpli Fanboye M$ zapewne ? Przeczytaj to: Zastanawiacie się, dlaczego w Internecie praktycznie w ogóle nie słychać narzekań graczy na temat wadliwości konsol PLAYSTATION 3? Odpowiedź jest prosta. Sprzęcik SONY po prostu jest nie do zdarcia! Na Edinburgh Interactive Festival Chris Deering z japońskiej firmy poinformował, że tylko 0,2% PS3 okazało się wadliwych. Reszta chodzi jak w zegarku! A co tam u konkurencji? Cóż, sprawa z X360 nie wygląda zbyt różowo. Spekuluje się, że od 30% do 50% tych konsol ulega wszelkiego rodzaju awariom. Oby model Falcon to zmienił... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Grudzień 2007 no to faktycznie masz powód do dumy ja za swoją dałem w sklepie przeliczając na złocisze 1000 zł, a i eksploatacja takiej będzie tańsza bo tylko 150W 40'cha górą No faktyczne masz tańszą wersje:2xUSB,brak Czytnika Kart,brak kompatybile PS2,40GB a nie 60GB Normalnie zaszalałes ziom bo nie miałes opcji kupic 60GB bo albo juz nie było,albo cie nie stac! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mahonek 0 Napisano 9 Grudzień 2007 Fanboye M$ zapewne ? Hehe, no właśnie mówili mi, żebym skusił się na Xboxa Ale ja wolę PS3 i mam nadzieje, że to info co podałeś wyżej się sprawdzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Grudzień 2007 teraz to dosrałeś, faktycznie powód do dumy. Ja wybrałem 40 bo nie mam gier na ps2, nie wykorzystałebym 4 portów usb, tym bardziej czytników kart, a głównie to cena i tańsza eksploatacja. Żeby ci było miło to na ciebie. No i dobrze wybrałeś!!! to własnie dla takich te konsole zrobli,którzy nie wiedzą co zrobic z USB a z czytnika i tak by nie korzystali bo do teraz by go szukali A co do ceny i eksploatacji to kup sobie lepiej pegazusa bo jeszcze mniej pobiera prądu A to że nie masz gier na PS2 to ino twoja strata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
f4ty 0 Napisano 9 Grudzień 2007 Żeby ci było miło to na ciebie.No i dobrze wybrałeś!!! to własnie dla takich te konsole zrobli,którzy nie wiedzą co zrobic z USB a z czytnika i tak by nie korzystali bo do teraz by go szukali A co do ceny i eksploatacji to kup sobie lepiej pegazusa bo jeszcze mniej pobiera prądu A to że nie masz gier na PS2 to ino twoja strata. A co ty zrobisz z 4xUSB, mi 2 wystarczą. Poza tym jak kupujesz ps3 to chyba po to żeby grać w gry na ps3 a nie kotlety z ps2. Hehe, no właśnie mówili mi, żebym skusił się na Xboxa Ale ja wolę PS3 i mam nadzieje, że to info co podałeś wyżej się sprawdzi Bierz ps3, sam miałem niedawno taki dylemat (micro$hit czy sony), jednak wybieram ps3 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Grudzień 2007 A co ty zrobisz z 4xUSB, mi 2 wystarczą.Poza tym jak kupujesz ps3 to chyba po to żeby grać w gry na ps3 a nie kotlety z ps2. Podpinam 4 pady i gram z kuplami przy bro Jesli nie znasz pojęcia znaczenia USB to oczym tu gadać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojnar 4 Napisano 9 Grudzień 2007 szczerze to wolalbym konsole 40gb... dysk mozna dokupic, gry na ps2 sprzedalem razem z konsola, czytnik kart czasami uzywam ale nie za czesto... no coz, jak kupowalem 60gb to nie bylo jeszcze 40 ;O PS3 to PS3 kazde takie samo tylko z innymi dodatkami... zamiast sie cieszyc z tego co macie to sie jeszcze klucicie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Riddick 0 Napisano 9 Grudzień 2007 PLAYSTATION 3 przemawia przez Ciebie typowa polska "żółć", nie znasz mnie, nie wiesz ile mam kasy i na co mnie stać, nie masz wiedzy aby twierdzić że nie wiem do czego jest USB a ja za to na podstawie Twoich prostackich postów mogę stwierdzić, że masz ze 12 lat, konsolkę kupił Ci tata na urodzinki a o piwie w domu możesz zapomniec bo własnie Twój tatus by ci dupsko pasiorem skroił, więc na przyszłość oszczędź sobie wysiłu i przestań pisać takie tępe posty bo tylko błyszczysz jak klacz sromem. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
f4ty 0 Napisano 9 Grudzień 2007 Podpinam 4 pady i gram z kuplami przy bro Jesli nie znasz pojęcia znaczenia USB to oczym tu gadać A na BT podpiąć joystiki to nie łaska? Pozatym zgadzam się z poprzednikiem-nie jesteś "k0z4K pijący br0!!". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAATSS 2 Napisano 10 Grudzień 2007 No a ja właśnie czytałem że w 60 GB był po drodze programowej zrobiony i dlatego nie wszystkie gierki działały. Wersje US miały część bebechów z PS2 więc żadnych problemów nie było i nie ma na tamtych wersjach (sam jestem posiadaczem). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach